GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στον Πρ. Παυλόπουλο έπεσε το φλουρί της πίτας της Προεδρικής Φρουράς

- ΚΑΛΑ ΡΕ, 70 χρονών και στήνεις το φλουρί σαν παιδί; Στον Πάκη «έπεσε» το φλουρί της πίτας της Προεδρικής Φρουράς Στον Πρ...

-




ΚΑΛΑ ΡΕ, 70 χρονών και στήνεις το φλουρί σαν παιδί; Στον Πάκη «έπεσε» το φλουρί της πίτας της Προεδρικής Φρουράς

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, έπεσε το φλουρί κατά την κοπή της πίτας της Προεδρικής Φρουράς στις εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς και,όπως είπε ο υπεύθυνος, «χωρίς δόλο».

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Προκόπης Παυλόπουος σημείωσε ότι «σήμερα τηρούμε την παράδοση όπως πρέπει: Κόβουμε την πίτα την Πρωτοχρονιά, την ίδια μέρα. Και είναι μια όμορφη παράδοση την οποία ακολουθούμε».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι πλέον η Προεδρική Φρουρά έχει τον Άγιό της:
Τον Άγιο Γεώργιο τον Φουστανελά, τονίζοντας πως αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, «όταν ξέρουμε την σημασία της συμπόρευσης Πολιτείας- Εκκλησίας, Ελλάδας και Ορθοδοξίας».

Ακολούθως αναφέρθηκε στην ιστορική αποστολή και στον ρόλο της Προεδρικής Φρουράς σημειώνοντας ότι «το 2018 υπήρξε ένας σημαντικός σταθμός για την Προεδρική Φρουρά.
Γυρίσατε σχεδόν όλο τον Κόσμο. Και κάθε επίσκεψή σας, σε κάθε γωνιά του Κόσμου, ήταν μια "λάμψη" από Ελλάδα.
"Λάμψη" Ιστορίας, "λάμψη" Πολιτισμού...
Γιατί, πέρα από την καθημερινή της αποστολή, έχει και αυτή την συμβολική αποστολή να εκπληρώσει η Προεδρική Φρουρά.
Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση και για το γεγονός ότι το κτίριο σιγά-σιγά συμπληρώνεται μέσα από τις προσπάθειες και όλων των προηγουμένων Προέδρων».

Ευχήθηκε καλή χρονιά στους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς και στις οικογένειες, ενώ σε αυτούς που τελειώνουν τη θητεία τους ευχήθηκε στη σταδιοδρομία της ζωής τους ν΄ ακολουθήσουν ένα δρόμο όπως τον οραματίζονται και όπως τους ταιριάζει.
«Είμαι βέβαιος ότι η θητεία σας στην Προεδρική Φρουρά είναι μια σημαντική εμπειρία.
Σημαντική εμπειρία για το τι σημαίνει Έλληνας και, κυρίως, πώς καθένας μπορεί και πρέπει να επιτελεί την αποστολή του, όποιο κι αν είναι το λειτούργημα ή το επάγγελμα, το οποίο θ΄ ασκήσει στη ζωή του», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ευχές για το Νέο Έτος, από εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής, θρησκευτικής και πνευματικής ηγεσίας. 

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