GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βήμα-βήμα υλοποιείται το σχέδιο της Δύσης: Οι Αλβανοί με χάρτες-πρόκληση «κόβουν» στα δύο την Ελλάδα – Τι ετοιμάζουν μετά τις «Πρέσπες»;

- Πλακώσανε οι χάρτες στον αλβανικό τύπο, με σαφή προσπάθεια ιστορικής τεκμηρίωσης πιθανών διεκδικήσεων κατά της Ελλάδος. ...

-




Πλακώσανε οι χάρτες στον αλβανικό τύπο, με σαφή προσπάθεια ιστορικής τεκμηρίωσης πιθανών διεκδικήσεων κατά της Ελλάδος.

Ο ακόλουθος χάρτης δημοσιεύτηκε σήμερα στον αλβανικό τύπο και στα κοινωνικά δίκτυα, παρουσιάζοντας τα  εδάφη τα οποία οι Αλβανοί εντέχνως αναφέρουν καταλήφθηκαν από τον ελληνικό στρατό το 1912-13, ενώ επάνω στο χάρτη υπάρχει η σφραγίδα της Τσαμουριάς, ως ένδειξη ότι όλα αυτά τους άνηκαν.

-
Φαίνεται ότι και σε αυτούς  άνοιξε η όρεξη μετά την συμφωνία των Πρεσπών και ετοιμάζονται πιθανόν για διεκδικήσεις.

Επικίνδυνες πρακτικές και ιδεολογίες από τον αλβανικό τύπο και αυτούς που κρύβονται από πίσω ως μέλη του αλβανικού εθνικισμού, που εμμέσως πλην σαφώς φέρεται να διεκδικεί ελληνικά εδάφη , εντάσσοντας μάλιστα στις βλέψεις τους και πόλεις σαν τα Ιωάννινα κτλπ.

Ο  παλιός χάρτης, δείχνει πως ήταν η κατάσταση στην περιοχή το 1881 όταν η Αλβανία ήταν ακόμα μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

«Το ερυθρό τμήμα του χάρτη φέρεται να δείχνει τα σύνορα της Αλβανίας και δείχνει τα εδάφη που έχουν αποσυνδεθεί από τη χώρα μας σε διαφορετικές χρονικές στιγμές», αναφέρει το αλβανικό άρθρο.

ΟΙ Αλβανοί διεκδικούν εδάφη από την Ελλάδα σήμερα ή μήπως πρόκειται για κάτι άλλο ;

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την χώρα μας και τι ακριβώς έχει ενεργοποιηθεί από κάποια κέντρα,  αφού δεν υπάρχουν συμπαγείς αλβανικοί πληθυσμοί στην Ήπειρο;

Σύμφωνα με  πρόσφατο άρθρο μας, από την Ολλανδία εδώ και καιρό έχει τεθεί από γνωστά κέντρα και «φιλάνθρωπους» εκατομμυριούχους,  σχέδιο για την δημιουργία ζητήματος κράτους της Τσαμουριάς που βοηθά στα σχέδια των ΗΠΑ στα Βαλκάνια.

Το ζήτημα αυτό, καθώς και οι συμμετάσχοντες σε αυτό το αρχικό σχέδιο φαίνονται προς το παρόν «αστείοι» και «γραφικοί» όπως ακριβώς οι Σκοπιανοί πριν πολλά χρόνια.

Πρόκειται για μια τεράστια προσπάθεια ανακίνησης ενός ζητήματος που συμπεριλαμβάνει πολλές χώρες στα Βαλκάνια, και το οποίο αν δεν προσεχθεί θα μεταβληθεί ειδικά για την Ελλάδα σε δεύτερο Σκοπιανό.

Σίγουρα υπάρχουν συντονισμένες κινήσεις και από ξένες μυστικές υπηρεσίες, που θέλουν αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια.

Από την Ολλανδία ο γνωστός αυτοαποκαλούμενος και ψευτο-πρόεδρος όλων των Τσάμηδων Festim Lato (δεν έχει σχέση με το κόμμα των Τσάμηδων στην Αλβανία, αλλά με όλους τους Τσάμηδες στα Βαλκάνια) είχε αναφέρει  εδώ και καιρό, ότι το Τσάμικο ζήτημα επαναπροσδιορίζεται μετά από ανακοίνωση της αποκαλούμενης κυβέρνησης των Τσάμηδων με την δημιουργία στρατιωτικού βραχίονα με σκοπό την απελευθέρωση των…εδαφών τους.

O εν λόγω «πρόεδρος» των Τσάμηδων είχε αναφέρει ότι  τα κράτη στην περιοχή απελευθερώθηκαν με πολέμους (Βαλκανικούς συγκεκριμένα το 1912-13 αλλά και το 1995-1999) και μετά με διακρατικές συμφωνίες  εμφανίστηκαν  ανεξάρτητα κράτη  (Σλοβενία, Βοσνία, Κροατία, Κοσσυφοπέδιο τα τελευταία χρόνια, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, κλπ), έτσι θα γίνει, σύμφωνα με τον ίδιο και με το Τσάμικο κράτος.

Επίσης ο ίδιος είχε θέσει  θέμα  και για τους Αρβανίτες τόσο στην Ελλάδα όσο και αλλού, δηλώνοντας ψευδώς βέβαια ότι αυτοί είναι Αλβανοί στην καταγωγή.

Πρόκειται για τις γνωστά ανιστόρητα αφηγήματα που αναπαράγονται πολύ πιο έντονα το τελευταίο διάστημα με προτροπή από άλλη χώρα (Τουρκία), η οποία είναι και η μόνη μετά τους Αλβανούς που έχει συμφέρον να «ξανα-ανακατευτούν» τα Βαλκάνια με σκοπό να να επεκτείνει την επιρροής της για την δημιουργία της νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Το πιο επικίνδυνο είναι ότι εδώ και καιρό πολλά αλβανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι σύντομα θα αυτο-ανακηρυχτεί αυτόνομο κράτος των Τσάμηδων και για αυτό το θέμα έχει γίνει  κάποιου είδους συμφωνία με διάφορους «αξιωματούχους».

Για όλα αυτά  οφείλει  να ενεργοποιηθεί  στην πατρίδα μας η επιστημονική της κοινότητα εντός και εκτός Ελλάδος, κάτω από την καθοδήγηση κρατικών φορέων, για να  ξεκινήσει έναν επιστημονικό αγώνα ενημέρωσης όλης της Ευρώπης, ξανά, για την ελληνική ιστορία και τους κινδύνους του εθνικισμού από διάφορες χώρες της περιοχής.

Δεν μπορεί με ελαφρά την καρδία οι… σύμμαχοι της Ελλάδας, να θεωρούν αποδεκτή την ύπαρξη «Μακεδονικής εθνότητας», (κάτι που προωθούν οι Σκοπιανοί) και ίσως αύριο ενός ψευτο-Τσάμικου κράτους (κάτι που προωθούν οι Αλβανοί), εντάσσοντας το απλά στο δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών και μόνο.

Η «βαριά» και τεράστια ελληνική ιστορία πρέπει ξανά να μεταλαμπαδευτεί στο εξωτερικό, με  εκπομπές, ντοκυμοντέρ, άρθρα από Έλληνες και ξένους «κήρυκες» της σπουδαιότητας του ελληνισμού που κάποιοι αποφάσισαν για τους δικούς τους λόγους να «θάψουν» μια και καλή.


-

-

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-
pentapostagma.gr