GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

O Ντ. Τραμπ «ισοπεδώνει» την παγκοσμιοποίηση: «Είμαι εθνικιστής! Να χρησιμοποιείτε αυτή τη λέξη» – Αποστόμωσε τη ΝΤΠ

- Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου Μπροστά σε πλήθος κόσμου στο Τέξας, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εξαπέλυσε νέα επίθεση ...

-


Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου

Μπροστά σε πλήθος κόσμου στο Τέξας, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Νέας Τάξης Πραγματών και των παγκοσμιοποιητών δηλώνοντας εθνικιστής.

Ο Ντ. Τραμπ πολλές φορές έχει τονίσει την ανάγκη για ύπαρξη και ανάπτυξη των εθνών-κρατών, κόντρα στην παγκοσμιοποιητική προπαγάνδα που επικρατεί στα συμβατικά ΜΜΕ και στην καθημερινότητα εδώ και χρόνια.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος φέρνει μια νέα εποχή πατριωτισμού σε ένα κρίσιμο στάδιο της παγκόσμιας πορείας και εν μέσω εξελίξεων που ενδέχεται να επιφέρουν τεράστιες αλλαγές.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ είπε τη Δευτέρα το βράδυ σε πλήθος στο Χιούστον του Τέξας ότι είναι «εθνικιστής» και όχι «παγκοσμιοποιητής», κατά τη διάρκεια εκστρατείας υπέρ του γερουσιαστή Ted Cruz στο κέντρο Toyota στο Χιούστον του Τέξας, τη Δευτέρα.

«Ένας παγκοσμιοποιητής είναι ένας άνθρωπος που υποτίθεται ενδιαφέρεται για όλο τον πλανήτη, ενώ ειλικρινά, δεν νοιάζεται καν για τη χώρα μας”, δήλωσε ο Τραμπ.

«Και ξέρετε τι;
Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε.
Έχουν μια λέξη, την οποία χαρακτηρίζουν παλιομοδίτικη.
Είναι η λέξη εθνικιστής και λένε ότι δεν πρέπει να την χρησιμοποιούμε.
Ξέρετε τι είμαι;
Είμαι εθνικιστής, εντάξει;
Εθνικιστής!
Χρησιμοποιήστε αυτή τη λέξη, χρησιμοποιήστε αυτή τη λέξη!”

Το πλήθος απάντησε κραυγάζοντας: «U-S-A! U-S-A! U-S-A!”

Οι δηλώσεις του Τραμπ δημιούργησαν μια πλημμύρα σχολιασμού στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, με πολλούς προφανώς ενοχλημένους- ή ακόμα και φοβισμένους – από το γεγονός ότι δήλωσε εθνικιστής, απορρίπτοντας πλήρως την προπαγανδιστική έννοια της παγκοσμιοποίησης που φθείρει τον πατριωτισμό.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της προεδρίας του, ο Τραμπ υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών σε παγκόσμια κλίμακα, μιλώντας κριτικά για διάφορες συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου και μίλησε για την πρόθεσή του να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας στην κατασκευή και να χτίσει ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό για τον έλεγχο της μετανάστευσης.

Η μάρκα εθνικισμού του Τραμπ επικρίθηκε τον Ιανουάριο από τον Paul Miller, καθηγητή εθνικής ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν.

Γράφοντας για το περιοδικό Foreign Policy, ο Miller σχολίασε τον εθνικισμό του Τραμπ, εστιάζοντας σε μεγάλο βαθμό στον ισχυρισμό του ότι «το έθνος-κράτος παραμένει το καλύτερο μέσο για την ανύψωση της ανθρώπινης κατάστασης».

Ο Μίλερ ισχυρίστηκε ότι οι Η.Π.Α. «δεν έφτασαν ποτέ κοντά στο να είναι ένα έθνος-κράτος», το οποίο ορίζεται από την UNESCO ως ένα μέρος όπου το κράτος «ενσωματώνει ανθρώπους με ένα ενιαίο εθνοτικό παρελθόν και πολιτιστικές παραδόσεις».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-