GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ηλ. Κονοφάγος: Η στόχευση της Τουρκίας με τους χάρτες «ιδιοκτησίας» των ¾ της Κρήτης - ΒΙΝΤΕΟ

- Το κλειδί των ερευνών για τα ενεργειακά Νότια της Κρήτης Για τους νέους Τουρκικούς χάρτες , σύμφωνα με τους οποίους, μόν...

-




Το κλειδί των ερευνών για τα ενεργειακά Νότια της Κρήτης
Για τους νέους Τουρκικούς χάρτες , σύμφωνα με τους οποίους, μόνον το ένα τέταρτο της Κρήτης ανήκει στην Ελλάδα και, ως εκ τούτου, ο καθορισμός της ΑΟΖ θα πρέπει να καθοριστεί με έναν τρόπο όπως η Άγκυρα τον αντιλαμβάνεται, δημιουργώντας μια τουρκική λίμνη, μίλησε το μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών  και ένας από τους κορυφαίους έλληνες ειδήμονες στην διεθνή αγορά υδρογονανθράκων Ηλίας Κονοφάγος στον 98.4, υποστηρίζοντας ότι οι Τούρκοι μυρίζονται αέριο και επιδιώκουν να βάλουν χέρι πίεσης μέχρι και την  Κρήτη, ώστε να σταματήσει  η πίεση στους ίδιους για δημιουργία Κουρδικού κράτους στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.
Ο νέος προκλητικός χάρτης, αποτυπώνει τον Τουρκικό ισχυρισμό , ότι το Μάιο του 1913 εκτός της Ελλάδα την Κρήτη διεκδικούσαν η Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο και η Σερβία!
Κατά την Τουρκία, εφόσον η Βουλγαρία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους αυτά ανήκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και στην Τουρκία ως το κράτος, που αποτελεί τη συνέχεια της. 
Συνεπώς, στην Ελλάδα ανήκει μόνο το ένα τέταρτο.
Αλλά για τον κ. Κονοφάγο, το κλειδί εδώ είναι η Ελλάδα να πάψει να είναι παρακολούθημα αντιδράσεων σε τέτοιους απίστευτους χάρτες και να προχωρήσει στην έγκριση των συμβάσεων για έρευνες Νότια της Κρήτης, που θα καταδείξουν τον ενεργειακό πλούτο , που ως «κράχτης» θα φέρει όλους τους ενεργειακούς κολοσσούς και όλες τις χώρες μεγάλης ισχύος στη περιοχή, λειτουργώντας αποτρεπτικά σε κάθε μαξιμαλισμό της Τουρκίας.


-

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-