GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γνωρίζω ποιος είναι ο «υψηλόβαθμος αξιωματούχος» που έγραψε το πρωτοσέλιδο της NY Times

- Paul Craig Roberts  Ξέρω ποιος έγραψε το ανώνυμο κύριο άρθρο του «υψηλόβαθμου αξιωματούχουτου Τραμπ» στη New York Times. Ε...

-




Paul Craig Roberts 

Ξέρω ποιος έγραψε το ανώνυμο κύριο άρθρο του «υψηλόβαθμου αξιωματούχουτου Τραμπ» στη New York Times. Είναι η New York Times .

Το κύριο άρθρο ( http://www.informationclearinghouse.info/50194.htm ) είναι προφανώς ψευδές.

Ως πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος σε προεδρική διοίκηση, μπορώ να βεβαιώσω με βεβαιότητα ότι κανένας ανώτερος υπάλληλος δεν θα εξέφραζε ανώνυμα τη διαφωνία του.

Η ανώνυμη διαμαρτυρία δεν έχει καμία αξιοπιστία.

Για να μην αναφέρουμε ότι η ατιμία του πράγματος θα έθετε πολύ σε κίνδυνο τον χαρακτήρα του συγγραφέα.

Ένας αληθινός αντιφρονούντας, αντίθετα, θα χρησιμοποιούσε τη φήμη του και την υψηλή του θέση για να δώσει βάρος στη διαμαρτυρία του.

Ο ισχυρισμός της  New York Times  ότι έχει ελέγξει ποιος είναι ο συγγραφέας στερείται επίσης αξιοπιστίας, επειδή η New York Times  δεν σταματά να εκτυπώνει συστηματικά παραληρούσες κατηγορίες εναντίον του Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν, χωρίς ποτέ να φέρει το παραμικρό ψίχουλο απόδειξης.

Η  New York Times επίσης  δεν σταματά ούτε, συστηματικά, να περάσει ισχυρισμούς χωρίς νόημα για αποδεδειγμένα γεγονότα.

Επομένως, δεν υπάρχει ελάχιστος λόγος να πιστεύουμε τίποτα από το τι διηγείται η  New York Times.
Σκεφτείτε επίσης πώς ένα μέλος μιας συνωμοσίας που εργάζεται «επιμελώς» εντός της Διοίκησης με «πολλούς ανώτερους αξιωματούχους» για να «διατηρήσει τους δημοκρατικούς μας θεσμούς εμποδίζοντας μέρη του προγράμματος και τις χειρότερες αδυναμίες» του Τραμπ, θα ήταν σίγουρος να ματαιώσει τη συνωμοσία του και αυτή των άλλων συνωμοτών αποκαλύπτοντας την .

Αυτό το ψεύδος είναι ένα χτύπημα χαμηλής έντασης για να καταστραφεί η Διοίκηση Τραμπ σπέρνοντας αμφιβολία για το υψηλότερο επίπεδο των υπηρετών του κράτους.

Αν ο Τραμπ εξαπατηθεί από την εξαπάτηση της New York Times, θα ακολουθούν εκκαθαρίσεις, το κόστος των οποίων θα πληρώσουν εκείνους στους οποίους θα πέσουν οι υποψίες.

Μια κυβέρνηση γεμάτη αμοιβαίων υποψιών δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Το ψευδές κύριο άρθρο χρησιμοποιείται για να επικυρώνει, από το εσωτερικό της Διοίκησης Τραμπ, το ψευδές ρεπορτάζ της  New York Times, το οποίο εξυπηρετεί το συμφέρον που έχει το βιομηχανικό-στρατιωτικό σύμπλεγμα να περάσει ως εχθρούς της χώρας εκείνους με τους οποίους ο Τραμπ θέλει να κάνει ειρήνη.

Για παράδειγμα, ο λεγόμενος «υψηλόβαθμος αξιωματούχος, όπως και η New York Times, προσπαθεί να περάσει τη γραμμή ότι οι προσπάθειες του πρόεδρου Τραμπ για τη μείωση των επικίνδυνων εντάσεων με τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία, ως «προτίμηση [του πρόεδρου Τραμπ] για τύραννους και δικτάτορες όπως είναι η Ρωσία του Πούτιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν «σε βάρος» των εθνών που είναι σύμμαχοί μας και ίδιας νοοτροπίας με εμάς».

Αυτές είναι οι ίδιες παρεκκλίνουσες δηλώσεις που η New YorkTimes  δεν σταματά να επαναλάβει ακούραστα.

Γιατί το να προσπαθήσει να μειώσει τις επικίνδυνες εντάσεις θα ήταν «μια προτίμηση για τους τυράννους και τους δικτάτορες» και όχι μια προτίμηση για την ειρήνη;

Η New York Times  δεν το εξήγησε ποτέ, ούτε και ο «υψηλόβαθμος αξιωματούχος».

