GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γ.Κοντογιώργης: - Μας Κυβερναει ενας Καταληψιας - Κίνδυνος για εθνικό ακρωτηριασμό – Χωρίς «όπλα» μπροστά στις προκλήσεις

- Οι προκλήσεις που δέχεται η χώρα μοιάζουν κυκλωτικές. Τόσο η συμφωνία των Πρεσπών όσο και οι τουρκικές απειλές δημιουργού...

-



Οι προκλήσεις που δέχεται η χώρα μοιάζουν κυκλωτικές.
Τόσο η συμφωνία των Πρεσπών όσο και οι τουρκικές απειλές δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.

Αναγκαία η εσωτερική ανάταξη για τις γεωπολιτικές προκλήσεις

Ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πάντειο , Γιώργος Κοντογιώργης, μιλώντας στον 98.4 για τις ανοιχτές εθνικά προκλήσεις με κυρίαρχη την διαρκή ένταση από πλευράς Τουρκίας, σημείωσε με έμφαση ότι χωρίς την ύπαρξη στρατηγικής με βαθιές ρίζες και αναλύσεις, η χώρα μας στις μεγάλες γεωπολιτικές ανακατατάξεις, κινδυνεύει ακόμη και με εθνικό ακρωτηριασμό.

Σημείωσε μάλιστα ότι η στάση των ΗΠΑ στη Συρία με την αποχώρηση τους, ενισχύει τον περιφερειακό ρόλο της Τουρκίας, ενώ την ίδια ώρα η Ελλάδα εμφανίζεται υποχωρητική στο όνομα του κατευνασμού, ακόμη και στους εθνικισμούς, των άλλων χωρών στα Βαλκάνια.

Κατά τον Γ. Κοντογιώργη, η άμεση οικονομική ανάταξη, η στοιχειώδης εθνική συνεννόηση και η χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής αποτροπής με το πολιτικό σύστημα να αντιστοιχείται και όχι να υπολείπεται στις ανάγκες των καιρών , είναι η απάντηση στις επερχόμενες τεκτονικές γεωπολιτικά εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.


-

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-