GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γιάννης Κουριαννίδης: Θα επιδιώξουμε την καθιέρωση Δημοτικού Τέλους Απασχόλησης και Παραμονής Αλλοδαπού

- Γιάννης Κουριαννίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης – Θα επιδιώξουμε την καθιέρωση Δημοτικού Τέλους Απασχόλησης και Παραμο...

-



Γιάννης Κουριαννίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης – Θα επιδιώξουμε την καθιέρωση Δημοτικού Τέλους Απασχόλησης και Παραμονής Αλλοδαπού. 

Είναι γεγονός ότι ο Έλληνας εργαζόμενος μειονεκτεί πλέον στην εύρεση εργασίας στην πατρίδα του, έναντι των αλλοδαπών.

Οι παρανόμως εισελθόντες στη χώρα και αποκτήσαντες δικαίωμα εργασίας με άδεια παραμονής, προέρχονται από χώρες με ουσιαστικά ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, κάτι που τους καθιστά ευάλωτους στην εργασιακή εκμετάλλευσή τους με παραβίαση των όσων ισχύουν στη δική μας χώρα.


-

Από την άλλη, ο Έλληνας που μάτωσε για δεκαετίες προκειμένου να αποκτήσει δικαιώματα σε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβών, προσπαθεί να διατηρήσει έστω και αυτά που του απέμειναν μετά την λαίλαπα των μνημονίων και δεν το καταφέρνει υπό τον εργοδοτικό εκβιασμό τού «αν δεν σου αρέσει, υπάρχουν και οι ξένοι»!

Η Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική» έχει εντάξει στις θέσεις της και θα αγωνιστεί για την καθιέρωση ενός Δημοτικού Τέλους Απασχόλησης και Παραμονής Αλλοδαπού, το οποίο θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει ο εργοδότης για όσο διάστημα απασχολεί κάποιον αλλοδαπό στην επιχείρησή του, ώστε να εξαλειφθεί το συγκριτικό αυτό μειονέκτημα του Έλληνα εργαζόμενου.
Το τέλος αυτό θα καταβάλλεται από τον ίδιο τον αλλοδαπό για όσο διάστημα παραμένει ως άνεργος στα όρια του Δήμου, μη εμφανίζοντας εισοδήματα απαραίτητα για τη διαβίωσή του, ώστε να αντιμετωπιστεί η «μαύρη» εργασία.

Θεωρούμε πως είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, σε συνεργσία με τους ελεγκτικούς κρατικούς μηχανισμούς, για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων, τη μείωση της ανεργίας τους, σε συνδυασμό με την παροχή κινήτρων για την επιστροφή των ξενητεμένων Ελλήνων (πολυετής πλήρης απαλλαγή των δημοτικών τελών για όσους νέους επαναπατρίζονται και κατοικούν στα όρια του Δήμου, αυξημένα μάλιστα χρονικά και ποσοτικά αν ασκούν και επαγγελματική δραστηριότητα εντός αυτού).

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Γιάννη Κουριαννίδη στο Atlas tv.

-

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"