GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τοσουνίδης: Όταν λέμε ότι αποχωρούν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, εννοούμε όλοι - Παύουν να υπάρχουν οι θέσεις τους - ΒΙΝΤΕΟ

- Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας εκτός αν το θελήσει ο Πρωθυπουργός, δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θ...

-


Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας εκτός αν το θελήσει ο Πρωθυπουργός, δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Τοσουνίδης χαρακτήρισε εξαιρετικά αποτελεσματική την κυβέρνηση, λέγοντας πως έχει ακόμα ορίζοντα μπροστά της και έργο να προσφέρει.Ερωτηθείς εάν αποχωρήσουν από την κυβέρνηση -εκτός από τον Πάνο Καμμένο - και οι υπόλοιποι βουλευτές των ΑΝΕΛ που είναι υπουργοί, είπε:

"Ναι, αποχωρούν όλοι.
Αυτό δεν σημαίνει όμως πως όλο αυτό που έχουμε από κοινού και σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ επεξεργαστεί ως πρόγραμμα, το οποίο τώρα μπαίνει σε φάση υλοποίησης και ψήφισης υπό μορφή νομοσχεδίων, δεν θα στηριχθεί αποφασιστικά στη βουλή".

Στην ερώτηση τι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ, εάν η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης πριν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη βουλή, απάντησε:

"Ο Πρωθυπουργός έθεσε ένα δίλημμα μη υπαρκτό αλλά το κατέθεσε, ότι εάν προκύψει θέμα από πλευράς ΑΝΕΛ τότε θα αναγκαστεί να οδηγηθεί σε ψήφο εμπιστοσύνης.
Η χθεσινή παρέμβαση του κ. Καμμένου μέσω twitter ήταν ένα ξεκαθάρισμα και μια απάντηση με έναν πολύ απλό τρόπο.
Ότι αυτό που μας διαφοροποιεί είναι η συμφωνία.
Εάν εκεί συνδέσει τη ψήφο εμπιστοσύνης, τότε εφαρμόζεται, αλλιώς δεν υφίσταται λόγος.
Αν συνδυαστεί το αίτημα για ψήφος εμπιστοσύνης με τη συμφωνία των Πρεσπών, τότε δεν μπορούμε να ψηφίσουμε, αλλά δεν υπάρχει λόγος γιατί δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση η κυβερνητική πλειοψηφία από πλευράς ΑΝΕΛ.
Μόνο αν το θελήσει ο πρωθυπουργός ο ίδιος.

Ο κ. Τοσουνίδης διευκρίνισε πως όταν μιλάει για αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, εννοεί το σύνολο των στελεχών.

"Όπως εν συνόλω συμφωνήθηκε από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς πώς μετέχουμε στην κυβέρνηση και με πόσους υπουργούς, πάλι θα κατατεθεί το ίδιο και θα αποχωρήσουμε.
Είναι μετά στη δικαιοδοσία του Πρωθυπουργού εάν θελήσει στον προκύπτοντα εξ ανάγκης ανασχηματισμό να ζητήσει κάποιον από αυτούς να παραμείνει στο ίδιο ή σε άλλο υπουργείο.
Θεωρώ ότι δεν θα το κάνει ο Πρωθυπουργός, ξεκαθάρισε πως δεν κάνει συμφωνίες κάτι από το τραπέζι, άρα πιστεύω ότι με αυτό εννοεί πως δεν προκύπτει δική του πρόθεση να πάει σε ένα τέτοιο μεταγραφικό..." σημείωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

"Όταν αποχωρούν οι ΑΝΕΛ και ο ηγέτης τους, παύουν να υπάρχον οι θέσεις των ΑΝΕΛ.
Εάν θέλει να κρατήσει πρόσωπα ο Πρωθυπουργός είναι δικαίωμά του, εάν θέλει να κάνει μια τέτοια επιλογή που συνεπάγεται κάποιες ευθύνες είναι δικαίωμά του" πρόσθεσε, ενώ ξεκαθάρισε πως όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών οι ΑΝΕΛ θα βρίσκονται εντός της Ολομέλειας και θα καταψηφίσουν.

-

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

-