GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κονίτσης Ανδρεας: «Μοναδική λύση η ένωση Βορείου Ηπείρου και Ελλάδος»

- Να διαλευκανθεί η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα καλεί τις ελληνικές αρχές ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας που παράλληλα ...

-



Να διαλευκανθεί η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα καλεί τις ελληνικές αρχές ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας που παράλληλα εκφράζει τη θέση πως η ένωση της Βόρειας Ηπείρου με την Ελλάδα είναι η μοναδική λύση για τη σωτηρία του Ελληνισμού στην Αλβανία.

Η δήλωση του Σεβασμιωτάτου αναφέρει:

«Όταν στις αρχές του 1991 γκρεμίστηκαν τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα στην Αλβανία, και άρχισε δειλά – δειλά να φυσάη άνεμος ελευθερίας, ύστερα από την ολέθρια λαίλαπα του κομμουνισμού, ο κόσμος ανάσανε με ανακούφιση.
Όλοι πίστευαν, ότι το τελευταίο έγκλημα των Αλβανών, η δολοφονία των 4 Ελλήνων παλληκαριών στο Αλύκο στις 12 Δεκεμβρίου 1990 θα αποτελούσε πλέον παρελθόν, μαζί με την κομμουνιστική δικτατορία των Χότζα – Αλία.

Όμως, γρήγορα η αισιοδοξία παραχώρησε την θέση της στην νέα αλβανική τρομοκρατία και το έγκλημα, σε βάρος των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.
Έτσι, τον Αύγουστο του 2010 δολοφονείται ένα παλληκάρι από την Χειμάρρα, ο Αριστοτέλης Γκούμας. 
Το “έγκλημά” του ;
Μιλούσε Ελληνικά !
Και τώρα, στις 28 Οκτωβρίου 2018, έρχεται η δολοφονία του λεβέντη Κωνσταντίνου Κατσίφα, από το Βουλιαράτι του Αργυροκάστρου, επειδή ύψωσε την Ελληνική Σημαία – μεγάλων διαστάσεων – στο στρατιωτικό κοιμητήριο του χωριού του, όπου είναι θαμένοι εκατό περίπου ήρωες του Έπους του 1940. 
Το γενναίο Ελληνόπουλο, προτού εκτελεστή, φώναξε – όπως μετέδωσαν τα αλβανικά μέσα ενημερώσεως – “Ζήτω η Ελλάς – Ζήτω ο Ελληνισμός”.
Κι’ ύστερα, αφού σύρθηκε βάναυσα 60 -70 μέτρα πάνω στο χώμα και στις πέτρες, του δόθηκε η χαριστική βολή.
Αυτό το διεπίστωσε και το έχει καταγγείλει γιατρός, μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, ο οποίος μαζί με άλλους νέους της ΣΦΕΒΑ είχαν επισκεφθή την περιοχή, για να γιορτάσουν, μαζί με τους Βορειοηπειρώτες την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Τώρα, οι Αλβανοί θα προβάλλουν συνεχώς χίλιες δυό δικαιολογίες, για να καλύψουν το έγκλημά τους. 
Όμως, ο,τι κι’ αν κάνουν δεν μπορούν να κρύψουν το μίσος τους για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, τον οποίον επιδιώκουν να τον σβήσουν από τις πατρογονικές τους εστίες.

Καλούμε την Ελληνική Πολιτεία και τις αρμόδιες Αρχές να επιμείνουν στην διαλεύκανση του στυγερού εγκλήματος.
Προκειμένου δε να σταματήση ο κατατρεγμός των Βορειοηπειρωτών από τους αδίστακτους Αλβανούς, απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες και τους καλούμε να συνειδητοποιήσουν, ότι η μοναδική λύση για την σωτηρία του Ελληνισμού από την βάρβαρη γειτονική χώρα είναι μία :

Η ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Αυτό ετόνιζε ο μεγάλος και άγιος Προκάτοχός μου, αείμνηστος Μητροπολίτης ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ, αυτό τονίζω και εγώ ο ταπεινός διάδοχός του.
Ας το ακούσουν όλοι.
Αν, ο μη γένοιτο, δεν γίνη αυτό, “ουκ έσται παύλα των δεινών”.
Πάντως, εμείς δεν έχουμε σκοπό, με κανένα τρόπο, να γίνουμε νεκροθάφτες του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Τελεία και παύλα».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-