GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πούτιν: O Κεμάλ Ατατούρκ ήταν ένας καλός φίλος της Ρωσίας

- Π ούτιν: Να μην υποτιμάται η απειλή ενός πυρηνικού πολέμου! Τι είπε για την Τουρκία Διαβάστε ολόκληρη την ετήσια απολογιστική ...

-
Πούτιν: Να μην υποτιμάται η απειλή ενός πυρηνικού πολέμου!
Τι είπε για την Τουρκία

Διαβάστε ολόκληρη την ετήσια απολογιστική συνέντευξη του Ρώσου προέδρου για το 2018

Ολοκληρώθηκε — μετά από τέσσερις ώρες — η ετήσια, απολογιστική συνέντευξη Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος απάντησε σε δεκάδες ερωτήματα δημοσιογράφων.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας απάντησε σε δεκάδες ερωτήματα, σε μία ευρεία γκάμα θεμάτων, από την οικονομία έως τις διεθνείς εξελίξεις.
Μάλιστα, η φετινή εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από ένα ρεκόρ, καθώς σ” αυτήν συμμετείχαν πάνω από 1.700 δημοσιογράφοι απ” όλο τον κόσμο.






Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Παγκόσμιου Εμπορίου, στη Μόσχα, και μεταδόθηκε τηλεοπτικά από τρία τηλεοπτικά κανάλια — Rossiya 1, Rossiya 24 και Pervy Kanal — αλλά και τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς — Mayak, Vesti FM and Radio Rossiyi.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας αναφέρθηκε εκτενώς σ” όλα τα φλέγοντα ζητήματα, από την οικονομία και τις κυρώσεις στη Ρωσία έως τις σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ και την ένταση με την Ουκρανία.

Ειδική αναφορά έκανε και στην Τουρκία, αλλά και στις εξελίξεις γύρω από την ουκρανική εκκλησία, ενώ δεν θα μπορούσε να απουσιάζουν και οι αναφορές για την προσωπική ζωή του Ρώσου προέδρου.

Η παρουσία των δημοσιογράφων ήταν κάτι παραπάνω από πολυπληθής, με τον φετινό αριθμό να είναι ο μεγαλύτερος όλων των εποχών, καθώς υπερέβη τους 1.700.

Αισθητή ήταν και η παρουσία των ξένων δημοσιογράφων, από διάφορες χώρες του πλανήτη, όπως το Αζερμπαϊτζάν, η Λευκορωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Ουκρανία, η Ιαπωνία κ.α.

Πούτιν: Τα δυτικά ΜΜΕ σιωπούν για την κράτηση Ρώσων ναυτικών από την Ουκρανία

Όσον αφορά την προβοκάτσια των ουκρανικών πλοίων στο Στενό του Κέρτς, ο Πούτιν σημείωσε με νόημα ότι «τα δυτικά μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να σιωπούν σχετικά με την «κράτηση» Ρώσων ναυτικών του πλοίου «Nord» από την Ουκρανία, στα ουδέτερα χωρικά ύδατα της Θάλασσας του Αζόφ».

Ξεκαθάρισε δε, ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις «συνηθισμένες οικονομικές δραστηριότητες» που λαμβάνουν χώρα στο Στενό του Κερτς.

Πούτιν για Κριμαία: Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να ασκήσει τη δική της στρατιωτική πολιτική στο δικό της έδαφος

Όσον αφορά την Κριμαία, ο πρόεδρος Πούτιν ξεκαθάρισε ότι «η Ρωσία έχει το δικαίωμα να ασκήσει τη δική της στρατιωτική πολιτική στο δικό της έδαφος».

Και συνέχισε: «Το 2014, οι κάτοικοι της Κριμαίας με δημοψήφισμα, ψήφισαν υπέρ της επανένωσης με τη Ρωσία.
Μετά από όλες τις εγχώριες διαδικασίες, η Κριμαία έγινε μέλος της Ρωσίας»

«Έχουμε το δικαίωμα να εφαρμόσουμε τη δική μας στρατιωτική πολιτική στο δικό μας έδαφος, με τον τρόπο που εμείς θέλουμε» επανέλαβε.

Πούτιν: Η Ρωσία δεν αναζητά την παγκόσμια κυριαρχία

«Η Ρωσία δεν αναζητά την παγκόσμια κυριαρχία» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος Πούτιν, ενώ παρατήρησε ότι οι ΗΠΑ δαπανούν περισσότερα χρήματα σε σχέση με τη Ρωσία στον τομέα των στρατιωτικών δαπανών.

