GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τάμπα Φλόριδα - Κώστας (Gus) Μπιλιράκης: Έθεσα προσωπικά στον Τραμπ τα Ελληνοτουρκικά - Η απάντηση του Τραμπ

- Ο Ομοσπονδιακός Βουλευτής Κώστας (Gus) Μπιλιράκης (Τάμπα Φλόριδα) μιλά στην «Εφημερίδα της Ν. Υόρκης» για ομογενειακά και αμε...

-



Ο Ομοσπονδιακός Βουλευτής Κώστας (Gus) Μπιλιράκης (Τάμπα Φλόριδα) μιλά στην «Εφημερίδα της Ν. Υόρκης» για ομογενειακά και αμερικανικά θέματα.  Εκδήλωση προς τιμήν του στις 15 Οκτωβρίου στον «Διόνυσο».

Του Νίκου Σταματάκη

«Στο τέλος του περασμένου Ιουλίου με κάλεσε ο πρόεδρος Τραμπ να ταξιδέψω μαζί του στο προεδρικό αεροπλάνο Air Force One από την Oυάσιγκτον», μας διηγείται ο Γκάς Μπιλιράκης. 

Και συνεχίζει: “Ηταν τιμητικό αλλά δεν περίμενα ότι θα με καλούσε στο ιδιαίτερο γραφείο στο αεροπλάνο για ιδιαίτερη συνομιλία και ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα.  
Αμέσως όμως σκέφτηκα ότι το πρώτο θέμα που έπρεπε να του θέσω ήταν τα ελληνοτουρκικά…»
Με ιδιαίτερο πάθος ο κ. Μπιλιράκης μας μιλά για την συνομιλία που ακολούθησε. 
Ηταν οι μέρες που ακόμα κρατούνταν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί στην Τουρκία ενώ οι τουρκικές απειλές και παραβιάσεις στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο ήταν σε ιδιαίτερη έξαρση.
Ηταν επίσης σε έξαρση οι τριβές μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας για την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον.
«Η Τουρκία παραβιάζει για δεκαετίες κάθε έννοια ανθρωπίνου δικαιώματος εναντίον όχι μόνο των ελλήνων αλλά όλων των θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων στο εσωτερικό της» ξεκίνησα να του λέω.
«Για περίπου 50 χρόνια κρατούν κλειστή τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης…
Και τελευταία παραβιάζουν τα σύνορα στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο…».
Ο πρόεδρος έδειχνε να καταλαβαίνει και να συμφωνεί οπότε προχώρησα:
«Οι έλληνες της Αμερικής σας ψήφισαν και είναι μαζί σας σε συντριπτικό ποσοστό…
Αλλά είναι καιρός οι ΗΠΑ να βοηθήσουν έμπρακταστα θέματα αυτά…»

Η απάντηση του Τραμπ ήταν μια πρόταση:

«Αύριο οι Ελληνοαμερικανοί θα με αγαπούν ακόμα περισσότερο…»

Πράγματι, την επομένη, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σειρά οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας που κλόνισαν την ήδη εξασθενημένη τουρκική οικονομία.
«Δεν ξέρω εάν η παρέμβαση μου έκανε κάποια διαφορά, αλλά έπρεπε να του πώ αυτά τα πράγματα και δεν θα έχανα την ευκαιρία», λέει με έμφαση ο Κώστας Μπιλιράκης.
Ο κ. Μπιλιράκης στάθηκε στο πλευρό του Προέδρου Τραμπ από την αρχή και είναι ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του, τόσο στα οικονομικά όσο και στα υπόλοιπα θέματα.
Ο Πρόεδρος Τραμπ είναι γνωστό ότι εκτιμά και αναγνωρίζει τους πιστούς φίλους του και έχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον κ. Μπιλιράκη:

«Πρέπει να είμαστε απαιτητικοί στην υποστήριξη των θεμάτων μας», υπογραμμίζει.  
Ο Κώστας Μπιλιράκης διαδέχτηκε τον πατέρα του που είχε θητεία 24 ετών στο Κογκρέσο (1983-2006) και την τελευταία 12ετία αποτελεί βασικό παράγοντα προώθησης των ελληνικών θέσεων στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Είναι συμπρόεδρος του Hellenic Caucus μαζί με την βουλευτίνα από την Ν.  Υόρκη, Carolyn Maloney.  
Είναι επίσης σύνδεσμος με το εβραιοαμερικανικό λόμπι με το οποίο έχει αναπτύξει σπουδαίες δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια, που σχετίζονται τόσο με την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας όσο και με την ενεργειακή συνεργασία στην Αν.Μεσόγειο.
Ο Κώστας Μπιλιράκης είναι μέλος στην αρχαιότερη επιτροπή του Κογκρέσου, αυτή για την Ενέργεια και το Εμπόριο, και είναι επίσης αντιπρόεδρος στην επιτροπή για Θέματα Απόστρατων (Veteran Affairs Committee), τα θέματα των οποίων ο Πρόεδρος Τραμπ υποστηρίζει με ιδιαίτερο σθένος.
Ο Κώστας Μπιλιράκης (55 ετών) είναι δικηγόρος στο επάγγελμα (με ειδίκευση στα κληρονομικά θέματα) παντρεμένος με την Eva και έχουν τέσσερις γιούς, τον Μιχάλη, τον Teddy, τον Μανώλη και τον Νικόλα.
Στις 15 Οκτωβρίου θα τιμηθεί σε εκδήλωση στην Αστόρια στο εστιατόριο «Διόνυσος».

Ας τον καλωσορίσουμε και ας τον ενισχύσουμε…


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"





infognomonpolitics