GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Βαυαρία: Κάθετη πτώση για τους εταίρους της Μέρκελ - Το AfD με 11% για πρώτη φορά στο ομόσπονδο κοινοβούλιο

- Συντριβή για το κόμμα CSU, βασικού εταίρου του CDU Άγκελα Μέρκελ στη Βαυαρία αλλάζει τα δεδομένα στη γερμανική πολιτική, την ...

-


Συντριβή για το κόμμα CSU, βασικού εταίρου του CDU Άγκελα Μέρκελ στη Βαυαρία αλλάζει τα δεδομένα στη γερμανική πολιτική, την ώρα που το δεξιό AfD συγκεντρώνει 11% και μπαίνει για πρώτη φορά στο τοπικό κοινοβούλιο.

Αυτό αναφέρουν τα πρώτα exit polls από τη Βαυαρία αναφέροντας ταυτόχρονα ότι τα αποτελέσματα που έφερε το CSU είναι τα χειρότερα από το 1950!





Σύμφωνα με τα μέχρι  δεδομένα προκύπτει ότι οι ψηφοφόροι του CSU «διέφυγαν ομαδικώς» στο ευρωσκεπτικιστικό AfD το οποίο ενισχύει θεαματικά  τη δύναμή του στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας.

Όλα αυτά ενώ η συμμετοχή του εκλογικού σώματος ήταν ενισχυμένη, δηλαδή οι Βαυαροί πήγαν στις κάλπες και ψήφισαν σε αυξημένα  ποσοστά.

Μέχρι και το μεσημέρι, η συμμετοχή είχε αγγίξει το 35% στα εκλογικά κέντρα του Μονάχου, έναντι 33% στις εκλογές του 2013.
Την ίδια ώρα, στη Νυρεμβέργη το ποσοστό συμμετοχής ανερχόταν στο 10,9%, όταν στην προηγούμενη αναμέτρηση περιοριζόταν στο 8,6%.

Οι κάλπες, οι οποίες άνοιξαν στις 7.00 (ώρα Ελλάδος), έκλεισαν στις  19.00, με τα πρώτα αποτελέσματα να γίνονται αμέσως γνωστά.
Δικαίωμα ψήφου έχουν περισσότεροι από 9,4 εκατομμύρια άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα exit polls  το κυβερνών κόμμα των Χριστιανο-κοινωνιστών υπέστη σημαντικές απώλειες, χάνοντας την αυτοδυναμία.

Ωστόσο, η πτώση των ποσοστών του CSU, βασικού εταίρου του CDU της Άγκελα Μέρκελ, αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές αναταράξεις στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, και να δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στον υπουργό Εσωτερικών και επικεφαλής των Χριστιανο-κοινωνιστών, Χορστ Ζεεχόφερ.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-
pronews.gr