GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δύσκολος χειμώνας για τα νοικοκυριά - Φόβοι ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεπεράσει τα 1,20 ευρώ το λίτρο

- Δύσκολος χειμώνας περιμένει τα νοικοκυριά καθώς οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να πάρουν... φωτιά αν επιβεβαιωθούν οι προβ...

-


Δύσκολος χειμώνας περιμένει τα νοικοκυριά καθώς οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να πάρουν... φωτιά αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και για τη διεθνή πορεία της τιμής του.
Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης και ήδη τη Δευτέρα η τιμή του "μαύρου χρυσού" ξεπέρασε τα 85 δολάρια το βαρέλι, πράγμα που σημαίνει ότι τα νοικοκυριά θα προμηθευτούν σε τιμή πολύ πάνω από το 1 ευρώ το λίτρο, ενώ στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας ίσως ανέλθει και στα 1,25 ευρώ.
"Καμπανάκια" έχει κρούσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).
Με ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι αν η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινούσε σήμερα, η τιμή του λίτρου θα διαμορφωνόταν από 1,15 έως 1,20 ευρώ.

Η ΠΟΠΕΚ εύχεται την αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών αλλά επισημαίνει ότι χρειάζεται επαναφορά με τροπολογία, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα επίπεδα του 2011, δηλ. στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο. Μια θέση, όπως υποστηρίζει, της κυβέρνησης από τον Σεπτέμβριο του 2014.
Με δεδομένο δε, ότι πλέον είναι λιγότεροι οι δικαιούχοι του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης, κατανοεί κάποιος τις οικονομικές δυσκολίες πολλών νοικοκυριών, που ήδη "στενάζουν" υπό το βάρος φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Πηγή: enikonomia.gr