GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

EKTAKTO! – «Βόμβα» από την Μέρκελ: «Δεν θα είμαι ξανά υποψήφια στο CDU» – Τέλος εποχής – Πολιτικός «σεισμός» στην Γερμανία

- Την απόφασή της να μην είναι εκ νέου υποψήφια για την ηγεσία των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών ανακοίνωσε επίσημα στα όργανα τ...

-


Την απόφασή της να μην είναι εκ νέου υποψήφια για την ηγεσία των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών ανακοίνωσε επίσημα στα όργανα του CDU η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. 
Λίγες ώρες μετά την πανωλεθρία του κόμματος της, των Χριστιανοδημοκρατών στις εκλογές του τοπικού κρατιδίου, η Γερμανίδα καγκελάριος έλαβε την απόφαση πως στο εσωκομματικό συνέδριο τον προσεχή Δεκέμβριο δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την αρχηγία του CDU. 
Την πληροφορία αυτή μετέφεραν κορυφαίες πηγές του κόμματος, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.



Τι αναφέρουν τα διεθνή δημοσιεύματα

Για το τέλος της εποχής Merkel κάνει λόγο ο γερμανικός Τύπος μετά και τις χθεσινές εκλογές στο κρατίδιο της Έσσης, όπου Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και Σοσιαλδημοκράτες (SPD) ήταν οι χαμένοι, με τους Πράσινους και το εθνικιστικό – ακροδεξιό AfD να είναι οι μεγάλοι νικητές.

Το πρακτορείο Reuters σημειώνει ότι το πλήγμα για το CDU θα θέσει θέμα διαδοχής της Merkel.
Σε δημοσίευμα της η γερμανική Die Welt αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «στο CDU επιτρέπεται τώρα να μιλάει κανείς ελεύθερα για το τέλος της εποχής Merkel», αναφέροντας «έπειτα από καμία άλλη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκατριών χρόνων, από τότε που η Merkel είναι Καγκελάριος, δεν υπήρχε τόσο μεγάλη πιθανότητα, η κατάσταση να παραμείνει τόσο λίγο όπως ήταν πριν από την Κυριακή των εκλογών».

Βάσει του δημοσιεύματος, Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες πρέπει τώρα να ληφθούν αποφάσεις για την κατεύθυνσή τους.

Για «αναπληρωματικές ομοσπονδιακές εκλογές» κάνει λόγο στην Bild ο καθηγητής πολιτικών επιστημών Werner Weidenfeld, επισημαίνοντας ότι οι χαμένοι των εκλογών είναι το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), ενώ οι δύο νικητές οι Πράσινοι και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες στην Έσση ήταν ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα συγκυβέρνηση CDU – Πρασίνων, αλλά δυσαρεστημένοι με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Άλλοι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι Φιλελεύθεροι) θα έχουν καθοριστικό ρόλο στον σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ δεν αποκλείεται κυβέρνηση με τη συμμετοχή των Χριστιανοδημοκρατών, των Πράσινων και των Φιλελεύθερων.

Από την πλευρά της η Frankfurter Allgemeine Zeitung υποστηρίζει ότι η καγκελάριος «τιμωρήθηκε για άλλη μια φορά».
«Θα ήταν λάθος αν ήταν εκ νέου υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος στο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο.
Ακούει όμως η Καγκελάριος τα μηνύματα;» διερωτάται η εφημερίδα, την ώρα που η Süddeutsche Zeitung υποστηρίζει ότι η κατάσταση είναι πικρή για την αρχηγό του SPD, Andrea Nahles και σοβαρή για την καγκελάριο Merkel και το Der Spiegel προειδοποιεί ότι το εκλογικό αποτέλεσμα στην Έσση «αποσταθεροποιεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις αρχηγούς των δύο κομμάτων, Merkel και Nahles».

Το περιοδικό Der Spiegel από την πλευρά του προειδοποιεί ότι το εκλογικό αποτέλεσμα στην Έσση «αποσταθεροποιεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις αρχηγούς των δύο κομμάτων, Merkel και Nahles» και διερωτάται:
«Θα θέσει πραγματικά η Καγκελάριος και πάλι υποψηφιότητα για αρχηγός του κόμματος;».

Το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, επισημαίνει ότι «το Βερολίνο έχει παραλύσει παρακολουθώντας τα αποτελέσματα στην Έσση» και αναφέρει ότι η κυρία Μέρκελ παίρνει μια -μικρή- ανάσα με το αποτέλεσμα.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-