GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σαλβίνι: Στόχος η πρωτιά των εθνικιστών στις Ευρωεκλογές

- Τι είπε ο ηγέτης της Λέγκας από την Πολωνία Στους στόχους των κομμάτων που χαρακτηρίζονται από εθνικιστικές θέσεις και πο...

-



Τι είπε ο ηγέτης της Λέγκας από την Πολωνία

Στους στόχους των κομμάτων που χαρακτηρίζονται από εθνικιστικές θέσεις και πολιτικές, ενόψει των ευρωεκλογών, αναφέρθηκε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, μετά τη συνάντησή του -στην Βαρσοβία- με τον αρχηγό του πολωνικού κόμματος Νόμος και Δικαιόσυνη, Γιάροσλαβ Κατσίνσκι.

Ο Σαλβίνι κατέστησε σαφές ότι ο στόχος του είναι, η συμμαχία των κομμάτων αυτών, να αναδειχθεί πρώτη σε αριθμό ψήφων στις Ευρωεκλογές.
Πρόσθεσε, δε, ότι «πρότεινε στον Κατσίνσκι «μια συμμαχία για την Ευρώπη σε δέκα σημεία, η οποία να έχει μια σειρά από κοινά στοιχεία με εκείνη των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα, στην Ιταλία».

«Η μόνη βεβαιότητά μου, σε σχέση με τις Ευρωεκλογές, είναι ότι σοσιαλιστές και κομμουνιστές, στις Βρυξέλλες, θα είναι όλο και λιγότεροι, διότι έκαναν ήδη αρκετές ζημιές», τόνισε ο γραμματέας της Λέγκα.
«Ποιος ξέρει αν ο γαλλογερμανικός άξονας θα αντικατασταθεί από έναν άξονα ιταλοπολωνικό» τόνισε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

Ερωτηθείς, τέλος, αν θα είναι ο υποψήφιος των εθνικιστικών κομμάτων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ματέο Σαλβίνι, απάντησε: «αν και όταν μου το ζητήσουν θα το σκεφθώ.
Το να ηγηθεί ένας Ιταλός, μιας διαφορετικής ιδέας της Ευρώπης, θα ήταν ένα σημαντικό μήνυμα.
Το σημαντικό, πάντως, είναι να ξαναρχίσει, η Ιταλία, να παίζει έναν ρόλο κεντρικής σημασίας στην Ευρώπη».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-