GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μέτρα για την προστασία των Ελλήνων ομογενών της Βορείου Ηπείρου ζητά ο Νικήτας Κακλαμάνης

- Να τεθούν προσκόμματα στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ μετά και τις τελευταίες προκλήσεις εναντίον των Ελλήνων ομογενών της Β....

-


Να τεθούν προσκόμματα στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ μετά και τις τελευταίες προκλήσεις εναντίον των Ελλήνων ομογενών της Β. Ηπείρου ζητά από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Σε ερώτηση που κατέθεσε, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης ζητά να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των Ελλήνων ομογενών της Βορείου Ηπείρου, μετά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Αλβανίας, με την οποία παραχώρησε αυθαιρέτως στο Υπουργείο Τουρισμού, προς τουριστική αξιοποίηση, τεμάχια γης που συμπεριλαμβάνουν ιδιωτικές περιουσίες Ελλήνων ομογενών.

Ο Βουλευτής της ΝΔ αφού επισημαίνει ότι σε δύο παλαιότερες ερωτήσεις που είχε καταθέσει για τις αλβανικές προκλήσεις, όταν Υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Νίκος Κοτζιάς, η επίσημη θέση της κυβέρνησης περιοριζόταν σε γενικόλογες τοποθετήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, μετά τα τελευταία γεγονότα επανέρχεται και ζητάει να πληροφορηθεί:
“-Πως θα αντιδράσει η Ελλάδα στις συνεχιζόμενες προκλήσεις της αλβανικής κυβέρνησης;
Με ποια συγκεκριμένα μέτρα θα προστατεύσει τις περιουσίες των ομογενών της Βόρειας Ηπείρου;
-Σκέφτεστε να θέσετε συγκεκριμένα προσκόμματα κατά τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση;”.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-