GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αγκαλιές και κλάματα - Ο πάστορας Μπράνσον μετέβη στο Οβάλ Γραφείο, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

- «Διαπραγματευτήκαμε επί μακρόν και σκληρά» ήταν τα λόγια του Τραμπ στους δημοσιογράφους. «Δεν πληρώνουμε λύτρα σε αυτή τ...

-



«Διαπραγματευτήκαμε επί μακρόν και σκληρά» ήταν τα λόγια του Τραμπ στους δημοσιογράφους.
«Δεν πληρώνουμε λύτρα σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον όχι πια» συμπλήρωσε.




Τραμπ: Καμία συμφωνία με την Τουρκία - Δεν κάνω συμφωνίες για ομήρους

Στη διάψευση των σεναρίων που ήθελαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν προβεί σε μυστική συμφωνία με την Τουρκία για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον από τις τουρκικές αρχές, προέβη το Σάββατο ο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν κάνω συμφωνίες για ομήρους».
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «καλό χριστιανό» τον Άντριου Μπράνσον και τόνισε πως τον περιμένει στο οβάλ γραφείο, στον Λευκό Οίκο, τις αμέσως επόμενες ώρες.
Δήλωσε, δε, πως η απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα θα ενισχύσει τις καλές σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Άγκυρα.



Τα μηνύματα που ανέβασε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ: 





Ερντογάν: Απόφαση της δικαιοσύνης η απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα

Ο Μπράνσον αφέθηκε ελεύθερος χθες –αφού κρατήθηκε επί δύο χρόνια, αρχικά στη φυλακή και κατόπιν σε κατ' οίκον περιορισμό– μετά την καταδίκη του από τουρκικό δικαστήριο σε φυλάκιση 3 ετών και 45 ημερών για την κατηγορία της κατασκοπείας.
Λίγες ώρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου, αναχώρησε αεροπορικώς, μαζί με τη σύζυγό του, για τη Γερμανία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε σήμερα, μετά την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ότι η τουρκική δικαιοσύνη έλαβε την απόφασή της ανεξάρτητα, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον ευχαρίστησε νωρίτερα επειδή συνέβαλε σε αυτήν την ευτυχή εξέλιξη.

«Αγαπητέ, κύριε Πρόεδρε @realDonaldTrump, όπως πάντα επισήμαινα, η τουρκική δικαιοσύνη κατέληξε στην απόφασή της ανεξάρτητα» έγραψε ο Ερντογάν σε μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε στείλει το εξής tweet: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο @RT_Erdogan για τη βοήθειά του!».

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα της αναθέρμανσης των διπλωματικών σχέσεων των δύο κρατών μελών του ΝΑΤΟ, που επλήγησαν από την υπόθεση Μπράνσον.

«Ελπίζω οι ΗΠΑ και η Τουρκία να συνεχίσουν τη συνεργασία τους όπως αρμόζει μεταξύ δύο συμμάχων και να πολεμούν από κοινού τις τρομοκρατικές οργανώσεις».


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-