GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στρατιωτική παρέλαση στη Μπάνια Λούκα, μήνυμα Σέρβων με αποδέκτες (vid.)

- Παρέλαση τεθωρακισμένων οχημάτων και εκπροσώπων των οργανώσεων του πατριωτικού πολέμου των Σερβοβόσνιων, πραγματοποιήθηκε στο κέντ...

-
Παρέλαση τεθωρακισμένων οχημάτων και εκπροσώπων των οργανώσεων του πατριωτικού πολέμου των Σερβοβόσνιων, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Μπάνια Λούκα, σηματοδοτώντας την Ημέρα της Δημοκρατίας Σέρπσκα, όπως σημειώνει η σερβική ‘Στάνταρντ’.
Η πρόεδρος της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα, Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς, δήλωσε ότι η σερβική δημοκρατία διατηρείται από την αγάπη των πολιτών της και τόνισε ότι πρέπει όλοι οι Σέρβοι πολίτες να ενωθούν γύρω από το συμφέρον της Δημοκρατίας.





Η 9η Ιανουαρίου είναι συνώνυμη της ελευθερίας του σερβικού λαού, δήλωσε ο πρόεδρος της προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ.

Αυτή η ελευθερία χτίσθηκε στα ερείπια της παλιάς χώρας. Είναι σημαντικό σήμερα να γιορτάζουμε την 9η Ιανουαρίου για την ελευθερία και την ταυτότητά μας, είπε ο Ντόντικ μετά τη Θεία Λειτουργία στο καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού, στην οποία πρωτοστάτησε ο Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και η πολιτική ηγεσία της Δημοκρατίας της Σερβίας.

ΠΗΓΗ: Βαλκανικό Περισκόπιο

ΣΧΟΛΙΟ DP: Η στρατιωτική παρέλαση στην Μπάνια Λούκα αν δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται έρχεται σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία για την Δημοκρατία Σέρπσκα αφού το τελευταίο χρονικό δίαστημα έχουν αυξηθεί οι φωνές που ζητούν την ένωση της με την Δημοκρατία της Σερβίας και την ενοποίηση των δύο σερβικών κρατών.

Αφορμή για αυτή την κίνηση είναι η επικείμενη όπως φαίνεται ενοποίηση της Αλβανίας με το Κόσοβο που εφόσον συμβεί θα δώσει την στο Βελιγράδι και στην Μπάνια Λούκα το κατάλληλο επιχείρημα για την ενοποίηση των δύο σερβικών κρατών.

Μια τέτοια εξέλιξη ενδεχομένως να δημιουργήσει τριβές με την κυβέρνηση της Βοσνίας στο Σαράγιεβο που θα έβλεπε την μια από τις δύο κρατικές οντότητες της Βοσνίας Ερζεγοβίνης να αποσχίζεται και να υλοποιεί το μακροχρόνιο όνειρο των Σέρβων της περιοχής.

-
-
defence-point.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-