GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΑΝΕΛ: Κουντουρά και Κόκκαλης δεν θα πάνε στη σύναξη των βουλευτών του Καμμένου

- Σε λίγο η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ - Τι σημαίνει η ηχήρη απουσία δύο εκ των 7 βουλευτών του Καμμένου. Δεν θα είναι ...

-




Σε λίγο η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ - Τι σημαίνει η ηχήρη απουσία δύο εκ των 7 βουλευτών του Καμμένου.

Δεν θα είναι παρόντες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, καθώς και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλειος Κόκκαλης.

Η κυρία Κουντουρά θα βρίσκεται στο Τορόντο και με αυτή την αφορμή καταφέρνει για ακόμη μια φορά να μην τοποθετηθεί ευθέως εάν θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ή θα ταχθεί με την άποψη του Πάνου Καμμένου.

Αντιστοίχως, ο Βασίλειος Κόκκαλης, ο οποίος επίσης θα απουσιάζει από τη σημερινή συνεδρίαση, έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας για τη Βόρεια Μακεδονία, ωστόσο δεν συμφωνεί με την αποχώρηση από την κυβέρνηση.
«Θα το δούμε όταν έρθει η ώρα», έχει αναφέρει - κατά πληροφορίες- σε συνομιλητές του.

Πρόκειται για δύο ηχηρές απουσίες από βουλευτές που, όπως φαίνεται με τον τρόπο τους παίρνουν αποστάσεις από τους χειρισμούς του υπουργού Άμυνας ενώ στο ίδιο κλίμα κινείται και ο - παρών στη συνεδρίαση - Θανάσης Παπαχριστόπουλος που έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, θα επιχειρήσει να καταμετρήσει τους βουλευτές που παραμένουν πιστοί στον ίδιο, να ξεχωρίσει όσους είναι έτοιμοι να τον εγκαταλείψουν και παράλληλα να αναγκάσει όσους επιμελώς αποφεύγουν τις δημόσιες τοποθετήσεις να ανοίξουν τα χαρτιά τους αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών. 

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν στο protothema.gr πως ο Πάνος Καμμένος δεν θα διστάσει να καταγγείλει δημόσια ως αποστάτες όσους δηλώσουν ότι θα πάνε κόντρα στις αρχές του κόμματος, δεν παραδώσουν την βουλευτική τους έδρα και ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτό πιθανότατα σημαίνει πως ο αρχηγός των ΑΝΕΛ είτε έχει κάνει τους υπολογισμούς του και γνωρίζει ότι δεν διατρέχει κίνδυνο διάλυσης της κοινοβουλευτικής του ομάδας είτε έχει «κλειδώσει» συνεργασίες με ανεξάρτητους βουλευτές που θα του επιτρέψουν να διατηρήσει τον αριθμό των 5 βουλευτών που απαιτείται για την λειτουργία ΚΟ.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-