GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Χαμός στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων - Διεκόπη η συνεδρίαση - ΒΙΝΤΕΟ

- Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται η Συμφωνί...

-



Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται η Συμφωνία των Πρεσπών. 
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κωνσταντίνος Δουζίνας αποφάσισε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης για να πέσουν οι τόνοι ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Τα αίματα άναψαν όταν πήρε τον λόγο ο Ηλίας Κασιδιάρης, που κατήγγειλε τη διαδικασία με την οποία ορίστηκαν τα μέλη που θα απαρτίζουν Επιτροπή, ενώ σε υψηλούς τόνους παρενέβη εκ νέου και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, χρησιμοποιώντας μάλιστα σκληρές εκφράσεις.

Συγκεκριμένα η συζήτηση ξεκίνησε με ενστάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που καταγγέλλουν ότι είναι αντισυνταγματική η διαδικασία τόσο ως προς τα μέλη από τα οποία θα απαρτίζεται η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας όσο και ως προς τα έγγραφα που έχουν κοινοποιηθεί στα κόμματα, από τα οποία, όπως καταγγέλλεται, λείπουν σημαντικά στοιχεία.

Ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι η σύνθεση της επιτροπής είναι παράνομη.
Είπε ακόμη ότι η διαδικασία δεν ακολουθήθηκε όπως έπρεπε.
Την ίδια ώρα ο Ηλίας Κασιδιάρης από την Χρυσή Αυγή, ζήτησε να δοθεί ο λόγος με βάση την δύναμη της κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας.
Όταν τελικά πήρε τον λόγο, μιλούσε για αρκετή ώρα και όταν το προεδρείο του ζήτησε να ολοκληρώσει για να προχωρήσει η διαδικασία, εκείνος μιλούσε ακατάπαυστα για κάποια λεπτά αγνοώντας τις συστάσεις και ενώ επικαλείτο το… Σύνταγμα.

Για να αποφορτιστεί το κλίμα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής διέκοψε την συνεδρίαση για λίγα λεπτά και ακολούθως πήρε τον λόγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος κατέθεσε και την ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων.

Στις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου περί μεθοδεύσεων και «κοινοβουλευτικών πραξικοπημάτων» προκειμένου να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία των «ναι» στην Επιτροπή απάντησε ο Νίκος Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επεσήμανε ότι "η δημιουργία εντυπώσεων έχει και τα όρια της" και έδωσε διευκρινίσεις για την παρουσία των ανεξάρτητων βουλευτών.

Δείτε το βίντεο

-
enikos.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-