GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ουκρανός ναύαρχος προσφέρει τον εαυτό του ως αντάλλαγμα για να απελευθερώσει ο Πούτιν τους Ουκρανούς ναυτικούς

- Έκκληση στον Βλαντίμιρ Πούτιν να απελευθερώσει τους 24 συμπατριώτες του ναυτικούς που συνελήφθησαν στο στενό του Κερτς και ...

-




Έκκληση στον Βλαντίμιρ Πούτιν να απελευθερώσει τους 24 συμπατριώτες του ναυτικούς που συνελήφθησαν στο στενό του Κερτς και να πάρει αυτός της θέση τους στις ρωσικές φυλακές απηύθυνε ο διοικητής των ναυτικών δυνάμεων της Ουκρανίας.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην Bild, ο ναύαρχος Ιγκόρ Βοροτσένκο προσφέρει τον εαυτό του ως αντάλλαγμα προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι Ουκρανοί ναύτες.
«Ραγίζει η καρδιά μου βλέποντας τους στρατιώτες μου να κρατούνται παράνομα στη Ρωσία», είπε ο επικεφαλής του Ναυτικού της Ουκρανίας.

Ο Βοροτσένκο θεωρεί ότι στόχος του Πούτιν είναι «η μόνιμη αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας».
«Το 2014 δεν πέτυχαν αυτό που ήθελε πραγματικά ο Πούτιν.
Η τροφοδοσία της Κριμαίας είναι δύσκολη κι ο Πούτιν θα προσπαθήσει να πλήξει τις κοντινές περιοχές, πράγμα που μπορεί να συμβεί εντελώς απρόσμενα», είπε.

Σε αντίθεση, πάντως, με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ο ναύαρχος δεν πιστεύει ότι πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη χώρα του στο μπρα ντε φερ στην Αζοφική Θάλασσα.
«Υπάρχει μια συμφωνία από το 2003, σύμφωνα με την οποία κάθε στρατιωτικό σκάφος χρειάζεται άδεια τόσο από την Ουκρανία όσο και από τη Ρωσία για να εισέλθει στη Αζοφική Θάλασσα.
Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν η Ουκρανία το θελήσει, η Ρωσία δεν θα το επιτρέψει» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Θεωρώ αντίθετα ότι θα είχε πολύ μεγάλη σημασία μια ενισχυμένη νατοϊκή παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα».


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




pronews.gr