GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μαρίν Λεπέν και Ν.Τραμπ «τελειώνουν» τον Ε.Μακρόν: «Είδατε τι έπαθε η Γαλλία - Κλειστά σύνορα & πόλεμο στους ισλαμιστές»

- «Σβήνει» ο Ε.Μακρόν - Σε «ελεύθερη πτώση» ο πρόεδρος της Γαλλίας με την 5η πράξη να πλησιάζει "Τελειώνουν" τον Ε.Μακρ...

-
«Σβήνει» ο Ε.Μακρόν - Σε «ελεύθερη πτώση» ο πρόεδρος της Γαλλίας με την 5η πράξη να πλησιάζει

"Τελειώνουν" τον Ε.Μακρόν Μαρίν Λεπέν, Ν.Τραμπ και "Κίτρινα Γιλέκα".
Με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε χτες τη Γαλλία, ο Ε.Μακρόν δέχτηκε μπαράζ επιθέσεων για την πολιτική του στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης λίγες ώρες μετά την υπογραφή του συμφώνου του ΟΗΕ.

Ο Ε.Μακρόν "σβήνει" κυριολεκτικά κάτι που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις της Γαλλίας.








Ειδικά η νέα παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ αναμένεται να ξεκινήσει νέο γύρο αντιπαράθεσης.  Αμέσως μετά η Μαρίν Λεπέν που είχε μείνει "άφωνη" εδώ και ένα μήνα "πυροβόλησε" τον Ε.Μακρόν:

"Πόλεμο στους ισλαμιστές" φώναξε.

Πιο αναλυτικά, με αφορμή την επίθεση στο Στρασβούργο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, "κάρφωσε" τον Ε.Μακρόν για την μεταναστευτική του πολιτική ενώ μίλησε για την αναγκαιότητα ενός τείχους στα σύνορα Με το Μεξικό

"Άλλη μια τρομερή τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία. Θα πρέπει να ενισχύσουμε περαιτέρω τα σύνορά μας", έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

"Ο T. Soumer και η N. Pelosi (σ.σ. οι ηγέτες των Δημοκρατικών στη Γερουσία και τη Βουλή) πρέπει να μας δώσουν τις ψήφους για να έχουμε περισσότερη ασφάλεια στα σύνορα", συνέχισε ο Trump, αναφερόμενος στην άρνηση των Δημοκρατικών να εγκρίνουν τον προϋπολογισμό για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα. 

"Οι Δημοκρατικοί και ο πρόεδρος Ομπάμα έδωσαν 150 δισεκατομμύρια δολάρια στο Ιράν και δεν πήραν τίποτα σε αντάλλαγμα, αλλά δεν μπορούν να δώσουν πέντε δισεκ. δολάρια για την Εθνική Ασφάλεια και το τείχος;" εξερράγη ο πρόεδρος.

Αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών M. Πομπέο επικαλέστηκε επίσης την επίθεση στο Στρασβούργο και τις ανοιχτές "πόρτες" από Ε.Μακρόν για να στηρίξει την κατασκευή του τείχους, μια από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Ν.Τραμπ.

"Πρέπει να το χτίσουμε. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να ελέγξουμε τις αφίξεις προσώπων στη χώρα μας", τασσόμενος μόνο υπέρ της "νόμιμης" μετανάστευσης, όπως είπε σε συνέντευξή του στο Fox News.

Μαρίν Λεπέν: «Πόλεμο στους ισλαμιστές, έχουν σκοτώσει 250 άτομα» 

Με το που έγινε γνωστό ότι ο δράστης στο Στρασβούργο είχε φάκελο « S » - δηλαδή τρομοκράτης τζιχαντιστής- που σημαίνει ότι θεωρείτο επικίνδυνος για την κοινωνία και ήταν υπό παρακολούθηση, άρχισε νέος σφοδρός γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης.

Πρώτη η Μαρίν Λεπέν, αρχηγός του Εθνικού Συναγερμού (πρώην Εθνικό Μέτωπο), δήλωσε στο κρατικό κανάλι France2 :

«Δεν έχουν γίνει τα πάντα στον αγώνα ενάντια στον ισλαμικό φονταμενταλισμό.

