GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ – Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για να ορίσει τη νέα ηγεσία των ΕΔ – Όλα τα σενάρια για τον νέο Α/ΓΕΕΘΑ

- Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις 20:00 απόψε. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση...

-



Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις 20:00 απόψε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση πρόκειται να συζητηθεί ο αντικαταστάτης του Ευάγγελου Αποστολάκη ο οποίος ορκίστηκε ως υπουργός Αμυνας.
Μέχρι τώρα, καθήκοντα στη θέση του εκτελούσε ο αναπληρωτής αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Ερώτημα παραμένεια ακόμη αν ο ορισμός νέου Α/ΓΕΕΘΑ συμπαρασύρει και τους τρεις αρχηγούς όπλων.

Οι επικρατέστεροι για Α/ΓΕΕΘΑ

Την ίδια ώρα, πρόσωπα με γνώση επί των στρατιωτικών τεκταινόμενων, φωτογραφίζουν ως επικρατέστερα για τη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τα εξής τρία πρόσωπα:

α) τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο,

β) τον Αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου και

γ) τον Αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

«Και οι τρεις εμφανίζουν τις ίδιες πιθανότητες, αν και εκτίμησή μου είναι ότι θα επιλεχθεί ο πρώτος (σ.σ. Φλώρος), λόγω και της πρότερης συνεργασίας με τον κ. Αποστολάκη στην ηγεσία του ΓΕΕΘΑ».

Ισχυρό είναι και το σενάριο της επιλογής του κ. Χριστοδούλου, ο οποίος διατηρεί ένα χαμηλό προφίλ, αποφεύγοντας τις δημόσιες τοποθετήσεις —όπως επίσης και του κ. Στεφανή, ο οποίος φέρεται να χαίρει της καθολικής εκτίμησης, ενώ είναι γνωστό ότι διαθέτει εξαιρετικές σχέσεις με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό.

Άλλωστε, ο ίδιος ήταν υπασπιστής και στενός φίλος του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, ενώ του πιστώνεται η θετική συμβολή του στρατού στη διαχείριση των μεταναστευτικών — προσφυγικών ροών, αλλά και η νηφαλιότητα που επέδειξε κατά τα κρίσιμα γεγονότα της περασμένης άνοιξης, με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στον Έβρο.

«Ο αντιστράτηγος Στεφανής βρίσκεται μέσα σ’ όλα τα σενάρια, έχοντας ισχυρή υποψηφιότητα και υποστήριξη απ’ όλες τις πλευρές» τονίζουν με νόημα, πηγές με γνώση επί του θέματος, οι οποίες δεν παραλείπουν να εκθειάσουν την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα του ελληνικού στρατού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο κ. Στεφανής όσο και ο κ. Χριστοδούλου προήχθησαν σε αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΑ, αντίστοιχα, τον Ιανουάριο του 2017, ενώ ο κ. Φλώρος προήχθη σε Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ τον Μάρτιο του 2017.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποστράτευση του κ. Αποστολάκη, χρέη προσωρινού Αρχηγού ΓΕΕΘΑ εκτελεί ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-