«Όσον αφορά την κυριαρχία του κόσμου, ξέρουμε πού βρίσκεται το «αρχηγείο», και αυτή δεν είναι η Μόσχα» σημείωσε με νόημα, ενώ εξήγησε ότι οι πολιτικοί της Δύσης φωτογραφίζουν τη Ρωσία ως απειλή, με στόχο να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους στόχους.

«Μ” αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να λύσουν τα εσωτερικά πολιτικά και δια-ενωσιακά προβλήματα.
Για παράδειγμα, το ΝΑΤΟ χρειάζεται μία εξωτερική απειλή για να κινητοποιήσει τα έθνη της Δύσης.
Χρειάζεται να είναι ενωμένοι απέναντι σε κάποιον» εξήγησε.

«Να μειώσουμε δραστικά το ποσοστό όσων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας έκανε ειδική μνεία και στις οικονομικές ανισότητες, παραδεχόμενος ότι υπάρχει εισοδηματικό «κενό» μεταξύ των κορυφαίων μάνατζερς και των απλών πολιτών.
«Αλλά αυτό συμβαίνει σ” όλες τις μεγάλες οικονομίες».
Δεσμεύτηκε δε, για τη «δραστική μείωση» του αριθμού των πολιτών, οι οποίοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

«Η υγεία μου είναι μια χαρά»

Ακόμη μια προσωπική ερώτηση δέχθηκε ο πρόεδρος Πούτιν, ο οποίος ερωτήθηκε για την κατάσταση της υγείας του.
«Η υγεία μου είναι μια χαρά» σημείωσε και πρόσθεσε:
«Προσπαθώ να φροντίζω τον εαυτό μου, όπως κάνουν όλοι».

«Είμαι έτοιμος για μια συνάντηση με τον Τραμπ»

Ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε έτοιμος για μία συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στη βελτίωση των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων στο μέλλον.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, δήλωσε αβέβαιος για την ικανότητα του Αμερικανού προέδρου να ξεκινήσει απευθείας διάλογο με τη Μόσχα υπό τις παρούσες συνθήκες.

Όσον αφορά τις εκλογές του 2016, σχολίασε τα εξής: «Ο Τραμπ κέρδισε, αλλά δεν είναι όλοι πρόθυμοι να αποδεχτούν αυτή τη νίκη.
Ορισμένοι κάνουν ό,τι μπορούν για να υπονομεύσουν τη νομιμοποίησή του»

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για «σαμποτάζ» των δημοκρατικών διαδικασιών και παρέπεμψε στην περίπτωση του Brexit.
«Στο Ην. Βασίλειο, κανείς δεν θέλει να υλοποιήσει την επιθυμία του λαού, μετά το δημοψήφισμα για έξοδο από την Ε.Ε.».

Πούτιν: Σε αύξηση η χρήση του ρωσικού νομίσματος

Ο πρόεδρος Πούτιν εστίασε και στη χρήση του δολαρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι «ουδέποτε υπήρξε, ούτε πρόκειται να υπάρξει απαγόρευση της χρήσης του δολαρίου στη Ρωσία»

Ταυτόχρονα, βέβαια, παρατήρησε ότι η χρήση του, τόσο στις διεθνείς όσο και στις εγχώριες συναλλαγές, μειώνεται, ενώ αντίθετα, η χρήση του ρωσικού νομίσματος αυξάνεται.

«Το ρούβλι χρησιμοποιείται κυρίως, στην ευρω-ασιατική οικονομική ένωση και στις μετα-σοβιετικές οικονομίες.
Ο ρόλος του καθίσταται ολοένα και πιο ισχυρός.
Είναι αξιόπιστο και δεν εμπεριέχει πρόσθετα κόστη» εξήγησε.

Πρόσθεσε δε, ότι χρειαζόμαστε μία σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία και η διασφάλιση ενός χαμηλού πληθωρισμού, προκειμένου να καταστήσουμε ακόμη ισχυρότερο το ρωσικό νόμισμα. Διαβεβαίωσε τέλος, ότι «η απο-δολαριοποίηση της οικονομίας δεν επηρεάζει τους πολίτες».

«Εκτιμάμε την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της Τουρκίας»

Όσον αφορά την Τουρκία, ο πρόεδρος Πούτιν διαμήνυσε ότι η Μόσχα εκτιμάει «την ανεξαρτησία της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας, παρά το γεγονός ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ».

Σημείωσε μάλιστα, ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τη συνεργασία με το Ιράν, καθώς δεν υποστηρίζει την πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ για την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης.

«Θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με το πώς αναπτύσσονται οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας στον τομέα της οικονομίας και της ασφάλειας, παρότι τα συμφέροντά μας, ορισμένες φορές, δεν συγκλίνουν».

Και συνέχισε: «Βρίσκουμε συμβιβαστικές λύσεις για να επιλύσουμε τη συριακή κρίση, σεβόμαστε το εθνικό συμφέρον της Τουρκίας και του τουρκικού λαού».

Ερωτηθείς δε, για τον Κεμάλ Ατατούρκ, εξήρε το γεγονός ότι «ήταν ο δημιουργός της σύγχρονης Τουρκίας», σημειώνοντας ότι «ήταν ένας καλός φίλος της Ρωσίας».

«Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη νομοθεσία για τους ξένους πράκτορες»

Ο πρόεδρος Πούτιν αναφέρθηκε και στη νέα νομοθεσία για τους ξένους πράκτορες, διαμηνύοντας ότι ο ίδιος «δεν βλέπει κάποιο πρόβλημα».

«Ο νόμος δεν εμπεριέχει κάποιον περιορισμό.
Απλώς ζητάει από τον ένα ή τον άλλο οργανισμό, που λαμβάνει χρήματα από το εξωτερικό με στόχο την άσκηση δημόσιων πολιτικών δραστηριοτήτων, να εγγράφεται ως ξένος πράκτoρας».

Υπογράμμισε δε, ότι «σ” αντίθεση με την αμερικανική νομοθεσία για τους ξένους πράκτορες, με βάση της οποίας κρατείται η Μπουτίνα, η ρωσική νομοθεσία δεν απαγορεύει κανένα είδος δραστηριότητας».

Ο Πούτιν για τους τρεις δολοφονημένους Ρώσους δημοσιογράφους στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε και στη δολοφονία των τριών Ρώσων δημοσιογράφων, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί στη Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής, τον Ιούλιο του 2018.

Σχολιάζοντας την πορεία των ερευνών, ο Ρώσος πρόεδρος διευκρίνισε ότι τα θύματα δεν είχαν ενημερώσει τις αρχές για το ταξίδι στην αφρικανική χώρα και ότι ταξίδευαν ως τουρίστες.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, η δολοφονία πραγματοποιήθηκε από κάποια τοπική στρατιωτική ομάδα, πρόσθεσε ο Πούτιν.
Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα να προκύψουν αξιόπιστα στοιχεία για την υπόθεση, μέσω των υπαρχουσών διπλωματικών καναλιών.

Πούτιν: Το Brexit επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο

Ερωτηθείς για το Ηνωμένο Βασίλειο, διαμήνυσε ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται για την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων με το Λονδίνο, ενώ γνωστοποίησε ότι με την Τερέζα Μέι «αντάλλαξαν ορισμένες λέξεις» στο πλαίσιο της συνεδρίασης των G20 στο Μπουένος Άιρες.

«Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι τεταμένες και είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον να υπάρξει μία αποκλιμάκωση» έσπευσε να προσθέσει. Όσον αφορά το Brexit, εξήγησε ότι «επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο» και επομένως «και η Ρωσία θα επηρεαστεί εμμέσως».

Πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει τις βαθύτερες εξελίξεις σχετικά με το Brexit, προκειμένου, όπως εξήγησε, να αποφύγει τυχόν «κατηγορίες» από ορισμένες χώρες της Δύσης.

Πούτιν: Η ευρύτερη αγανάκτηση των Γάλλων, βασική αιτία για τα «Κίτρινα Γιλέκα»

Όσον αφορά το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων», ο Πούτιν εκτίμησε ότι «θα ήταν λάθος να κρίνουμε τις ενέργειες των γαλλικών αρχών, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων».

«Οι εξελίξεις στη Γαλλία συνδέονται οπωσδήποτε με την αύξηση στην τιμή των καυσίμων, αλλά κυρίως προκλήθηκαν από την αγανάκτηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού.
Περίπου το 70% στηρίζει αυτές τις διαδηλώσεις» τόνισε.

Πρόσθεσε δε, ότι σ” αντίθεση με τη γαλλική κυβέρνηση, η οποία ήθελε επίτηδες να αυξήσει τους φόρους στα καύσιμα, η ρωσική κυβέρνηση προσπαθεί να καταπολεμήσει την αύξηση στις τιμές.