Η τρομοκρατία είναι ο εκτελεστικός βραχίονας αυτής της ιδεολογίας, μιας θανατηφόρας ιδεολογίας που στη Γαλλία έχει σκοτώσει 250 άτομα τα τελευταία έξι χρόνια».

Με άλλη δήλωση της στο κανάλι BFM αναφέρθηκε στο προφίλ του δράστη:

«Είναι μόλις 29 ετών και έχει καταδικαστεί 27 φορές (...) και έχει φάκελο για ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση.

Πρέπει επομένως να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε αυτήν την ισλαμική τρομοκρατία.

Τώρα θα πρέπει να εφαρμόσουμε συνθήκες ενός πραγματικού πολέμου, τον πόλεμο του Κράτους ενάντια στον ισλαμικό φονταμενταλισμό» υπογράμμισε η Μαρίν Λεπέν.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο αρχηγός των Ρεπουμπλικάνων (LR ) Λοράν Βοκιέ με ανάρτησή του στο «twitter»:

«Πόσες τρομοκρατικές επιθέσεις από καταγεγραμμένους με φακέλους θα πρέπει ακόμα να γίνουν, για να προσαρμόσουμε το δίκαιό μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας;

Τι περιμένουμε για να αντιμετωπίσουμε επιτέλους τον ολοκληρωτισμό που μας έχει κηρύξει τον πόλεμο;».

"Πυρά" και από τα "Κίτρινα Γιλέκα"

Στις ομάδες των κίτρινων γιλέκων, κυκλοφορούν κυρίως πληροφορίες πως η τρομοκρατική επίθεση "βόλευε" πολύ τον Ε.Μακρόν.

Αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα φράσεις του τύπου:

«Μία επιθεσούλα και τέρμα τα κίτρινα γιλέκα, πολύ έξυπνο από τον Μακρόν» ή ακόμα «Πριν από την 5η πράξη, μια επίθεση για να ηρεμήσουν τα πρόβατα».

Αντιδρώντας, πολλά κίτρινα γιλέκα προτείνουν για την όποια επόμενη κινητοποίηση να υπάρχει ένα διακριτικό στοιχείο που θα συμβολίζει το πένθος για τα θύματα του Στρασβούργου.

Οι αναρτήσεις αυτές που βρίσκουν απήχηση στα «κίτρινα γιλέκα» και υπονοούν κάποιου είδους συνωμοσία από την κυβέρνηση Μακρόν για την επίθεση προκαλεί συναγερμό στους «ηγέτες» των κινητοποιήσεων με αποτέλεσμα ορισμένοι διαχειριστές στις διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να αρχίσουν να σβήνουν τέτοια μηνύματα.

Η βασική πλατφόρμα μάλιστα « La France en colere» («η θυμωμένη Γαλλία») μπλόκαρε τα μηνύματα στο Facebook.

Δημοσκόπηση: Κατάρρευσης συνέχεια στη δημοτικότητα του Ε.Μακρόν

«Ελεύθερη πτώση» έξι (6) ποσοστιαίων μονάδων κατέγραψε η δημοτικότητα του Ε.Μακρόν  στη Γαλλία, με μόλις το 20% να εγκρίνει τις πολιτικές του Προέδρου, σύμφωνα με δημοσκόπηση (7-8/12) της Ipsos.

Την ίδια στιγμή, εν μέσω τριγμών στην κυβέρνηση από την πρόταση μομφής που επέφεραν οι κινητοποιήσεις των «Κίτρινων Γιλέκων», το 76% (+6%) διαφωνεί κάθετα με τις πολιτικές του κεντρώου Προέδρου. 

Να σημειωθεί πως, σε άλλες δημοσκοπήσεις, το ποσοστό της δημοτικότητας εμφανίζεται ακόμη χαμηλότερο.

Για παράδειγμα, στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση (28-29/11) της YouGov, το ποσοστό των Γάλλων που εγκρίνουν τις πολιτικές του Ε.Μακρόν βυθίστηκε κατά τρεις (3) μονάδες, στο 18%.

Σε αντίθετο κλίμα, το 76% (+7%) διαφωνεί.


-

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-

pronews.gr