GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βαρθολομαίος για την Εκκλησία της Ουκρανίας: Μαύρη προπαγάνδα και καλοπληρωμένα άρθρα από τη Ρωσία (βίντεο)

- Απάντηση στο Πατριαρχείο Μόσχας αλλά και μήνυμα ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε ό,τι αφορά την αυτοκεφαλία της Εκκλησ...

-




Απάντηση στο Πατριαρχείο Μόσχας αλλά και μήνυμα ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε ό,τι αφορά την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Μιλώντας χθες κατά τη διάρκεια δεξίωσης από την ελληνική ομογένεια της Κωνσταντινούπολης για τη συμπλήρωση 150 χρόνων από την ίδρυση της Κοινότητας των 12 Αποστόλων του Φερίκιοϊ, ο κ. Βαρθολομαίος εξήγησε ότι τα προνόμια του Οικουμενικού Πατριαρχείου βασίζονται σε αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων και είναι δεσμευτικά για όλους στην Ορθοδοξία.

«Είτε αρέσει στους αδελφούς μας τους Ρώσους είτε δεν αρέσει αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν τη λύση που θα δώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, διότι δεν έχουν άλλη επιλογή», είπε χαρακτηριστικά.
Σηκώνοντας για πρώτη φορά το γάντι, ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας κατήγγειλε τη ρωσική πλευρά για «καλοπληρωμένα άρθρα» και για «μαύρη προπαγάνδα» που χτυπά το Φανάρι.
Ακόμα σημείωσε με νόημα ότι «ο Θεός μάς έδωσε δύο αυτιά, το ένα από εδώ και το άλλο από εκεί», και τόνισε ότι «οι αδερφοί μας οι Σλάβοι δεν ανέχονται το προβάδισμα που έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το γένος μας μέσα στην Ορθοδοξία».


-


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


=