GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Λαέρτης Βασιλείου: «Θα χύσουμε το αίμα μας για τη Μεγάλη Αλβανία»

- Ο ηθοποιός Λαέρτης Βασιλείου (Laerti Vasili), από Αλβανό πατέρα και Ελληνίδα μάνα, που πρόσφατα χαρακτήρισε “σοβινιστές” κα...

-




Ο ηθοποιός Λαέρτης Βασιλείου (Laerti Vasili), από Αλβανό πατέρα και Ελληνίδα μάνα, που πρόσφατα χαρακτήρισε “σοβινιστές” και “φασίστες” όσους παρέστησαν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, επειδή κρατούσαν ελληνικές σημαίες στα χέρια τους, δηλώνει έτοιμος να… χύσει το αίμα του για την “εθνική” ένωση Αλβανίας – Κοσόβου.
Προσκεκλημένος στην εκπομπή “360 μοίρες” του αλβανικού Ora News, ο Βασιλείου δεν υπεραμύνθηκε μόνο του δικαιώματος ένωσης του Κοσόβου με την Αλβανία -“εθνική ένωση” την αποκαλούν οι Αλβανοί- αλλά, ξεπερνώντας ακόμη και ακραίες εθνικιστικές φωνές, ζήτησε να χυθεί ακόμη και αίμα, προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

-

Ο επίμαχος διάλογος του Βασιλείου με τον Ιλίρ Κούλα, σύμβουλο του Αλβανού προέδρου Ιλίρ Μετα, και του δημοσιογράφου του Ora News, έχει ως εξής: 

– Λαέρτης Βασιλείου: Εγώ νομίζω πως σήμερα, περισσότερο από άλλοτε είναι ιστορική στιγμή. Η εθνική ένωση είναι μία ανάγκη που μένει στάσιμη για πάνω από ένα αιώνα.
Είναι ο καιρός ώστε οι Αλβανοί να το συνειδητοποιήσουν.
Εάν θέλουμε την ένωση με το Κόσοβο, τότε ας ακολουθήσουμε ανθρώπους που διέπονται από αυτό το ιδεώδες.
Ας τους παρέχουμε την στήριξή μας. – 

Δημοσιογράφος: Θα ήσουν σύμφωνος να πληρώνουμε έναν οικονομικό φόρο για την ένωση; – Λαέρτης Βασιλείου: Εγώ δεν πιστεύω πως πρέπει να καταβάλλεται φόρος.
Κάθε νίκη επιτυγχάνεται με αίμα.
Ο φόρος είναι πολύ λίγος.
Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να χύσουμε αίμα, εάν είναι αναγκαίο για αυτήν την εθνική ένωση.
Ο φόρος είναι πολύ λίγος.
– Ιλίρ Κούλα: Έχεις ιδέα εσύ πόσο στοιχίζει ένας πόλεμος;
Εάν χυθεί το αίμα, το αίμα από τον πόλεμο έρχεται.
Ο κατά τ’ άλλα φιλήσυχος καλλιτέχνης Λαέρτης Βασιλείου, με μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα που πλέον έχει εγκατασταθεί μόνιμα στα Τίρανα, φιλοξενείται τακτικά σε αλβανικά τηλεοπτικά πάνελ, καταγγέλλοντας συνήθως Έλληνες και ομογενείς Βορειοηπειρώτες για εθνικισμό, την ίδια ώρα που “χαϊδεύει” τα αυτιά ακραίων εθνικιστικών κύκλων της Αλβανίας.
Η στάση αυτή οφείλεται και στην πρόθεσή του, σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, να ασχοληθεί και με την πολιτική στην Αλβανία.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-