GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στον ΣΚΑΙ τελείωσε ο τηλεοπτικός χρόνος όταν ο Μητροπολίτης Πειραιώς άρχισε να λέει αλήθειες για την χθεσινή συμφωνία (ΒΙΝΤΕΟ)

- Μόλις ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ άρχισε να λέει αλήθειες ξαφνικά στον ΣΚΑΙ δεν είχαν …άλλο τηλεοπτικό χρόνο! Στην πρωινή εκ...

-
Μόλις ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ άρχισε να λέει αλήθειες ξαφνικά στον ΣΚΑΙ δεν είχαν …άλλο τηλεοπτικό χρόνο!
Στην πρωινή εκπομπή του γνωστού για τις θέσεις του τηλεοπτικού σταθμού παρενέβη για λίγα λεπτά το πρωί ο δυναμικός Μητροπολίτης και τον έκοψαν άρον άρον!



“Πολυσύνθετο θέμα” χαρακτήρισε την χθεσινή συμφωνία και ζήτησε να συγκληθεί αμέσως η Ιεραρχία .

“το κράτος μας δεν είναι ουδετερόθρησκο απλώς αλλά κάτι περισσότερο. Συμβάλλει με το άρθρο 13 που θεωρεί πως η θρησκευτική ελευθερία είναι ένα όπλο δικαίου.
Συμβάλλει από το 1885 αναγνωρίζοντας τις μουσουλμανικές μουφτείες ως νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τις εβραϊκές κοινότητες .
Να μην υπάρχει σύγχυση μεταξύ των όρων κράτους και έθνους.
Το κράτος είναι ασφαλώς θρησκευτικά ουδέτερο , αλλά το έθνος δεν είναι, είναι ομόθρησκο” ανέφερε.
Την συμφωνία για την εκκλησιαστική περιουσία την χαρακτήρισε “λέοντειο σύμβαση” εξηγώντας πως “εδώ η εκκλησία βάζει την δισεκατομμυρίων περιουσία της και το κράτος βάζει τι; την έννομη υποχρέωση του για να τηρεί τις αρχές του κράτους δικαίου;
Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα μπορούσε ποτέ να γίνει μια τέτοια σύμβαση;”
Για την μισθοδοσία των κληρικών που περνάει στην Εκκλησία είπε πως οι δύο αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά των νόμων Τρίτση οι οποίοι πήγαν στο χρονοντούλαπο κατεδίκαζαν το ελληνικό κράτος υπέρ των πέντε μονών που προσέφυγαν και έβαζαν πρόστιμο 15 δις δραχμές.

Και κάπου εκεί ο τηλεοπτικός χρόνος τελείωσε…


-

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-