GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

EKTAKTO – Σφοδρή επίθεση του Ισραήλ στη Συρία: Μπαράζ ισραηλινών πυραύλων κατά Ιρανικών θέσεων – Πολλαπλές εκρήξεις

- Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε σφοδρή πυραυλική επίθεση στην περιοχή Wadi Al-‘Ayoun της επαρχίας Masyaf, σήμερα, χτυπώντα...

-
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε σφοδρή πυραυλική επίθεση στην περιοχή Wadi Al-‘Ayoun της επαρχίας Masyaf, σήμερα, χτυπώντας αρκετές τοποθεσίες.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή στο κοντινό Mhardeh, τουλάχιστον πέντε πύραυλοι χτύπησαν την περιοχή Wadi Al-‘Ayoun, προκαλώντας μια σειρά από ισχυρές εκρήξεις που ακουγόταν σε όλη την Hama, την ανατολική Latakia και την ανατολική Tartous.



Η πηγή δήλωσε ότι η Συριακή Αεροπορική Άμυνα προσπάθησε να αποφύγει την επίθεση.
Ωστόσο, οι ισραηλινοί πύραυλοι κατάφεραν να επιτύχουν τους επιδιωκόμενους στόχους τους.

Η ίδια στρατιωτική πηγή ανέφερε πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά ως αποτέλεσμα της ισραηλινής επίθεσης στην περιοχή Masyaf του κυβερνείου της Χάμα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε ισχυρή έκρηξη από την μεγάλη παράκτια πόλη Baniyas στο Tartous Governorate.

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης στην κεντρική Συρία, καθώς πολλαπλές εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στην πόλη Χάμα, στην ομώνυμη επαρχία.

Πολλαπλές εκρήξεις σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) στην επαρχία Χάμα, στην κεντρική Συρία.

Ανταποκριτής της συριακής κρατικής τηλεόρασης σημείωσε πως οι «αρχικές αναφορές» υποδηλώνουν ότι οι εκρήξεις ήταν «επιθετικές».

Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ισχυρίστηκε πως οι εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή ανάμεσα στις πόλεις Μασγιάφ και Γάντι αλ-Ουγιούν, κοντά στην πόλη Χάμα.





-

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι η συριακή αεράμυνα απέκρουσε αρκετές επιθέσεις με ρουκέτες, οι οποίες εκτοξεύθηκαν από ισραηλινά αεροσκάφη.

Η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει τις σχετικές αναφορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο το βράδυ, σημειώθηκαν εχθροπραξίες μεταξύ συριακών δυνάμεων και τρομοκρατικών ομάδων, στην περιοχή της Παλμύρας.
Ο συριακός στρατός κατάφερε να σκοτώσει δύο τρομοκράτες και να αιχμαλωτίσει ακόμη δύο.

Στην ίδια περιοχή εκτός των κρατικών ερευνητικών εγκαταστάσεων υπάρχουν και υποδομές των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης οι οποίοι διαθέτουν σημαντική εμπειρία στα ιρανικά προγράμματα ανάπτυξης χημικών και πυρηνικών όπλων.
Πριν από ένα μήνα ο διευθυντής ενός ερευνητικού ιδρύματος που εδρεύει στην περιοχή Masyaf σκοτώθηκε μαζί με τον οδηγό του μετά από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο του.

Το 2017 οι Ισραηλινοί είχαν πλήξει τις εγκαταστάσεις στην περιοχή Masyaf με τον Στρατό της Συρίας να παραδέχεται ότι ο στόχος που επλήγη ήταν στρατιωτικός.
Σύμφωνα με τον Σύρο Στρατηγό που έκανε την δήλωση πλησίον της στρατιωτικής εγκατάστασης που επλήγη από τα Ισραηλινά αεροσκάφη υπήρχαν αποθήκες με βαλλιστικούς πυραύλους οι οποίες επίσης καταστράφηκαν.

Πιο ξεκάθαρη θέση για το τι πραγματικά υπάρχει στην περιοχή Masyaf της επαρχίας Χάμα έχουν διατυπώσει οι Αμερικανοί οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι εγκαταστάσεις στην Masyaf είναι το νέο κέντρο ερευνών και ανάπτυξης των χημικών όπλων της Συρίας, το οποίο προστατεύεται από την άλλη πλευρά των συνόρων από την λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ.

Επομένως, οι συνεχόμενες αεροπορικές επιθέσεις των Ισραηλινών δεν αποσκοπούν μόνο στην καταστροφή οποιασδήποτε προσπάθειας αναβίωσης του Συριακού προγράμματος ανάπτυξης νέων χημικών όπλων αλλά και στην αποτροπή της Χεζμπολάχ να αποκτήσει τέτοια όπλα.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-
pentapostagma.gr