GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ανιστόρητε κύριε Ναύαρχε ε.α. Β.Αποστολακη

- «Δια της λόγχης!» : Η φονικότερη σύγκρουση των Βαλκανικών πολέμων..(19-21 Ιουνίου 1913). Ανιστόρητε κύριε Ναυαρχε ε.α. Β.Απ...

-


«Δια της λόγχης!» : Η φονικότερη σύγκρουση των Βαλκανικών πολέμων..(19-21 Ιουνίου 1913).
Ανιστόρητε κύριε Ναυαρχε ε.α. Β.Αποστολακη, που προσυπέγραψες φαρδιά-πλατιά τις Πρεσπες...
και νυν ΥΕΘΑ...
Νεκροι Ήρωες: 8.828 
Για την απελευθέρωση  της Μακεδονίας μας της Ελληνικής!!
Η 1η και η 6η Μεραρχία δίνουν τη μάχη του Λαχανά

-
Ο απολογισμός της φονικότερη σ μάχης των μαχών (Β’Βαλκανικος πόλεμος)
Η μάχη του Κιλκίς-Λαχανά, η οποία άνοιξε τον δρόμο προς τον βορρά και διέλυσε τον «θρύλο» περί αήττητου του βουλγαρικού στρατού, θεωρείται, όχι αδίκως, μια από τις φονικότερες της νεότερης ελληνικής ιστορίας.
Οι απώλειες του ελληνικού στρατού ανήλθαν συνολικά στους 8.828 νεκρούς και τραυματίες- με τον φόρο αίματος στο Κιλκίς να ανέρχεται στους 5.662 νεκρούς και τραυματίες και στον Λαχανά στους 2.701- ενώ του βουλγαρικού στους 6.971 νεκρούς και στους 6.000 αιχμαλώτους.
Οι βαριές απώλειες οφείλονται στο ότι πολλές από τις επιθέσεις έγιναν κατά μέτωπο και σε ακάλυπτο έδαφος, υπό τα πυρά του βουλγαρικού πυροβολικού, ενισχυμένου από Αυστριακούς αξιωματικούς, και εναντίον καλά προετοιμασμένων θέσεων.
Ο τρόπος διεξαγωγής της προκάλεσε εντύπωση σε ξένους στρατιωτικούς, με τον Γάλλο στρατηγό Debeney, όταν επισκέφθηκε το πεδίο της μάχης και ενημερώθηκε για το πώς κινήθηκαν οι δυνάμεις κατά τη μάχη, να δηλώνει «αυτή η τακτική δεν ήταν ούτε γαλλική ούτε γερμανική, ήταν απλά ελληνική».

Φ.Φράγκος

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ

--

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

--