GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Με... φιλί υποδέχτηκε ο Α.Τσίπρας την Α.Μέρκελ: «Βρίσκεις μια διαφορετική Ελλαδα» - Tί δήλωσε η Καγκελάριος (φωτό)

- Στα σκαλιά του μεγάρου Μαξίμου υποδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας την Ανγκελα Μέρκελ. Με ένα θερμό φιλί και χαμόγελα, έδειξε ότι το «go...

-
Στα σκαλιά του μεγάρου Μαξίμου υποδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας την Ανγκελα Μέρκελ.
Με ένα θερμό φιλί και χαμόγελα, έδειξε ότι το «go back madame Merkel» ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός αφο΄τ αντάλλαξε θερμό ασπασμό με την Γερμανίδα Καγκελάριο, ανέβηκαν μέχρι το κεφαλόσκαλο όπου στάθηκαν χαμογελαστοί για την καθιερωμένη φωτογραφία.

Αμέσως μετά μετέβησαν στο πρωθυπουργικό γραφείο όπου είχαν έναν σύντομο διάλογο μπροστά στις κάμερες.





Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Άνγκελα Μέρκελ έρχεται στην Ελλάδα πέντε χρόνια μετά την τελευταία της επίσκεψη και βρίσκει "μια διαφορετική Ελλάδα".

«Πιστεύω ότι σήμερα έρχεστε σε μία διαφορετική Ελλάδα που μετά από πολύ μεγάλες δυσκολίες κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής ανασυγκρότησης.
Περάσαμε και μεταξύ μας αρκετές δυσκολίες αλλά κατορθώσαμε μέσα από συνθέσεις και συμβιβασμούς και κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε την κρίση αλλά και να διατηρήσουμε την ευρωπαϊκή συνοχή», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, καλωσορίζοντας την Μέρκελ.

«Πιστεύω ότι σήμερα είμαστε σε θέση να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα βγαίνει σιγά-σιγά από την κρίση και μετατρέπεται από μέρος του προβλήματος, μέρος της κρίσης, σε μέρος της λύσης.

Αποτελεί μία σημαντική χώρα στον πυρήνα της ΕΕ και ένας πυλώνας σταθερότητας σε μία ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή.
Προβάλουμε σταθερά την ανάγκη συνεργασίας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε.

«Βεβαίως έχουμε νέες προκλήσεις στο κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι παρά το γεγονός ότι ανήκουμε σε διαφορετικές πολιτικές οικογένειες, πιστεύω ότι έχουμε κοινό κίνδυνο μπροστά μας, την άνοδο της λαϊκιστικής ακροδεξιάς.
Απέναντι στην κοινή πρόκληση της ακροδεξιάς, όσοι πιστεύουμε στην Ευρώπη θα βρούμε λύσεις», σημείωσε.

«Με αυτές τις σκέψεις σας καλωσορίζω και είμαι βέβαιος ότι με την επίσκεψή σας κλείνει ένας δύσκολος κύκλος και ανοίγει μία νέα προοπτική», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε στην εισαγωγική της τοποθέτηση ότι:

«Ήρθα με μεγάλη χαρά εδώ για να συζητήσω διάφορα θέματα μαζί σας».

Συμπλήρωσε ότι «ο ελληνικός λαός πέρασε μια πολύ δύσκολη φάση και θέλω να ευχαριστήσω για όσα κατάφερε παρά τις δυσκολίες, και για όσα προσφέρει» και κατέληξε ότι «πρέπει να ενισχύσουμε το ευρωπαϊκό πνεύμα».

Με ένα... φιλί την υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου







-
-

--

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-
pronews.gr