GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Φραγμός Αιγύπτου σε τουρκικές εταιρείες για προσφορές αγωγών Φ.Α

- Μπλόκο σε τουρκικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να καταθέσουν προσφορές για εγκαταστάσεις αγωγών αερίου στη Μεσόγειο επιθυμε...

-



Μπλόκο σε τουρκικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να καταθέσουν προσφορές για εγκαταστάσεις αγωγών αερίου στη Μεσόγειο επιθυμεί να βάλει η Αίγυπτος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Αwsatο, το αιγυπτιακό κοινοβούλιο εξετάζει αίτημα που υποβλήθηκε από ένα από τα μέλη του, το οποίο ζητεί από την κυβέρνηση του Καΐρου να αποκλείσει τις τουρκικές εταιρείες από το να «προβαίνουν σε προσφορές σχετικές με ευαίσθητους τομείς στην χώρα».

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Ibrahim Hijazi, ο οποίος υπέβαλε το αίτημα, δήλωσε στην Asharq Al-Awsat ότι η πρότασή του έρχεται να «προστατεύσει την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου».

Ο Hijazi έλαβε πληροφορίες, αναφέρει το δημοσίευμα, ότι σχεδόν οι μισές από τις προσφορές που πραγματοποιούνται για την εγκατάσταση αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο λήφθηκαν από τουρκικές εταιρείες.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η Τουρκία έχει υποβάλει στον ΟΗΕ την αντίρρησή της στην αιγυπτιακή-ελληνοκυπριακή συμφωνία του 2003 σχετικά με την "Οριοθετημένη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη".

Η Αίγυπτος υπερασπίστηκε την συμφωνία της με την Κύπρο λέγοντας ότι κανένα μέρος δεν μπορεί να αμφισβητήσει την νομιμότητά της (οριοθέτησης), καθώς είναι σύμφωνο με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και έχει κατατεθεί ως διεθνής σύμβαση στα Ηνωμένα Έθνη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε απόπειρα παραβίασης ή μείωσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Αιγύπτου σε αυτόν τον τομέα απορρίπτεται και θα αντιμετωπιστεί.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

-