GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΝΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

- Lena D. October 23 at 3:43 AM •  Προς κύριο Γαβρόγλου, υπουργό Παιδείας, που ακούω να μιλάει στο ραδιόφωνο τώρα και να λ...

-



Lena D.
October 23 at 3:43 AM • 

Προς κύριο Γαβρόγλου, υπουργό Παιδείας, που ακούω να μιλάει στο ραδιόφωνο τώρα και να λέει ότι οι φοιτητές και οι καθηγητές πρέπει να "διεκδικήσουν το χώρο τους" για να λυθούν τα προβλήματα της παραβατικότητας και δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς φοβόμαστε.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ: Περπατάω στην Πατησίων, έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.
Βλέπω μέσα από την κλειδωμένη πόρτα ένας τύπος να πουλάει παπούτσια και δίπλα ένα φιλαράκι του να πουλάει τσιγάρα ή κάτι άλλο αόρατο.

Πλησιάζω και του λέω: "Πολύ ωραία.
Εσύ είσαι μέσα και κάνεις λαθρεμπόριο κι εγώ που είμαι καθηγήτρια δεν μπορώ να μπω μέσα."
ΑΥΤΟΣ=( έξαλλος που του διέκοψα το ντηλ):" Αστο ντιάλο ρε μαλαγκισμένο!
Ελα από ντω να σου πω!
Ελα από ντω μωρή".

Το έβαλα στα πόδια βέβαια γιατί ντεν είμαι και τόσο μαλαγκισμένο να κάτσω να τις φαω από τη μαφία.
Να μην ξανακούσω όμως για διεκδικηση του χώρου μου γιατί θα γίνω...

Θεόδωρος Ορέστης Σκαπινάκης Lena Divani, 

ως πρώην φοιτητής σας και νυν δικηγόρος σάς ρωτώ: εσείς προσωπικά και οι συνάδελφοί σας πρώην καθηγητές μου τι κάνατε όλα αυτά τα χρόνια για να εξυγιανθεί το ελληνικό πανεπιστήμιο από την προιούσα διαδικασία μετατροπής του σε ξέφραγκο αμπέλι;!
Ή το μόνον που σάς ενδιέφερε όλα αυτά τα χρόνια που διδάσκατε Εξωτερική Πολιτική ήταν να πείσετε ομού μετά των ομοιδεατών σας Ν. Αλιβιζάτου κλπ. τους ανύποπτους φοιτητές σας ότι τάχα δεν υπήρχε Κρυφό Σχολείο, ότι τα Σκόπια δικαιούνται να αυτοαποκαλούνται Μακεδονία, ότι τα σύνορα πρέπει να είναι ανοικτά κτλ. κτλ.!

Lena Divani 
υπήρξατε φοιτητής μου κύριε Σκαπινάκη

Θεόδωρος Ορέστης Σκαπινάκης Lena Divani, 
βεβαίως υπήρξα.
Σάς είχα καθηγήτρια στο μάθημα της Εξωτερικής Πολιτικής.
Ως εγχειρίδιο είχατε επιλέξει και το βιβλίο του κ. Ιω. Στεφανίδη "Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΑΙΩΝΑΣ", βιβλίο αμφιλεγόμενου συγγραφέα.
Τόν εγνώρισα τυχαίως στην Θεσσαλονίκη μάλιστα, όπου σε παρέα κοινή ανέπτυσσε την άποψη ότι τάχα τα Σκόπια έχουν δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται "Μακεδονία".
Απέναντι στα αντεπιχειρήματά μου σε κάποια στιγμή ανέφερε ότι στις αρχαίες πηγές υπάρχει αναφορά ότι υπήρχε ξεχωριστή μακεδονική γλώσσα, διάφορη της ελληνικής.
Προφανώς και υπήρχε μακεδονική διάλεκτος, όμως δεν έπαυε να είναι ελληνική του απάντησα.
Πουθενά εξ άλλου δεν αναφέρεται η χρήση διερμηνέως μεταξύ Μακεδόνων και λοιπών Ελλήνων.
Δεν το τράβηξα πολύ λόγω του ότι ήμαστε σε παρέα φιλική και θα χαλούσε το κλίμα. 
Στο ελληνικό πανεπιστήμιο διενεργείται ιδεολογικός γενιτσαρισμός από μεγάλη μερίδα "καθηγητών".
Εσείς οδηγήσατε την Χώρα στη διάλυση με τις μαρξιστικές αναλύσεις και τον υλισμό, εσείς φέρατε την Χρυσή Αυγή στα ποσοστά αυτά, υμνώντας την εθνοαποδόμηση και τα ανοικτά σύνορα, εσείς υπνωτίσατε την ελληνική κοινωνία ισχυριζόμενοι, όπως ο έτερος καθηγητής Νέστωρ Κουράκης σε άρθρο σε νομικό περιοδικό ότι τάχα η αλλοδαπής προελεύσεως εγκληματικότητα είναι ανάλογη του πληθυσμού, αγοώντας προφανώς ότι τα πινάκια στα ποινικά δικαστήρια που δικάζουν σκληρή εγκληματικότητα είναι γεμάτα ονόματα με λατινικούς χαρακτήρες γραμμένα. 
Λυπάμαι πολύ.
Σάς γνωρίζω όλους έναν προς έναν.
Οι περισσότεροι καθηγητές ήσαστε μια απογοήτευση και βασικοί υπαίτιοι της παρακμής που ζούμε.
Τα έχω αναφέρω και στους συνυπαιτίους κ. Καράκωστα και κ. Αλιβιζάτο, αλλά και στον κ. Τσικρικά, τόν οποίο, ωστόσο, εξαιρώ από τον σύνολο των καθηγητών, δεδομένου ότι είναι άριστος στην δουλειά του

Θεόδωρος Ορέστης Σκαπινάκης

αι κάτι τελευταίο επειδή μού το ζήτησαν με ειλικρινή απορία: Υπήρχε το Κρυφό Σχολείο, απλώς όχι όπως το έπλασε η παιδική μας φαντασία όταν ορθώς διδασκόμασταν για αυτό.
Ήταν ένα φαινόμενο που διακυμαινόταν από τόπο σε τόπο και από περίοδο σε περίοδο.
Παραθέτω πρόσφατη τεκμηρίωση που θα πρέπει, αν σέβεστε την ιδιότητά σας, να λάβετε υπ'ό ψη την επόμενη φορά που θα απασχοληθείτε με το ζήτημα:



POLITEIANET.GR
ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Πηγη :www.facebook.com


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-