GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Θανατηφόρες εξελίξεις σε Συρία: Έκτακτη ενίσχυση του Ισραήλ με 22 μαχητικά F-22 Raptor – Συναγερμός λόγω των συριακών S-300

- Σκηνικό πολέμου έχει στηθεί εδώ και μερικές ημέρες γύρω από την Συρία με αφορμή την παρουσία των συριακών συστημάτων S-300 FAVORIT, ...

-
Σκηνικό πολέμου έχει στηθεί εδώ και μερικές ημέρες γύρω από την Συρία με αφορμή την παρουσία των συριακών συστημάτων S-300 FAVORIT, οι οποίοι έχουν επιδράσει καταλυτικά στην ψυχολογία Ισραηλινών και Αμερικανών που ετοιμάζονται με αεροσκάφη F-22 και F-16 VIPER να τους καταστρέψουν αγνοώντας τους Ρώσους. 
Χθες ισραηλινό drone πραγματοποίησε χαμηλή πτήση πάνω από το νότιο τμήμα του Λιβάνου, πυροδοτώντας μια συσκευή παρακολούθησης μέσα στο λιβανέζικο χωριό Hallusieh, προκαλώντας μια δυνατή έκρηξη που ακούστηκε σε όλη την περιοχή.


Η ισραηλινή συσκευή κατασκοπείας «φυτεύτηκε» με άγνωστο τρόπο στο χωριό Hallusieh, ανατολικά της Τύρου και καταστράφηκε εξ αποστάσεως από το ισραηλινό drone.

Αυτή η πτήση διεξήχθη σε συντονισμό με ένα Ισραηλινό επιθετικό ελικόπτερο το οποίο πετούσε πάνω από τον ουρανό του νότιου Λιβάνου.

Σήμερα επίσης ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-16 (για πολλοστή φορά) πραγματοποίησαν χαμηλή πτήση πάνω από την περιοχή Chouf στο Λίβανο, προτού αλλάξουν πορεία και κινηθούν ανατολικά προς τα συριακά σύνορα.

Όλοι οι ειδικοί τονίζουν ότι το Ισραήλ μυστικά μαζί με τις ΗΠΑ ετοιμάζουν μια καταδρομικού τύπου επιχείρηση κατά των συριακών πυραύλων S-300, που θέλουν να τους εξουδετερώσουν πάση θυσία.

Σε μια συνέντευξη στο Sputnik, ο Αιγύπτιος εμπειρογνώμονας σε θέματα του Ισραήλ, Μουχάμαντ Αλί, δήλωσε ότι από την στιγμή που η Συρία παρέλαβε τους πυραύλους αντιαεροπορικής άμυνας S-300 από τη Ρωσία, το Τελ Αβίβ επιμένει σθεναρά να πάρει παρόμοια οπλικά συστήματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόσθεσε ότι η δήλωση του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που αναφέρθηκε μέσω Facebook σχετικά με το δικαίωμα της χώρας στην αυτοάμυνα, αποδεικνύει επαρκώς αυτό το σκεπτικό.

«Το Ισραήλ συνειδητοποιεί ότι με την εγκατάσταση των συστημάτων S-300 στη Συρία δεν θα είναι πλέον σε θέση να παράσχει βοήθεια έκτακτης ανάγκης σε μαχητές του, ή να ανατινάζει κατά το δοκούν συριακές στρατιωτικές εγκαταστάσεις από τον αέρα», ανέφερε ο εμπειρογνώμονας.

Αυτό σημαίνει ότι το Ισραήλ θα χάσει την επιρροή του πάνω στην κατάσταση στη Συρία και τώρα θα εργαστεί σκληρά για να αποκτήσει νέα ακόμα πιο φονικά όπλα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ευχαρίστησε την αμερικανική κυβέρνηση και το Κογκρέσο για το ιστορικό 10ετές Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ σχετικά με την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο εβραϊκό κράτος.

«Ευχαριστώ την αμερικανική κυβέρνηση και το Κογκρέσο για τη δέσμευσή τους στο Ισραήλ και επίσης για την αμερικανική οικονομική βοήθεια την επόμενη δεκαετία», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφηκε, εγγυάται στο Ισραήλ 38 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια ασφάλειας κατά την επόμενη δεκαετία.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας που έχουν δώσει ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες σε οποιαδήποτε χώρα.

Μιλώντας την Τετάρτη, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβιγκντόρ Λίμπερμαν δήλωσε ότι το Τελ Αβίβ δεν ήταν «ευχαριστημένο» για τους S-300 στη Συρία, αλλά δεν μπορεί να εγκαταλείψει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα αυτή σε καμία περίπτωση.

Στις ΗΠΑ τώρα ο τύπος της χώρας κάνει νύξη για πιθανότατη μεταφορά 22 F-22 RAPTORS σε ισραηλινά αεροδρόμια.  

Με αφορμή τον τυφώνα «Μάικλ» στις ΗΠΑ στην βάση Tyndall AFB, περίπου 55 μαχητικά F-22 μεταστάθμευσαν σε αεροπορική βάση στο Οχάιο.

«Δεν αναφέρθηκε τίποτα για τα υπόλοιπα 22 F-22», γράφει η αμερικανική ιστοσελίδα Veterans Today.

Ο δημοσιογράφος Ian Greenhalgh της ιστοσελίδας, με πληροφορίες του τονίζει ότι: «είμαι βέβαιος ότι την στιγμή που οι  S-300 έφτασαν στη Συρία, οι Ισραηλινοί ζήτησαν εσπευσμένη βοήθεια με αμερικανικά αεροσκάφη stealth.

Έχουμε λοιπόν την μυστική μεταστάθμευση 22 μαχητικών αεροσκαφών F-22 στο Ισραήλ.
Τα αεροσκάφη αυτού του τύπου μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τους πυραύλους S-300 στη Συρία», κατέληξε ο ίδιος.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες που αναφέρουν ότι η  Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ με μαχητικά F-22 raptor και F-16CJ Viper θα προβεί σύντομα μαζί με το Ισραήλ, στην καταστολή και καταστροφή των εχθρικών συστημάτων S-300.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν και άλλη φορά F-22 και F-16CJ κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους εκστρατείας στη Συρία.

Έλληνες αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι σε συνδυασμό με τις αναγνωριστικές πτήσεις ισραηλινών μαχητικών στην Συρία, Ισραηλινοί και Αμερικανοί, θα κτυπήσουν αιφνιδιαστικά τις συριακές συστοιχίες με σκοπό να τις καταστρέψουν ολοκληρωτικά μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Σήμερα, σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου, η Ρωσία κατηγορείται από την Ουάσιγκτον ότι θέλει να «καταλάβει» όλους τους πόρους πετρελαίου και φυσικού αερίου της Συρίας.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρουν την παραμονή άνω των 2.000 στρατευμάτων στην Συρία.

Εν τω μεταξύ, η Μόσχα προσπαθεί να λάβει τη στήριξη της Γερμανίας και της Γαλλίας για ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης στη Συρία, όπου μεγάλα τμήματα της χώρας έχουν καταστραφεί μετά από επτά χρόνια πολέμου.

Όλα αυτά όμως αποδεικνύουν ότι η «επόμενη ημέρα» στην χώρα αυτή, μπορεί να φέρει έναν ακόμη πόλεμο, ακόμα πιο μεγάλο και θανατηφόρο που μπορεί να εμπλέξει τον πλανήτη ολόκληρο, λόγω των τεράστιων ενεργειακών συμφερόντων υπερδυνάμεων, όπως η Ρωσία και οι ΗΠΑ.


-
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-

pentapostagma.gr