GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι Τούρκοι τώρα φοβούνται – Yeni Safak: «Μας περικυκλώνουν» – Οι ΗΠΑ κάνουν την Ελλάδα «frontier state»

- Τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή συνειδητοποιούν και ομολογούν με ανησυχία οι κατεξοχήν προπαγανδιστές του καθε...

-


Τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή συνειδητοποιούν και ομολογούν με ανησυχία οι κατεξοχήν προπαγανδιστές του καθεστώτος Ερντογάν.

Σε πρωτοσέλιδο άρθρο γνώμης για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας που δημοσιεύτηκε στην ακραιφνώς ερντογανική εφημερίδα Yeni Şafak με τίτλο «Για ποιο πράγμα γίνεται αυτή η προετοιμασία», και υπότιτλο «Περικυκλώνουν την Τουρκία», υπάρχει ο ισχυρισμός ότι «η Ελλάδα πρότεινε στρατιωτική βάση στην Κρήτη και την Κάρπαθο στις ΗΠΑ, ενώ οι ΗΠΑ που θέλουν να ιδρύσουν κράτος τρομοκρατίας στη Συρία (σ.σ. εννοεί την υπό κουρδική ηγεσία επικράτεια στη Βόρεια Συρία), ενδιαφέρονται για την Αλεξανδρούπολη επειδή είναι κοντά στο Çanakkale Boğazı [Ελλήσποντος]».

Σημειώνεται ότι «οι ΗΠΑ που θέλουν να κάνουν «frontier state»* την Ελλάδα και την «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου» (σ.σ. έτσι αποκαλούν τη νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας), δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Μεσόγειο με 3 πολεμικά πλοία και ένα πυρηνικό υποβρύχιο» και «επιθυμούν να ενισχύσουν τον ελληνικό στρατό».

Παράλληλα επισημαίνεται ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ, Τζόσεφ Ντάνφορντ, επισκέφθηκε την Αθήνα για στρατιωτικές βάσεις στην Κρήτη και την Κάρπαθο και σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, οι σχέσεις Ουάσιγκτον-Αθήνα είναι στο καλύτερο σημείο των τελευταίων πενήντα ετών.

Αναπαράγονται επίσης σχετικοί σχολιασμοί της αμερικάνικης εφημερίδας Wall Street Journal, ότι οι ΗΠΑ, μέσα στην ένταση με την Τουρκία, θέλουν στρατιωτικά να επεκταθούν στην Ελλάδα, και ότι αυτά τα θέματα ήταν και στην ατζέντα της συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού της Ελλάδος, κ. Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Τονίζεται ότι η Ελλάδα αναμένει από την στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια ενώ η Τουρκία έδειξε με την τελευταία άσκηση εκπαίδευσης της Ειδικής Μονάδας SAT που έκανε στην Ανατολική Μεσόγειο, πως δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο.

Υπογραμμίζεται ότι ο υφυπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Μαρκ Μενέζες στην επίσκεψή του στην Ελλάδα τόνισε πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει πιο δυνατούς δεσμούς στους τομείς ενεργείας, οικονομίας και ασφάλειας με την Ευρώπη.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-
tribune.gr