GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τίμησαν τους Μαχητές του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη

- Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου τελέσθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια η εθνικοθρησκευτική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς πεσό...

-



Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου τελέσθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια η εθνικοθρησκευτική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς πεσόντες του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, κατά τις αιματηρές μάχες των «Δεκεμβριανών» του 1944 εναντίον των κινηματιών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ, των συμμοριών του Κ.Κ.Ε.
Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι βουλευτές της Χ.Α. Κασιδιάρης και Παναγιώταρος, ο ευρωβουλευτής Ελευθέριος Συναδινός από την ΠΑΤ.ΡΙ.Ε, ο  Φαήλος Κρανιδιώτης πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, ο ευρωβουλευτής Επιτήδειος από την Χρυσή Αυγή,  ο περιφερειακός Σύμβουλος Δυτ. Ελλάδος Χρήστος Ρήγας, ο Παναγιώτης Δoύμας από το «Έθνος+Ελευθερία», ο Χριστόφορος Θεοδωρίδης από «Πατριωτικό Ελληνικό Σύνδεσμο Μονάχου» και αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Κίνησης Πολιτών Αττικής».
Την εκδήλωση μνήμης διοργάνωσε Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών και η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφάλειας , στον ιστορικό στρατώνα του Συντάγματος Χωρ/κης Μακρυγιάννη.
Πλήθος κόσμου προσήλθε και φέτος δίνοντας βροντερό «παρών», ανάβοντας ένα κερί για τη θυσία των Χωροφυλάκων που έπεσαν υπέρ πατρίδος κατά τη διάρκεια του «κόκκινου Δεκέμβρη» του 1944.

-
Παρών ήταν και ο γιος του Διοικητή του Συντάγματος Χωροφυλακής, Γεωργίου Σαμουήλ , κ. Ανδρέας Σαμουήλ.
Ο κ. Ανδρέας Σαμουήλ, έκανε και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου πατέρα του ενώ ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Αντιστράτηγο ε.α της Ελληνικής Αστυνομίας Χρήστο Κονταρίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της μάχης των Αθηνών του 1944 και τη θυσία της Χωροφυλακής.
Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο Υποστράτηγος ε.α Ευάγγελος Δανιάς  πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. Αθηνών.
Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση πολλών στεφάνων.



ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"





-