GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μυστική συνάντηση Αναστασιάδη-Τσαβούσογλου – Παρασκηνιακές συζητήσεις με συνδρομή Κοτζιά – «Τρέχει» το Κυπριακό

- Έντονο παρασκήνιο προκύπτει πίσω από το Κυπριακό μετά από την αποκάλυψη για μυστική συνάντηση Τσαβούσογλου-Αναστασιάδη μετά από...

-


Έντονο παρασκήνιο προκύπτει πίσω από το Κυπριακό μετά από την αποκάλυψη για μυστική συνάντηση Τσαβούσογλου-Αναστασιάδη μετά από παρέμβαση του Έλληνα ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιά.
Όπως όλα δείχνουν τρέχουν οι εξελίξεις στην Κύπρο και αναμένουμε να δούμε τι άλλο θα έρθει στη δημοσιότητα μετά από την εν λόγω, παρασκηνιακού τύπου, συνάντηση.
Επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου την είδηση που ήθελε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη ο Κύπριος Πρόεδρος Nίκος Αναστασιάδης να είχε συνάντηση, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η αποκάλυψη του ραντεβού Αναστασιάδη – Τσαβούσογλου που αφορούσε το Κυπριακό έγινε κατά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στη Λευκωσία, όπου τέθηκε το θέμα της χαλαρής ομοσπονδίας, η οποία θα διασφαλίζει την μια διεθνή προσωπικότητα, ιθαγένεια και μια κυριαρχία.

Στη σημερινή συνεδρίαση έγιναν ορισμένες τοποθετήσεις και η συζήτηση θα συνεχιστεί στις 23 Οκτωβρίου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «θα πρέπει να σεβαστούμε τη διαδικασία, αφού η συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο συνεχίζεται».

Στη συνάντηση για την οποία φαίνεται να μεσολάβησε ο Έλληνας υπουργός Νίκος Κοτζιάς, δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε αλλαγή στη στάση της Τουρκίας επί των εξωτερικών πτυχών του Κυπριακού.

Σε ερώτηση αν στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στη Λευκωσία συζητήθηκε το θέμα της συνάντησης, ο Κύπριος εκπρόσωπος είπε ότι “ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς πλήρως, για όλες τις επαφές και τις συναντήσεις που είχε.
Θα πρέπει να σεβαστούμε τη διαδικασία, αφού η συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο συνεχίζεται.
Οι συζητήσεις που γίνονται στο Εθνικό Συμβούλιο είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα και αυτό βοηθά στο να υπάρχει καλύτερος προβληματισμός”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο για όλες τις επαφές στη Νέα Υόρκη, για τη συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ, αλλά και για τις επαφές που είχαν ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Υπουργός Ενέργειας κλπ. Ενημέρωσε, επίσης, για θέματα που αφορούν την ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο, ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
Ο κ. Προδρόμου μετά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, όταν ρωτήθηκε κατά πόσο έγινε ενημέρωση και για τη συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αρκέστηκε να απαντήσει πως «έγινε ενημέρωση για όλες τις επαφές».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

-