GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Επόμενος στόχος η αποκαθήλωση της Πίστης - Κληρικοί: «Θα δουν τον Παπαφλέσσα - Εμείς δεν φοράμε κουκούλες»

- Ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας που συμφωνήθηκε χθες από τους Α.Τσίπρα και Ιερώνυμο ήταν ένα πρώτο απλό βήμα για την αποκαθήλωση της...

-
Ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας που συμφωνήθηκε χθες από τους Α.Τσίπρα και Ιερώνυμο ήταν ένα πρώτο απλό βήμα για την αποκαθήλωση της Πίστης από το ελληνικό Έθνος (και στο τέλος και η αποκαθήλωση του ίδιου του Έθνους) ώστε οι Έλληνες να συνηθίσουν στην ιδέα μιας Εκκλησίας που ακολουθάει τον δικό της δρόμο και δεν βαδίζει μαζί με τον λαό ενάντια στις μελλοντικές προκλήσεις.

Για αυτό και οι κληρικοί υπόσχονται ότι «θα δουν τον Παπαφλέσσα» και ότι «δεν θα φοράμε κουκούλες» όπως δήλωσε ο πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης, μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Αντύπα, στον «ΘΕΜΑ 104,6».


Την αντίθεση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών στην συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου εξέφρασε στον «ΘΕΜΑ 104,6» ο αντιπρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης, ο οποίος τόνισε με έμφαση ότι οι κληρικοί ζητούν να μείνει ως έχει η μισθοδοσία του ιερού κλήρου.

Ποιος φορέας της Πολιτείας θα εξασφαλίσει για εμάς τη σύνταξη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αναρωτήθηκε ο πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης και έκανε λόγο για προσωπικές απόψεις του Αρχιεπισκόπου.

«Η Ιερά Σύνοδος δεν τον έχει εξουσιοδοτήσει να συναινέσει σε ένα τέτοιο ανακοινωθέν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Αντύπα «Βάλε το ΘΕΜΑ» ο αντιπρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών προανήγγειλε σοβαρές αντιδράσεις από τους κληρικούς, από ιερείς και αρχιερείς:
«Θα υπάρξει καθολική αντίδραση και οι μητροπολίτες θα ακυρώσουν αυτήν την εξέλιξη.
Αν δεν γίνει αυτό οι αντιδράσεις θα είναι πολύ μεγάλες. Θα δουν τον Παπαφλέσσα και οι δικές μας αντιδράσεις δεν θα έχουν κουκούλες» τόνισε με έμφαση.
Τέλος, έστειλε μήνυμα και στους βουλευτές σημειώνοντας ότι ο αριθμός των κληρικών και των οικογενειών τους ως ψηφοφόρων δεν είναι ευκαταφρόνητος.
«Ας το αντιληφθούν όσοι θελήσουν να ψηφίσουν την συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά.

Η Ορθοδοξία δεν είναι μια οποιαδήποτε Θρησκεία για να μπαίνει στο ίδιο καλάθι με τις υπόλοιπες.
Πέραν του ότι πρόκειται για την Αληθινή Θρησκεία (ο καθείς επ' αυτού μπορεί να έχει την άποψή του) που αυτό εναπόκειται στο πως αντιλαμβάνεται ο καθείς το Θείο, είναι μια Πίστη η οποία ακολουθάει και συμπολεμάει με τους Έλληνες επί δύο χιλιετίες κατά όλων των εχθρών του Ελληνισμού και για αυτό είχε κατοχυρωθεί στο Σύνταγμα ως «η Επικρατούσα Θρησκεία».

Διότι δεν έχει πολεμήσει στο πλευρό του Ελληνισμού, ούτε το Ισλάμ, ούτε ο Βουδισμός, ούτε ο Καθολικισμός (που είναι άλλο δόγμα) ούτε κανένα άλλο θρησκευτικό σύστημα.

Ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου πριν αναχωρήσει για την όποια εκστρατεία κατά των βαρβάρων πάντα έπαιρνε την ευλογία του Χριστού και της Παναγίας.
Η Εκκλησία έδινε πολλές φορές και χρυσό εάν τα αυτοκρατορικά ταμεία ήταν άδεια ώστε να συγκροτηθεί επαρκής στρατιωτική δύναμη.

Οι αγωνιστές του 1821 πολεμούσαν «υπέρ Πίστεως και Πατρίδως» δηλαδή πρώτα για την Πίστη, αντικαθιστώντας αυτό των Αρχαίων Ελλήνων «υπέρ βωμών και εστιών».

Η Ορθοδοξία λοιπόν, ήταν πάντα συμμετέχουσα στις νίκες και στις ήττες του Ελληνισμού, στις δόξες και στα δεινά του. Δεν είναι απλά ένα δόγμα.
Είναι συνυφασμένη με τον Ελληνισμό.

Για αυτό και οι αντιδράσεις των κληρικών θα είναι σφοδρές διότι ξέρουν ότι το οικονομικό είναι η αρχή. 
Σε μια εποχή που το χρήμα είναι το παν, όλα λογίζονται σε χρήμα, ξέρουν πως αμέσως μετά θα ακολουθήσει η Πίστη.
Η αποκαθήλωσή της.

Τι είπαν χθες οι κληρικοί στην ανακοίνωσή τους; 

«Ο καιρός του σιγάν έληξε για τους Κληρικούς. Είμαστε πλέον στον καιρό του λαλείν και του πράττειν.
Αισθανόμεθα προδομένοι από όσους συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις για την λήψη των αποφάσεων, ερήμην των άμεσα ενδιαφερομένων που είναι οι Εφημέριοι της Ελλάδος και το χριστεπώνυμο πλήρωμα. 

Σε μια χώρα που ξεπουλώνται τα πάντα δεν θα περιμένουμε το επόμενο χτύπημα που πλήττει την πίστη.

Καλούμε και τον λαό ο οποίος ζει μαύρες μέρες με ανέχεια και αγωνιά για το μέλλον να στηρίξει τους Κληρικούς και την Εκκλησία της Πατρίδας μας.»

Μιλούν για προδοσία και ότι επόμενος στόχος θα είναι η Πίστη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ακόμα και η Εθνεγερσία του Έθνους ταυτίζεται με μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας, την γιορτή του Ευαγγελισμού, την 25η Μαρτίου.
Σε κανένα κράτος δεν υπάρχει η ταύτιση της επικρατούσας θρησκείας του με την ίδρυση του.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

-
pronews.gr