GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αυτοί είναι οι τέσσερις Ρώσοι πράκτορες που πήγαν να χακέψουν τον ΟΑΧΟ – Είχαν διπλωματικά διαβατήρια (φωτο)

- Οι Ολλανδικές υπηρεσίες Ασφαλείας απέλασαν τέσσερις Ρώσους με διπλωματικά διαβατήρια, οι οποίοι κατηγορούνται για κυβερνοεπίθ...

-



Οι Ολλανδικές υπηρεσίες Ασφαλείας απέλασαν τέσσερις Ρώσους με διπλωματικά διαβατήρια, οι οποίοι κατηγορούνται για κυβερνοεπίθεση που πραγματοποιήθηκε με στόχο τον Οργανισμό Απαγόρευσης Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ).
Η κυβερνοεπίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο από τη Ρωσική Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών (GRU), είχε στόχο τις εγκαταστάσεις του ΟΑΧΟ στη Χάγη.

Η ολλανδική κυβέρνηση κάλεσε τον Ρώσο Πρέσβη να δώσει εξηγήσεις.

Οι τέσσερις Ρώσοι ύποπτοι, που είχαν ρωσικά διπλωματικά διαβατήρια, ήταν δύο ειδικοί τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών και δύο υποστηρικτικοί πράκτορες.
Είχαν νοικιάσει ένα αυτοκίνητο και το είχαν σταθμεύσει στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου Marriot στη Χάγη, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα γραφεία του ΟΑΧΟ.
Στόχος τους ήταν να χακέψουν το wi-fi του ΟΑΧΟ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υποστράτηγος Ότο Έισελσέιμ της ολλανδικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIVD).

-



Ο εξοπλισμός για χακαρίσματα των Ρώσων πρακτόρων.

Τη φωτογραφία έδωσαν στη δημοσιότητα οι ολλανδικές Αρχές.
Ο εξοπλισμός που είχαν στο αυτοκίνητο είχε στόχο τα γραφεία του ΟΑΧΟ και χρησιμοποιήθηκε για να υποκλέψει τα στοιχεία σύνδεσης.

Η κεραία για τη λειτουργία βρισκόταν κρυμμένη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου κάτω από ένα μπουφάν.

-
Το αυτοκίνητο των Ρώσων πρακτόρων, όπως το άνοιξαν οι Ολλανδοί πράκτορες και το φωτογράφισαν με τον εξοπλισμό στη θέση του.
Όταν τους εντόπισαν, προσπάθησαν να καταστρέψουν ένα από τα κινητά τηλέφωνα που είχαν πάνω τους.

Σε ένα άλλο κινητό τους τηλέφωνο βρέθηκε ότι είχε ενεργοποιηθεί κοντά στο κτίριο της GRU στη Μόσχα.

Ένας είχε πάνω του απόδειξη από διαδρομή ταξί από μία οδό κοντά στα γραφεία της GRU προς το αεροδρόμιο.

-
Οι τηλεφωνικές συσκευές που είχαν πάνω τους. Όπως θα παρατηρήσατε, οι μισές είναι «προηγούμενης» τεχνολογίας.

Η ομάδα των τεσσάρων Ρώσων πρακτόρων σκόπευε στη συνέχεια να ταξιδέψει στην Ελβετία, στην πόλη Σπιζ, όπου εδρεύει ένα εργαστήριο του ΟΑΧΟ όπου αναλύονται δείγματα.

Το σχέδιό τους αυτό ματαιώθηκε, αφού τους έπιασαν οι ολλανδικές Αρχές και αυτομάτως τους απέλασαν.

Ποιοι είναι οι Ρώσοι πράκτορες
Οι Ρώσοι πράκτορες είναι, σύμφωνα πάντα με την ολλανδική MIVD, οι δύο χάκερς Αλεξέι Μορένετζ (Alexei Morenetz) και Γιεβγένι Σερεμπριάκοφ (Yevgeny Serebriakov).

Οι δύο υποστηρικτικοί τους είναι οι Όλεγκ Σοτνίκοφ (Oleg Sotnikov) και Αλέξέι Μίνιν (Alexei Minin).

Ανήκουν στη μονάδα «26165» της GRU, η οποία είναι γνωστή και ως «APT 28».

Είναι ειδικοί στο να χακεύουν δίκτυα wi-fi και σύμφωνα με τον Βρετανό πρέσβη στην Ολλανδία, Πίτερ Γουίλσον, η συγκεκριμένη μονάδα έχει στείλει πράκτορές της σε όλο τον κόσμο για την πραγματοποίηση τέτοιων αποστολών.

Ο Βρετανός πρέσβης πρόσθεσε ότι οι χάκερες-πράκτορες θα μετέβαιναν στην Ελβετία, στην πόλη Σπιζ, όπου το εργαστήριο του ΟΑΧΟ μελετούσε τα δείγματα από την επίθεση με «Νόβιτσοκ» κατά των Σκριπάλ σε αγγλικό έδαφος.

Από τις ολλανδικές Αρχές κατασχέθηκε ένα λαπ-τοπ που είχαν μαζί τους, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως στη Βραζιλία, στην Ελβετία και στη Μαλαισία.

Στη Μαλαισία είχε χρησιμοποιηθεί έχοντας στόχο την έρευνα για το επιβατικό αεροπλάνο των Μαλαισιακών Αερογραμμών της πτήσης MH-17 που καταρρίφθηκε πάνω από την ανατολική Ουκρανία το 2014, με θύματα και τους 298 επιβαίνοντες.

Στόχος ήταν το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Μαλαισίας και η Μαλαισιανή Αστυνομία, όπως εξήγησε ο πρέσβης Γουίλσον.

Νωρίτερα φέτος διεθνείς ερευνητές υπό ολλανδική ηγεσία κατέληξαν ότι το επιβατικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από πύραυλο που εκτόξευσε ρωσική ταξιαρχία.
Η Ρωσία αρνήθηκε κάθε ανάμιξη στη συντριβή του αεροπλάνου.

Στα άλλα στοιχεία που έδωσε το λαπ-τοπ αποδείχθηκε ότι είχε χρησιμοποιηθεί στην ελβετική πόλη της Λωζάνης και συνδέεται με το χακάρισμα ενός λαπ-τοπ που άνηκε στη Wada, που είχε ασχοληθεί με ντοπαρίσματα Ρώσων αθλητών.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-