GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι Ρώσοι «βλέπουν» πόλεμο ΗΠΑ-Τουρκίας: Εν αναμονή τουρκικών επιχειρήσεων κατά του YPG στη Συρία – Ισχυρή παρουσία αμερικανικών δυνάμεων

- Έρχεται πόλεμος Τουρκίας-ΗΠΑ επισημαίνει ρωσικό δημοσίευμα σε μια επιβεβαίωση πολλών ερμηνειών και «μηνυμάτων” που μας έρχοντα...

-


Έρχεται πόλεμος Τουρκίας-ΗΠΑ επισημαίνει ρωσικό δημοσίευμα σε μια επιβεβαίωση πολλών ερμηνειών και «μηνυμάτων” που μας έρχονται από παντού πλέον.  
Οι ΗΠΑ πήραν οριστικά και αμετάκλητα δεσπόζουσα θέση γύρω και κοντά στην τουρκική επικράτεια έχοντας κατανοήσει την ολοκληρωτική αλλαγή πλεύσης του Ερντογάν και την προσκόλληση του σε Ρωσία και Κίνα για διαφορετικούς λόγους από αυτούς που φαντάζονται πολλοί.

Για τον Ερντογάν οι Αμερικανοί έχουν ως κύριους πληρεξούσιους στην περιοχή του Κούρδους οριστικά και για αυτό θα τους υποστηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις, μένοντας στην Βόρεια Συρία, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζονται για έναν πιθανό πόλεμο με την Τουρκία, η οποία «αποσκίρτησε» όπως φαίνεται από την δύση, γράφει ρωσικό ΜΜΕ.

Ο Τραμπ αν και υποσχέθηκε προεκλογικά να μείνει έξω από πολέμους στον πλανήτη για να ανορθώσει την ασθμαίνουσα αμερικανική οικονομία, τελικά άλλαξε ρότα ή τον «άλλαξαν” καλύτερα.

Τον Απρίλιο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι δυνάμεις του θα εγκαταλείψουν σύντομα τη Συρία.

«Θα βγούμε πολύ σύντομα από τη Συρία.
Αφήστε τους άλλους να φροντίσουν την περιοχή», είχε δηλώσει.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2018, ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας (NSA), John Bolton, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στη Συρία «μέχρι να αποχωρήσουν ολοκληρωτικά οι Ιρανοί».

«Δεν πρόκειται να φύγουμε όσο τα ιρανικά στρατεύματα βρίσκονται έξω από τα σύνορα του Ισραήλ και αυτό περιλαμβάνει και τις ιρανικές πολιτοφυλακές», δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την γνωστή ιστοσελίδα Military Times, η δήλωσή του «σηματοδότησε μια θεμελιώδη αλλαγή από τις τρέχουσες αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, σε μια νέα αποστολή που επικεντρώνεται περισσότερο σε έναν γεωπολιτικό ελιγμό και επικείμενο πόλεμο».

Αμερικανοί ειδικοί πιστεύουν ότι ο Λευκός Οίκος στην ουσία αποκάλυψε τον νέο στόχο των ΗΠΑ που αφορά την Τουρκία εκτός του Ιράν.

Σύμφωνα με τον James Phillips, ανώτερο ερευνητή στις υποθέσεις της Μέσης Ανατολής που αρθρογραφεί για το γνωστό Ίδρυμα Heritage (διαμορφώνει την πολιτική στις ΗΠΑ), οι ΗΠΑ έχουν ένα νέο σχέδιο στην περιοχή.

«Και εγώ θα προτιμούσα να κρατήσω αμερικανικά στρατεύματα επ ‘αόριστον στην Συρία, επειδή εξυπηρετούν το στόχο της παρεμπόδισης της ελευθερίας κινήσεων του Ιράν και την πρόσβαση του σε γραμμές επικοινωνίας που θα συνέδεαν το δυτικό Ιράκ με το Λίβανο», δηλώνει ο ίδιος.

Ο ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για την Συρία Τζέιμς Τζέφρι, δήλωσε ότι ο αμερικανικός στρατός θα μπορούσε να επιδιώξει μια διαρκή παρουσία εν μέρει για να αποκόψει τις ιρανικές δραστηριότητες στη χώρα, αλλά και για ‘έναν ακόμη λόγο που αφορά τον Ερντογάν και το έλεγχο των κινήσεων του.

Πρόσφατα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν μια νέα στρατιωτική βάση κοντά στην ιρακινή πόλη Al-Qa’im στην επαρχία Anbar στα σύνορα Ιράκ-Συρίας.

Εκεί βρίσκεται το στρατηγικό σημείο διέλευσης των συνόρων που συνδέεται με τη συριακή πόλη Abu Kamal. Τα συστήματα αεροπορικής άμυνας των ΗΠΑ και τα ηλεκτρονικά συστήματα ραντάρ είναι τοποθετημένα στο Kobani.

Μία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων θα μπορούσε να δημιουργηθεί στη βόρεια Συρία, με έκταση από το Manbij έως το Deir ez-Zor.

Οι ΗΠΑ όμως θα παραμείνουν στην Συρία για να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πρόσβαση στη Μεσόγειο Θάλασσα και την Τουρκία να επεκταθεί στην Βόρεια Συρία.

-
Ο Ερντογάν από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του ετοιμάζονται να εξασφαλίσουν τα εδάφη που κατέχουν οι Κούρδοι του YPG στις επαρχίες al Raqqa, al Hasaka και Deir Ezzor.

Πώς θα γίνει όμως αυτό μετά την αποφασισμένη και προγραμματισμένη από τις ΗΠΑ διαρκή παρουσία των στρατιωτικών τους δυνάμεων σε αυτές τις περιοχές;

«Προχωρούμε ολοταχώς σε έναν πόλεμο ΗΠΑ-Τουρκίας για την ανατολική Συρία;” διερωτάται το ρωσικό άρθρο και σίγουρα κάτι ξέρει παραπάνω.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"-