GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στην Αγιά Σοφιά ο άθεος Τσίπρας: Επικοινωνιακό σόου στα «κόκκαλα» της ιστορίας – Πλάι-πλάι με το «δεξί χέρι» του Ερντογάν

- Την Κωνσταντινούπολη επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χθες συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκί...

-



Την Κωνσταντινούπολη επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χθες συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.
Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Αγία Σοφία, ενώ θα έπρεπε να είναι κάτι το αυτονόητο, πλασάρεται ως ιστορική και χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για την οικοδόμηση ενός νέου θετικού προφίλ του Έλληνα πρωθυπουργού.

Με λίγα λόγια, πραγματοποιείται ένα επικοινωνιακό σόου σε ένα τόσο ιστορικό και ευαίσθητο μέρος, ενώ θα έπρεπε ως ελληνικό κράτος να διεκδικήσουμε αυτό που αρμόζει στην Αγιά Σοφιά.
Την επαναλειτουργία της ως εκκλησία.
Αλλά δυστυχώς, οι πολιτικοί μας δεν λειτουργούν με βάση το Έθνος αλλά με βάση την καρέκλα.

Στις 9.15 το πρωί ο πρωθυπουργός θα ξεναγηθεί στην Αγία Σοφία, λίγο μετά τις 11.00 θα μεταβεί στη Χάλκη, όπου θα ξεναγηθεί στη Θεολογική Σχολή (είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός της Ελλάδας που την επισκέπτεται) και θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στις 8:45 και με αρκετή καθυστέρηση, βάσει προγράμματος ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός έγινε δεκτός από τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν.

Νωρίτερα, είχε μπει ο εκπρόσωπος του Ερντογάν με άνδρες ασφαλείας, έλεγξε το χώρο και στη συνέχεια περίμενε τον Τσίπρα στην είσοδο για να εισέλθουν μαζί στο χώρο και να του κάνει ξενάγηση.

Το γεγονός έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στον τουρκικό Τύπο, που καλύπτει σε ζωντανή σύνδεση την ιστορική επίσκεψη του Τσίπρα στην Αγία Σοφία.
Ο Πρωθυπουργός, θα γίνει ο πρώτος εν ενεργεία που θα επισκεφτεί τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, την οποία είχε επισκεφτεί κι ο Ελευθέριος Βενιζέλος, τον Σεπτέμβριο του 1933, γεγονός που φυσικά θα χρησιμοποιηθεί για την οικοδόμηση του «θετικού» προφίλ του πρωθυπουργού.

Χθες το βράδυ ο κ. Βαρθολομαίος παρακάθισε στο δείπνο που παρέθεσε ο κ. Ερντογάν προς τιμή του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα, ύστερα από πρόσκληση του Τούρκου προέδρου.

Στις 18.30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στο οποίο στεγάζεται και το ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

-


-

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-