Πώς γίνεται ο Πούτιν, που επανεκλέχθηκε τρεις φορές με πλειοψηφίες που κανένας πρόεδρος των ΗΠΑ δεν κατάφερε ποτέ, να είναι δικτάτορας;

Ο Πούτιν παρέδωσε τη προεδρία μετά από δύο διαδοχικές θητείες, γεγονός που επιτρέπεται από το σύνταγμα, και επανεξελέγη μετά την απομάκρυνσή του για μια θητεία.

Μήπως ξεθωριάζουν οι δικτάτορες και παραμένουν μακριά για έξι χρόνια;

Ο «υψηλόβαθμος αξιωματούχος» εγκρίνει και θεωρεί αποδεδειγμένο γεγονός τη δήθεν δηλητηρίαση των Σκρίπαλ από «ρωσικό θανατηφόρο νευροτοξικό παράγοντα», ένα γεγονός για το οποίο δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο απόδειξης.

Κανείς δεν εξήγησε ούτε γιατί ο «θανατηφόρος νευροτοξικός παράγοντας» δεν ήταν θανατηφόρος.

Η όλη υπόθεση Σκρίπαλ βασίζεται μόνο σε υποθέσεις.

Ο στόχος του κατασκευασμένου χτυπήματος Σκρίπαλ ήταν ακριβώς αυτός που δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ: η επιθυμία να τον αναγκάσει με τη βία σε περισσότερη  σύγκρουση με τη Ρωσία και να αποτρέψει πάση θυσία τη μείωση των εντάσεων.

Αν ο «υψηλόβαθμος αξιωματούχος» είναι πραγματικά αρκετά κακά πληροφορημένος για να πιστεύει ότι ο Πούτιν είναι ένας δικτάτορας ο οποίος τα έβαλε με τους Σκρίπαλ με ένα «θανατηφόρο νευροτοξικό παράγοντα» και ο οποίος εξέλεξε τον Τραμπ  στην προεδρία των ΗΠΑ, ο " υψηλόβαθμος αξιωματούχος " είναι πολύ επικίνδυνα αδαής και ανόητος για να είναι υψηλόβαθμος αξιωματούχος σε οποιασδήποτε διοίκηση.

Αυτές είναι οι πεποιθήσεις ή υποτιθέμενες πεποιθήσεις της New York Times, η εφημερίδα NewYork Times  κάνοντας ό, τι μπορεί έτσι ώστε ο προϋπολογισμός του βιομηχανοστρατιωτικού συγκροτήματος να μη μειωθεί με τη μείωση των «εχθρικών απειλώς».

Θα Θυμηθείτε ότι όταν η Κοντολίζα Ράις άνοιγε το δρόμο για την εισβολή στο Ιράκ με την απεικόνισή της με «ένα σύννεφο σε μορφή μανιταριού που ανέβαινε πάνω από μια αμερικανική πόλη»;

Το Ιράκ δεν είχε πυρηνικά όπλα και όλοι στην κυβέρνηση το γνώριζαν.

Δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο.

Αντίθετα, υπάρχει σήμερα μια πραγματική πιθανότητα σύννεφα με μορφή μανιταριού να ανέβουν πάνω από πολλές αμερικανικές και ευρωπαϊκές πόλεις, αν η παραληρούσα ρωσοφοβία της  New York Times  και άλλων εφημερίδων, του Δημοκρατικού Κόμματος και των στοιχείων ασφαλείας του  βαθιού κράτους, συνεχίσουν να συσσωρέψουν ψέμα και ψέμα, να πρόκληση και πρόκληση και να τα αδειάσει επάνω στη ρωσική υπομονή.

Σε κάποιο σημείο, το μόνο λογικό συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει η ρωσική κυβέρνηση θα είναι ότι η Ουάσινγκτον προετοιμάζει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους για μια επίθεση κατά της Ρωσίας.

Η προπαγάνδα που δυσφημεί και διαβολίζει τον εχθρό πάντα προηγείται των στρατιωτικών επιθέσεων.

Η άλλη επίθεση της New York Times  κατά του προέδρου Τραμπ -ήτοι ότι είναι ασταθής και ακατάλληλος για τη θέση που κατέχει - αναπαράγεται επίσης στο  ψευδές άρθρον:

«Δεδομένης της αστάθειας που παρατηρείται από πολλούς, μουρμουρητά έσπευσαν να ακουστούν, ακόμη και στο εσωτερικό του Υπουργικού Συμβουλίου, για την πιθανή επίκληση της 25ης Τροποποίησης, η οποία θα προκαλούσε μια πολύπλοκη διαδικασία αποπομπής του προέδρου», γράφει ο εφευρεθέντας και ανύπαρκτος «υψηλόβαθμος αξιωματούχος».

Οι Αμερικανοί είναι ένας απερίσκεπτος λαός.