Πούτιν: Καθαρά πολιτικοί οι λόγοι ίδρυσης της «νέας εκκλησίας» στην Ουκρανία

Ο Πούτιν αναφέρθηκε και στις εξελίξεις γύρω από την ουκρανική εκκλησία, επισημαίνοντας ότι οι εξελίξεις σχετίζονται με την πολιτική και τις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία.
«Δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία και τη θρησκευτική ελευθερία.
Οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί»

Τόνισε, παράλληλα, ότι υπήρξε «απευθείας κρατική παρέμβαση στις εκκλησιαστικές υποθέσεις στην Ουκρανία».
«Αυτό έχει να συμβεί από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης».
Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος Πούτιν εκτίμησε ότι «τα χρήματα και η αμερικανική ενθάρρυνση αποτέλεσαν κλειδί για την απόφαση του Βαρθολομαίου να στηρίξει την αυτοκεφαλία στην Ουκρανία».

Η απάντηση του Πούτιν για το… αν θα παντρευτεί

Σε μία πιο προσωπική ερώτηση κλήθηκε να απαντήσει ο πρόεδρος της Ρωσίας, ο οποίος ερωτήθηκε για το… αν θα παντρευτεί.

«Πότε θα παντρευτώ ή ποια θα παντρευτώ» ανταπάντησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Πρόκειται για δύο διαφορετικές ερωτήσεις» πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εξήγησε ότι «ως αξιοπρεπής άνδρας, κάποια στιγμή θα πρέπει να παντρευτώ».

Αβέβαιος δηλώνει ο Πούτιν για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία

Σχολιάζοντας την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, ο Πούτιν ανέφερε πως «σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον Αμερικανό ομόλογό μου, ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στην εκστρατεία εναντίον του ISIS».

Ταυτόχρονα, όμως, δήλωσε «αβέβαιος» για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, παραπέμποντας στο παράδειγμα του Αφγανιστάν, όπου οι Αμερικανοί στρατιώτες επιχειρούν για πάνω από 17 χρόνια, παρά τα σχέδια της Ουάσιγκτον για απόσυρση.

Επανέλαβε δε, ότι η αμερικανική παρουσία στη Συρία είναι παράνομη.

«Αν δεν υπήρχαν οι Σκριπάλ, θα έπρεπε να εφεύρουν κάποιους άλλους»

Ο πρόεδρος Πούτιν αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Σεργκέι Σκριπάλ, ο οποίος φέρεται να δηλητηριάστηκε τον Μάρτιο στη νότια Αγγλία.

«Ο Σκριπάλ, δόξα τον Θεό, είναι ζωντανός.
Αλλά υπάρχει μία σειρά κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας.
Πρόκειται για μία πολιτικοποίηση της ρωσοφοβικής προσέγγισης» υπογράμμισε.
Και συνέχισε: «Αυτή η πολιτικοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο της «σκηνοθεσίας» νέων επιθέσεων στη Ρωσία.
Αν δεν υπήρχαν οι Σκριπάλ, θα έπρεπε να εφεύρουν κάποιους άλλους».

«Μοναδικός τους στόχους είναι να περιορίσουν την ανάπτυξη της Ρωσίας, την οποία θεωρούν ως πιθανό αντίπαλο» πρόσθεσε, απορρίπτοντας κάθε εμπλοκή της Ρωσίας στην υπόθεση δηλητηρίασης των Σκριπάλ.

Πούτιν: Κανένας λόγος κράτησης της Μπουτίνα

Ο πρόεδρος Πούτιν αναφέρθηκε και στην κράτηση της Μαρία Μπουτίνα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγο να βρίσκεται στην αμερικανική φυλακή.
«Δεν καταλαβαίνω για ποιο πράγματα θα μπορούσε να δηλώσει ένοχη, καθώς δεν της είχε ανατεθεί καμία κυβερνητική εργασία» εξήγησε.

«Η Μπουτίνα και η δικηγόρος της, δίνουν μάχη για να βγει από τη φυλακή.
Δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεται εκεί» συνέχισε ο πρόεδρος Πούτιν.
Τόνισε δε, ότι «η Μόσχα θα παρακολουθεί τη νομική διαμάχη για να δει τι θα συμβεί και να βοηθήσει τη Μπουτίνα, όπου είναι εφικτό».

«Καμία ψευδαίσθηση για τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα στην Ιαπωνία»

Ο πρόεδρος Πούτιν δεν παρέλειψε να εκφράσει την ανησυχία του σχετικά με την ανάπτυξη των αμερικανικών αμυντικών πυραυλικών συστημάτων στην Ιαπωνία, ενώ πρόσθεσε ότι τα θέματα ασφαλείας είναι πολύ σημαντικά για τη συνθήκη ειρήνης με το Τόκιο.

