GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ - ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ. ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

- Οι Times του Ισραήλ γράφουν πως μετά από 2 χρόνια η Ιταλία συμφώνησε με το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κύπρο για την κατασκε...

-




Οι Times του Ισραήλ γράφουν πως μετά από 2 χρόνια η Ιταλία συμφώνησε με το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κύπρο για την κατασκευή ενός υποθαλάσσιου αγωγού ( του μεγαλύτερου σε μήκος στον πλανήτη ) που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο του Ισραήλ στην ΕΕ.

Το κόστος του αγωγού έχει υπολογιστεί στα 7 δις δολάρια και η ΕΕ θα επενδύσει άλλα 100 δις αφού αποφάσισε να διαφοροποιηθεί ενεργειακά από άλλες πηγές φυσικού αερίου ( βλέπε κυρίως την Ρωσία και το Ιράν ).

Ο αγωγός θα ξεκινήσει από την νότια Κύπρο και μέσω της Κρήτης και της Ηπειρωτικής Ελλάδας θα φτάσει στο Otranto της Ιταλίας.
Συνολικό μήκος αγωγού 2200 χλμ.

Μεταφορική ισχύς 20 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
Οι ανάγκες της ΕΕ για φυσικό αέριο προβλέπεται πως θα αυξηθούν μέχρι το 2030 κατά 100 δις κυβικά μέτρα.
Οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 και θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2023.

Ο συγκεκριμένος αγωγός θα "ανακουφίσει" σε μεγάλο βαθμό την ΕΕ από την εξάρτηση φυσικού αερίου από την Ρωσία, το Ιράν αλλά και από τους Άραβες γενικά.

Αν σε αυτό προστεθεί αργότερα, με αγωγούς παράλληλους ή κάθετους στον East Med, το φυσικό αέριο της Κύπρου και της Ελλάδας ( ίσως και της Αλβανίας αν βρεθεί εκεί ) τότε η ενεργειακή απεξάρτηση της ΕΕ από τους παραπάνω σημερινούς προμηθευτές θα μεγαλώσει κατά πολύ.
Κυρίως θα απεξαρτηθεί ενεργειακά σε μεγάλο βαθμό η Ανατολική Ευρώπη που εξαρτάται αποκλειστικά από το Ρωσικό φυσικό αέριο, μέσω του φυσικού αερίου από την Ελλάδα.

Για όσους δεν το κατάλαβαν τα Ελληνικά συμφέροντα θα συγκρουστούν ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.
ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ.

ΥΣΤΕΡΙΓΡΑΦΟ

Αστάθμητος παράγοντας η Ρωσία και η Τουρκία και στο βάθος η Γερμανία.

Πάλι για όσους δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει, η συμμαχία του Πούτιν με τον Ερντογάν στρέφεται ευθέως κατά των Ελληνικών συμφερόντων γιατί η Ρωσία βλέπει πως θα χάσει πολλά δις ή τρις από την μείωση των πωλήσεων φυσικού αερίου προς την ΕΕ, αλλά και γεωπολιτική επιρροή και συμμάχησε με την Τουρκία ώστε να προσπαθήσει να ανατρέψει τα παραπάνω σχέδια βάζοντας την Τουρκία ως ενδιάμεσο για την μεταφορά φυσικού αερίου από την Ρωσία στην Τουρκία μέσω της Μαύρης Θάλασσας και από κει μέσω της Δυτικής Θράκης στα Βαλκάνια και στην ΕΕ.

Γι'αυτό οι ΗΠΑ έβαλαν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ.

Γι'αυτό έκαναν βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη.

Γι'αυτό έχουν τα κατασκοπευτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Λάρισα και πολλά άλλα.

Για να εμποδίσουν την μεταφορά φυσικού αερίου από την Ρωσία στην Τουρκία και κυρίως από την Τουρκία στην ΕΕ.

-

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

-