GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Σκοπιανό Ποτάμι»: Έβαλαν τον Γ.Μαυρωτά στην επιτροπή Εξωτερικών για να περάσει η εκχώρηση της Μακεδονίας

- Απέφεραν "καρπούς" για τον ΣΥΡΙΖΑ οι υπόγειες διεργασίες καθώς έδωσε "χείρα βοηθείας" το "Σκοπιανό Π...

-



Απέφεραν "καρπούς" για τον ΣΥΡΙΖΑ οι υπόγειες διεργασίες καθώς έδωσε "χείρα βοηθείας" το "Σκοπιανό Ποτάμι" ώστε να περάσει η εκχώρηση της Μακεδονίας από την επιτροπή Εξωτερικών.

Πριν λίγο, κατατέθηκε στην Βουλή το σχέδιο νόμου για την Συμφωνία των Πρεσπών ώστε να περάσει το επόμενο διάστημα από τις αρμόδιες επιτροπές του Κοινοβουλίου. 

Το Ποτάμι αντικαθιστά τον Γρηγόρη Ψαριανό με τον Γιώργο Μαυρωτά ο οποίoς αναμένεται να υπερψηφίσει ενώ και με τη βοήθεια του ανεξάρτητου Σπύρου Δανέλλη ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαθέτει την πλειοψηφία που απαιτείται.

Ετσι συντελείται το "πραξικόπημα" στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας με την αλλαγή των συσχετισμών.

Υπενθυμίζουμε πως αν δεν βοηθούσε το Ποτάμι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να το περάσει από την επιτροπή Εξωτερικών μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λεπτομέρειες της διαδικασίας θα συζητούν στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής τη Δευτέρα στις 12.00.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο νόμου εισάγεται στην αρμόδια επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών, στις 17:00 της Δευτέρας.

Η συμφωνία αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή  ο πρόεδρος της Νίκος Βούτσης ανέφερε σε δημοσιογράφους πως μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτή η εξέλιξη χαροποίησε την πλευρά των Σκοπίων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος των οποίων δήλωσε χαρούμενος που η Συμφωνία θα κυρωθεί άμεσα και έτσι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα υποδεχθεί στο ΝΑΤΟ την «Βόρεια Μακεδονία».

Η Συμφωνία κατατέθηκε στην Βουλή μόλις μία ημέρα πριν από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στο οποίο αναμένονται εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να διαδηλώσουν την αντίδραση τους στην Συμφωνία.

Δείτε ολόκληρη τη Συμφωνία ΕΔΩ.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-
pronews.gr