«Η Ρωσία δεν έχει καμία ψευδαίσθηση σχετικά με την «αμυντική» φύση των αμερικανικών αμυντικών συστημάτων στην Ιαπωνία, καθώς αυτά μπορούν να λειτουργήσουν σε συνδυασμό με τα επιθετικά όπλα» τόνισε, επίσης.

Πούτιν: Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις αποσκοπούν στο να εμποδίσουν την ανάπτυξη της Ρωσίας

«Υπάρχει μόνο ένας στόχος που μπορώ να δω πίσω από τις κυρώσεις στη Ρωσία, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να εμποδίσουν τη Ρωσία να αναπτυχθεί. Μας βλέπουν ως αντίπαλο» τόνισε ο πρόεδρος Πούτιν, αποδίδοντας τις αντι-ρωσικές κυρώσεις στη δυναμική της ρωσικής ανάπτυξης.

«Η οικονομία έχει προσαρμοστεί στο καθεστώς των νέων κυρώσεων» έσπευσε να διαβεβαιώσει, ενώ επανέλαβε ότι οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας συνδέονται με τις προοπτικές της ρωσικής οικονομίας και της ρωσικής ανταγωνιστικότητας.

Προειδοποίηση Πούτιν για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου

«Η τάση υποβάθμισης της απειλής ενός πυρηνικού πολέμου, αυξάνεται» παρατήρησε ο Πούτιν, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο μείωσης του ελέγχου χρήσης πυρηνικών όπλων.

«Η μείωση του ορίου χρήσης τέτοιων όπλων, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία παγκόσμια πυρηνική καταστροφή» συνέχισε ο πρόεδρος, προτού προσθέσει:

«Αν συμβεί αυτό, τότε ο θεός να μας συγχωρέσει. Μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο όλο του πολιτισμού και ενδεχομένως, όλου του πλανήτη.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα»

Πάντως, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ανθρώπινο είδος έχει αρκετή «κοινή λογική» και αρκετό «αίσθημα αυτο-προστασίας» προκειμένου να μην οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα.

Η θέση του Πούτιν για τους ράπερς

Ο Πούτιν αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ράπερς, τονίζοντας ότι οι προσαγωγές δεν βοηθούν σε κάτι. Ωστόσο, υπογράμμισε την ανάγκη καταπολέμησης της προπαγάνδας υπέρ των ναρκωτικών.

«Εάν υπάρχουν τραγούδια με ορισμένες βρισιές, είμαι «οκ», ας τα αφήσουμε.
Αλλά υπάρχουν και ορισμένα άλλα, τα οποία περιέχουν προπαγάνδα υπέρ των ναρκωτικών.
Αυτά οδηγούν σε υποβάθμιση του έθνους μας, της νεολαίας μας».

«Ικανοποιημένος με την κυβέρνηση Μεντβέντεφ»

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε «ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές» με τη δουλειά του πρωθυπουργού, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, προσθέτοντας ότι το πλεόνασμα του προϋπολογισμού είναι ένδειξη της καλής δουλειάς της κυβέρνησης.

«Σε γενικές γραμμές, ναι» δήλωσε εκ νέου, ερωτηθείς για το αν είναι ικανοποιημένος με το υπουργικό συμβούλιο του Μεντβέντεφ.
«Το πλεόνασμα είναι ένας καλός δείκτης για τη δουλειά της κυβέρνησης. Και για πρώτη φορά από το 2011, έχουμε πλεόνασμα της τάξης του 2,1%» συνέχισε.

«Όσοι οι ρωσόφοβοι είναι στην εξουσία της Ουκρανίας, οι σχέσεις Μόσχας-Κιέβου θα είναι μη φυσιολογικές»

Ο Πούτιν, αναφέρθηκε και στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, διαβεβαιώνοντας ότι η Ρωσία θα διατηρήσει την παροχή βοήθειας στο Ντονμπάς.

Όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, εκτίμησε ότι θα παραμένουν σε «μη φυσιολογικό επίπεδο» όσο οι ρωσόφοβοι βρίσκονται στην εξουσία της Ουκρανίας -ανεξάρτητα του ποιος βρίσκεται στο Κρεμλίνο.

