GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΡΥΔΙΩΝ ΕΔΕΣΣΗΣ

αυτοι που ψηφισαν συριζαν δεν ξερουν οπωσδηποτε την ιστορια. Ας διαβασουν τα παρακατω:  ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΡΥΔΙΩΝ ΕΔΕΣΣΗΣ ...






αυτοι που ψηφισαν συριζαν δεν ξερουν οπωσδηποτε την ιστορια.

Ας διαβασουν τα παρακατω: 

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΡΥΔΙΩΝ ΕΔΕΣΣΗΣ

Στις Καρυδιές Εδέσσης τον Ιανουάριο του 1944 υπογράφτηκε συμφωνία μεταξύ του Λοχαγού Αντων Κάλτσεφ σαν εκπρόσωπου του Βουλγάρικου στρατού, του ΣΝΟΦ και του Α Τζήπα ως εκπροσώπου του ΕΑΜ ας δούμε μερικά σημεία χαρακτηριστικά αυτής της συμφωνίας:

1) Αι επαρχίαι Κιλκίς Παιωνίας, Αλμωπίας, Γιαννιτσών, Εδέσσης, Αριδαίας, Φλωρίνης και Καστοριάς εκχωρούνται από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ως ζώνη δράσεως του ΣΝΟΦ.

2) Το ΣΝΟΦ έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τη ζώνη της δράσης του και σε άλλες νοτιότερες επαρχίες ύστερα από την εξασφάλιση πλήρους κυριαρχίας στις παραπάνω επαρχίες.

3) Ο Βουλγαρικός Στρατός κατοχής της Μακεδονίας παίρνει την υποχρέωση να καταλάβει τα αστικά κέντρα της Μακεδονίας υστέρα από την αποχώρηση των Γερμανών και την παράδοση τούτων εις τας αρχάς του ΕΑΜ.

4) Αποφασίζουν από κοινού ΕΑΜ και ΣΝΟΦ την δημιουργία αυτονόμου Μακεδόνικου Κράτους Σοβιετικής Oργάνωσης το οποίον θα ζητήσει να μπει κάτω από την προστασία της Ρωσίας.

5) Για την ενίσχυση ΕΑΜ-ΣΝΟΦ αναλαμβάνεται ή υποχρέωση της πλαισίωσης της Διεθνούς Μεραρχίας πού θα ιδρυθεί στο Καϊμακτσαλάν από Βουλγάρους αξιωματικούς και ο εφοδιασμός της με πυρομαχικά.

6) Να φροντίσουν οι Βούλγαροι για την κατασυκοφάντηση κάθε δυναμικού εθνικιστικού στοιχείου στις αρχές κατοχής, ώστε να μη αναπτυχθεί εθνικιστική κίνηση.
Καθιερώθη τέλος ως σημαία της Σοβ. Δημ. Μακεδονίας η βουλγαρική τοιαύτη, με αντίθετο φοράν των χρωμάτων και με αστέρια εις το κέντρον».

ΚΑΛΤΣΕΦ
ΤΖΙΠΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Οι συμμετέχοντες της διάσκεψης για το ΣΝΟΦ (Απρίλιος 1944).



ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-