Είναι όμως τόσο ανέμελης ώστε πραγματικά να πιστέψει ότι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του προέδρου Τραμπ έχουν σχεδιάσει να του αφαιρέσουν το αξίωμα του;

Τι είναι αυτή η δήλωση, αν δεν είναι μια σκόπιμη προσπάθεια να προκαλέσει μια συνταγματική κρίση - που είναι ακριβώς ο στόχος του John Brennan, του James Comey, τουRod Rosenstein, της Εθνικής Δημοκρατικής Επιτροπής και της New YorkTimes;

Μια συνταγματική κρίση είναι ακριβώς αυτό που στοχεύει το κατασκευασμένο χτύπημα του Russiagate.

Το επίπεδο ψευδολογίας και κακοήθειας αυτής της συνομωσίας ενάντια στο Τραμπ είναι άνευ προηγούμενου στην Ιστορία.

Μήπως αυτοί οι συνωμότες εξέτασαν για μια στιγμή τις συνέπειες της  απομάκρυνσης ενός προέδρου επειδή δεν θέλησε να επιδεινώσει τις επικίνδυνα υψηλές εντάσεις μεταξύ δύο μεγάλων πυρηνικών δυνάμεων;

Ο επόμενος πρόεδρος θα είναι υποχρεωμένος να μια ρωσοφοβική στάση και δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα για να μειώσει τις εντάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έναν πυρηνικό πόλεμο, επί ποινή να κατηγορηθεί ο ίδιος ότι «χαϊδεύει τον Ρώσο δικτάτορα και ότι θέτει την Αμερική σε κίνδυνο».

Ο λόγος για τον οποίο η Αμερική κινδυνεύει είναι ότι η CIA και τα εκπορνευμένα ΜΜΕ έχουν θέσει εν γνώσει τους την Αμερική -και την Ευρώπη- σε κίνδυνο, υπονομεύοντας τις προσπάθειες του προέδρου Τραμπ να μειώσει το επικίνδυνο επίπεδο έντασης μεταξύ δύο μεγάλων πυρηνικών δυνάμεων. 
Ο καθηγητής Steven Cohen, κορυφαίος εμπειρογνώμονας των ΗΠΑ για τη Ρωσία, λέει ότι ποτέ, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, οι εντάσεις δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρές όσο είναι σήμερα.
Ως πρώην μέλος της Επιτροπής για τον Πραγματικό Κίνδυνο, είμαι ο ίδιος βετεράνος του ψυχρού πολέμου, και γνωρίζω, με απόλυτη βεβαιότητα, ότι ο καθηγητής Cohen έχει δίκιο.

Σήμερα στην Αμερική και στην Ευρώπη, οι άνθρωποι ζουν σε μια κατάσταση όπου το τυφλό μίσος της φιλελεύθερης αριστεράς για τον Ντόναλντ Τραμπ, μαζί με τις ορέξεις για την εξουσία και τα κέρδη του βιομηχανοστρατιωτικού συμπλέγματος και ασφάλειας και με τις εκλογικές ελπίδες του Δημοκρατικού Κόμματος, μπορούν απερίσκεπτα να ξεκινήσουν ελαφρά τη καρδιά μια πυρηνική αποκάλυψη, χωρίς καμία άλλη δικαιολογία παρά το μίσος και την επιδίωξη των συμφερόντων τους.
Αυτή η συνωμοσία εναντίον του Τράμπ είναι επικίνδυνη για τη ζωή στη γη και είναι επιτακτική ανάγκη οι κυβερνήσεις και οι λαοί του κόσμου να ενεργήσουν άμεσα για να την εκθέσουν στο φως της ημέρας και να την τερματίσουν προτού να μας σκοτώσει όλους.


Paul Craig Roberts

Ο Dr.. Paul Craig Roberts ήταν υποδιοικητής του Υπουργείου Οικονομικών και συν-εκδότης του The  Wall Street Journal.
Διατελέσε χρονικογράφος γιατο  Business Week, το Scripps Howard News Service καιτο Creators Syndicate.
Έχει διδάξει σε πολλά πανεπιστήμια.
Τα άρθρα του στο Διαδίκτυο διαβάζονται σε όλο τον κόσμο.
Τα τελευταία του βιβλία είναι  The Failure of Laissez Faire Capitalism and Economic Dissolution of the WestHow America Was Lost, et The Neoconservative Threat to World Order.
Η ιστοσελίδα του DrRoberts χρειάζεται την υποστήριξή σας.
Δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αυτή:  http://www.paulcraigroberts.org/pages/donate/ .
Αρχική Πηγή:  https://www.paulcraigroberts.org/2018/09/06/i-know-who-the-senior-official-is-who-wrote-the-ny-times-op-ed/
Μετάφραση αγγλικά-γαλλικά για το Les Grosses Orchades

Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

-