Πούτιν: Σε εξέλιξη η έρευνα για τους Ουκρανούς ναύτες

Όσον αφορά το μέλλον των Ουκρανών ναυτών, οι οποίοι παραβίασαν τα ρωσικά σύνορα, ο πρόεδρος Πούτιν εξήγησε ότι «η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» και η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μετά την ολοκλήρωσή της.

«Το Κίεβο ήθελε νεκρούς τους Ουκρανούς αξιωματούχους»

Ο Πούτιν τόνισε ότι «το Κίεβο έστειλε τους Ουκρανούς αξιωματούχους στο Στενό του Κερτς, ελπίζοντας ότι θα πεθάνουν».
«Ευτυχώς, χάρη στο Θεό, αυτό δεν έγινε».

Πούτιν: Με λάθος τρόπο η αύξηση των ποσοστών του Ποροσένκο

«Η προβοκάτσια του Κιέβου ενδεχομένως ήταν επιτυχημένη, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση των ποσοστών του Ποροσένκο» παρατήρησε ο Πούτιν, ο οποίος σημείωσε βέβαια, ότι η ενίσχυση της αποδοχής του Ουκρανού προέδρου έγινε με έναν «κακό τρόπο».

«Λόγω των ουκρανικών εκλογών η προβοκάτσια στο Κερτς»
Η προβοκάτσια της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα αποσκοπούσε στην κλιμάκωση της κατάστασης εν όψει των ουκρανικών εκλογών» σημείωσε ο Πούτιν, αναφερθείς στο πρόσφατο περιστατικό στο Στενό του Κέρτς. «Αυτό βλάπτει την Ουκρανία».

Πούτιν: Κίνδυνος πυρηνικής καταστροφής από τη μείωση του ελέγχου επί των όπλων
Η μείωση του ελέγχου επί των όπλων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία παγκόσμια πυρηνική καταστροφή, και αυτό είναι καταστροφικό για την ανθρωπότητα» σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος δεν παρέλειψε να στιγματίσει τον κίνδυνο χρήσης των μη-πυρηνικών βαλλιστικών πυραύλων.

«Η Ρωσία ξέρει να διασφαλίζει την ασφάλειά της»
Η Ρωσία πράγματι, έχει ένα πλεονέκτημα, χάρη στα νέα όπλα.
Αλλά σε γενικές γραμμές, δεν είναι τίποτα παραπάνω από τη διατήρηση της ισορροπίας» εξήγησε ο Πούτιν, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «γνωρίζουμε πώς να διασφαλίσουμε την ασφάλειά μας».

Πούτιν: Επικίνδυνη η τάση υποβάθμισης της απειλής πυρηνικού πολέμου
Ο Πούτιν, κληθείς να σχολιάσει τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου, υπογράμμισε ότι η τάση υποβάθμισης μίας τέτοιας απειλής, είναι αυξανόμενη. 
«Και αυτό είναι κάτι πολύ επικίνδυνο» σχολίασε. Παρατήρησε δε, ότι το σύστημα ελέγχου επί των όπλων καταρρέει σ” όλο τον κόσμο.

Αναγκαία η αλλαγή του ΦΠΑ, υπογραμμίζει ο Πούτιν
Την ανάγκη αλλαγής του ΦΠΑ υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, θέτοντας ως στόχο τη μείωση του εκτός-υδρογονανθράκων ελλείμματος. Διευκρίνισε πάντως, ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα είναι μόνο μία.

Πούτιν: Είμαστε ικανοί να γίνουμε η 5η μεγαλύτερη οικονομία

«Η Ρωσία είναι ικανή να καταστεί η 5η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, σε όρους ΑΕΠ, αλλά χρειάζεται ένα νέο «επίπεδο» σε όρους ποιότητας» υπογράμμισε ο Πούτιν.
Τόνισε δε, ότι το πλεόνασμα στον προϋπολογισμό αποτελεί μία καλή ένδειξη της δουλειάς της ρωσικής κυβέρνησης.

«Να μεταρρυθμίσουμε τις οικονομικές δομές»
Ο Ρώσος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία χρειάζεται εθνικά projects, επειδή χρειάζεται μία «σημαντική εξέλιξη». «Δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη, χωρίς μεταρρύθμιση των οικονομικών δομών» πρόσθεσε.

Πούτιν: Στο 2% η ανάπτυξη τη διετία 2019-2020

O πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ρωσικής οικονομίας θα φθάσει το 2% του ΑΕΠ τη διετία 2019-2020, ενώ από το 2021 θα αγγίξει το 3%

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



Πηγή: sputniknews.gr