GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η απελευθέρωση της Λάρισας - Οι ψευδολογίες της Αριστεράς σχετικά με την Ιστορία της Κατοχής και της Απελευθέρωσης δεν έχουν όριο και πραγματικά δηλητηριάζουν τους νέους που δεν γνωρίζουν την αλήθεια.

- Οι ψευδολογίες της Αριστεράς σχετικά με ττην Ιστορία της Κατοχής και της Απελευθέρωσης δεν έχουν όριο και πραγματικά δηλητηρι...

-



Οι ψευδολογίες της Αριστεράς σχετικά με ττην Ιστορία της Κατοχής και της Απελευθέρωσης δεν έχουν όριο και πραγματικά δηλητηριάζουν τους νέους που δεν γνωρίζουν την αλήθεια.
Εδώ μάλιστα -στην περίπτωση της Λάρισας- θα γιορτάσουν μεθαύριο την απελευθέρωσή της, όχι από τον ΕΛΑΣ, που συνήθως ισχυρίζονται, αλλά από τον λεγόμενο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος (ΔΣΕ) ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1946!!!


Με προσβάλει & με προβληματίζει, η διαστρέβλωση της ιστορίας.
Δυστυχώς!!! ο επίσημος Δήμος αγκαλιάζει κομματικές αγκυλώσεις & επιμένει να επιβάλλει έναν μύθο στην ιστορία της πόλης.
Eκδήλωση πάλι φέτος, για την απελευθέρωση της πόλης Λάρισα, από το «δημοκρατικό στρατό»!!! στη Πινακοθήκη στις 17/10/18.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η ασφαλής είσοδος μιάς μονάδας ελασιτών στη Λάρισα, μετά την αποχώρηση των γερμανών, τους παρουσιάζει & τους επιβάλλει ως «ελευθερωτές»! 
Εκτιμώ, ότι οι άνθρωποι των γραμμάτων της πόλης, έχουν ευθύνη απέναντι στην αλήθεια & την Ιστορία, ώστε να διατυπωθούν ορθότερα τα γεγονότα & να σταματήσει η διαστρέβλωση!
Επίσης, οι Δημοτικές παρατάξεις, αν πιστεύουν στην αλήθεια, οφείλουν να θίξουν το θέμα, όχι ως πολιτική αντιπαράθεση, αλλά ως υποχρέωση στην Ιστορική αλήθεια & στις γενιές που έρχονται!
Επειδή δεν είμαι ειδικός, να γράψω ιστορία, θα σημειώσω δυό- τρεις, ημερομηνίες , να μας μυήσω στα γεγονότα & στους χρόνους… ώστε να αντλήσουμε λογικά ερεθίσματα!

… Σεπτέμβριος του 44, έχει ήδη προηγηθεί η αποχώρηση των γερμανών & τραγικά γεγονότα συνταράσσουν τη νότια Πελοπόννησο .

- 4 Οκτωβρίου 1944, στις 11 περίπου το πρωί, η 8η Ταξιαρχία και το 12ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ μαζί με συμμαχικά βρετανικά στρατεύματα παρελαύνουν στους ελεύθερους πλέον δρόμους της Πάτρας και πλήθος κόσμου τους υποδέχεται και τους αποθεώνει. Την επόμενη μέρα -Πέμπτη 5 Οκτωβρίου- επισκέφτηκε την Πάτρα ο υπουργός Παναγιώτης Κανελλόπουλος…

-9 Οκτωβρίου 1944, διαλύθηκε και η Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης(η «Κυβέρνηση του βουνού»).

- 11 Οκτωβρίου 1944, Η είσοδος των πρώτων Βρετανών στην Κόρινθο, μετά την είσοδο του ΕΛΑΣ στις 8. Η πόλη ΕΑΜοκρατείται και στις 14 μίλησε εκεί ο Άρης Βελουχιώτης, αποκαλώντας το ΕΑΜ, Ενιαίο Απελευθερωτικό Μέτωπο, όχι Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο.

-12 Οκτωβρίου 1944, Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


-18 Οκτωβρίου 1944, σχηματίστηκε η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητος Γεωργίου Παπανδρέου (ορκίστηκε 23/10)

-& στις 23 Οκτωβρίου & ενώ έχει εγκατασταθεί κυβέρνηση «κάποιοι» ελευθερώνουν τη πόλη Λάρισα ;;; 
-& στις 24 Οχτώβρη, η εφημερίδα τους , γράφει για « θριαμβευτική είσοδο… ανταρτών & πολιτοφυλακής» ( στα σχόλια θα επισυνάψω το φύλο)

-2018, γράφει ο Δήμος Λαρισαίων: «… και θα φωτιστεί η περίοδος από την έναρξη του πολέμου μέχρι την απελευθέρωση από το Δημοκρατικό Στρατό*…» [το 44 ειχαμε εαμ-ελας, δημοκρατικό στρατό από το 46. Πάλι ανιστόρητοι]
!!! *Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας (Δ.Σ.Ε.) ήταν στρατός προσκείμενος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, κατά την διάρκεια του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου (1946–1949).
Η συγκεκριμένη επωνυμία επιλέχθηκε για να υπάρχει συνειρμός με τον αντίστοιχο στρατό των δημοκρατικών μαχητών που πολέμησε στον Ισπανικό εμφύλιο κατά τα έτη 1936 - 1939.

Πλήρης σύγχυση, προχειρότητα & ψέμα! 
Κατώτεροι των ευθυνών τους οι εμπνευστές της εκδήλωσης , απέναντι στους πολίτες, αλλά κυρίως απέναντι στην Ιστορία.

Προτείνω, αν θέλουν να γιορτάσουν τους μύθους τους, σε ελεύθερη χώρα ζούμε , ας κάνουν κλειστές κομματικές γιορτές !!! 

την Ιστορία μπορεί να την "αλλάξουν" την αλήθεια όχι!



ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-