GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ενα από τα πιο τυραννικα καθεστώτα της γης

- Στις 21 Δεκεμβρίου 1989 ο Νικολάε Τσαουσέσκου ο κομμουνιστής πρόεδρος της Ρουμανίας ενώ ο λαός πεινουσε, τα Κομμουνιστικα...

-




Στις 21 Δεκεμβρίου 1989 ο Νικολάε Τσαουσέσκου ο κομμουνιστής πρόεδρος της Ρουμανίας ενώ ο λαός πεινουσε, τα Κομμουνιστικα καθεστώτα έσβηναν ένα ένα στην Ευρώπη και είχε ήδη γίνει εξέγερση στην Τιμισοάρα, διοργάνωσε μια συγκέντρωση υπέρ του. 
Ξεκίνησε να απαριθμεί τα μεγάλα επιτεύγματα του Κομμουνισμου και της κυβέρνησης του.
Ογδόντα χιλιάδες άνθρωποι τον παρακολουθουσαν. Ξαφνικά ένας από το πλήθος άρχισε να τον αποδοκιμαζει.
Σε λίγο κι άλλος.
Κι άλλος ένας.
Ακόμα ένας.
Σε λίγη ώρα το πλήθος των 80 χιλιάδων Ρουμάνων είχαν γίνει τσουναμι που επνιγε ένα από τα πιο τυραννικα καθεστώτα της γης.
Το ζεύγος Τσαουσέσκου γρήγορα τραπηκε σε φυγή.

Υποχρεώθηκαν από το στρατό να εγκαταλείψουν το ελικόπτερο, καθώς ο στρατός είχε απαγορεύσει την εναέρια κυκλοφορία στη χώρα.
Στο τέλος συνελήφθησαν από την αστυνομία, παραδόθηκαν στο στρατό, πέρασαν από πρόχειρο στρατοδικείο με πλήθος κατηγοριών (από παράνομο πλουτισμό μέχρι γενοκτονία), καταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν την ημέρα των Χριστουγέννων του 1989.
Η «δίκη» και η εκτέλεσή τους μαγνητοσκοπήθηκαν και έκαναν το γύρο του κόσμου. 
Λίγες μέρες αργότερα, παρουσιάστηκαν και στην Κρατική Τηλεόραση, πράγμα που επισφράγισε το τέλος του καθεστώτος του. 
Ας θυμηθούμε μερικά από τα έργα του. 
Το 1966 απαγόρευσε την αντισύλληψη, έθεσε πολύ αυστηρές προϋποθέσεις για τις αμβλώσεις, και επιβάρυνε φορολογικά όσους πολίτες παρέμεναν χωρίς παιδιά σε ηλικία άνω των 25 ετών.

-
Το πρόγραμμα αυτό αύξησε σημαντικά το ρουμανικό πληθυσμό, αλλά δημιούργησε προβλήματα οικονομικής εξαθλίωσης στις πολυμελείς οικογένειες, περιπτώσεις αστέγων, αλλά σήμανε και την εμφάνιση ενός νέου φαινομένου: της εγκατάλειψης παιδιών στους δρόμους, τα οποία μεγάλωναν ως ορφανά.
Υπό την ηγεσία του, η Ρουμανία ήταν ο τέταρτος μεγαλύτερος εξαγωγέας όπλων στον κόσμο
Η Σεκιουριτάτε η μυστική υπηρεσία που ίδρυσε, λειτούργησε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, που στέγαζαν φυλακισμένους οι οποίοι διατάχτηκαν να σκάψουν ένα κανάλι μήκους 55 χιλιομέτρων (που σύντομα ονομάστηκε το Κανάλι του Θανάτου), από τον Δούναβη μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. 
Το σχέδιο αυτό ήταν μνημειώδες και απαιτούσε την εργασία εκατοντάδων χιλιάδων φυλακισμένων, κάτω από άθλιες συνθήκες.
Οι περισσότεροι από αυτούς θα πέθαιναν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του καναλιού, όμως οι εργασίες δεν διακόπηκαν.
Αντιθέτως, συνεχίστηκαν, γιατί ο Τσαουσέσκου θεώρησε το έργο ως ιδανική ευκαιρία να απαλλάξει τη Ρουμανία από «ανεπιθύμητες μειονότητες».
Γι’ αυτόν τον σκοπό, πλήθη από Τρανσυλβανούς και Μολδαβούς Ούγγρους μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο εργασίας της Ντομπρούχα, κατηγορούμενοι για τα πιο ασήμαντα εγκλήματα, όπως το ότι μιλούσαν στη μητρική τους γλώσσα. 
Η σύζυγος του Τσαουσέσκου, Έλενα, ήταν ακόμη πιο τυραννική.
Το 1975 η Έλενα «έπεισε» αρκετούς επιφανείς επιστήμονες να γράψουν εργασίες τις οποίες οικειοποιήθηκε και εξέδωσε με το δικό της όνομα.
Επιπλέον, η Έλενα -αν και δεν είχε ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση- κατάφερε με κάποιο τρόπο να αποκτήσει διδακτορικό τίτλο στη Χημεία και στη συνέχεια έγινε διευθύντρια του Χημικού Ινστιτούτου. 
Οι περισσότεροι συνειδητοποίησαν πως τα προσόντα της ήταν ψεύτικα, κανείς δεν τόλμησε, όμως, να υψώσει τη φωνή του και να αποκαλύψει τα ψέματά της.
Στα 24 χρόνια κυριαρχίας του Νικολάι Τσαουσέσκου στη Ρουμανία, η έπαυλη στην οποία κατοικούσε με τη σύζυγό του Ελενα, σε μια συνοικία στο βόρειο Βουκουρέστι, ήταν βυθισμένη στη μυστικότητα. 
Κανένας απλός πολίτης δεν μπορούσε να πλησιάσει το πολυτελές κτίριο, αλλά οι φήμες για τη διακόσμησή του, τα επίχρυσα μπάνια και τις ντουλάπες γεμάτες με γούνες για την Πρώτη Κυρία κατέκλυζαν τη ρουμανική κοινωνία, που αγωνιζόταν για την επιβίωση.
Από τις αρχές του 1989 η εξαθλίωση είχε χτυπήσει την πόρτα της Ρουμανίας.
Στα τέλη του έτους, ο λαός σχημάτιζε τεράστιες ουρές για την προμήθεια ψωμιού, ενώ η Κρατική Τηλεόραση τον παρουσίαζε να μπαίνει σε γεμάτα καταστήματα και να επαίρεται για την ολοσχερή αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους και το υψηλό βιοτικό επίπεδο που κατακτήθηκε επί των ημερών του.
Σαν σήμερα πριν από από 29 Χρόνια η τυραννία του είχε τελειώσει.
Και η Ευρώπη μετά από την τυραννία του Ναζισμου είχε απαλλαχθεί και από αυτή του Κομμουνισμου.

Antonios Darzentas

-

-

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-