GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Και όμως οι Ρώσοι ΠΟΤΕ Δεν ΥΠΗΡΞΑΝ φίλοι μας!

- Σε κλοιό ο Βαρθολομαίος από Πούτιν και Ερντογάν : Δεν είναι Οικουμενικός Πατριάρχης! Την πιο επικίνδυνη τροπή των τελευ...

-




Σε κλοιό ο Βαρθολομαίος από Πούτιν και Ερντογάν: Δεν είναι Οικουμενικός Πατριάρχης!

Την πιο επικίνδυνη τροπή των τελευταίων δεκαετιών παίρνουν πλέον οι πάντοτε ψυχροπολεμικές σχέσεις μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης και του Πατριαρχείου Μόσχας.
Το πρόσφατο «ναυάγιο» στη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου και του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κυρίλλου, στο Φανάρι, γύρω από το θέμα της Ουκρανικής Εκκλησίας, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για τον προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας.

Σε μια άνευ προηγούμενου κίνηση που δεν συνάδει με ιερωμένους οι Ρώσοι αμφισβήτησαν ανοιχτά την οικουμενικότητα του Πατριαρχείου, υιοθετώντας εμμέσως ένα από τα βασικότερα επιχειρήματα της Άγκυρας.

Ο μητροπολίτης Βολόκολαμσκ, Ιλαρίων, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia 24 TV, είπε πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν αναγνωρίζεται με την ιδιότητα του «Οικουμενικού» από τους περισσότερους Ορθοδόξους.
Απείλησε μάλιστα με αντίμετρα και διακοπή της κοινωνίας μεταξύ των δύο Πατριαρχείων, εάν ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν επανεξετάσει την απόφασή του για την αποστολή του αρχιεπισκόπου Παμφίλου, Δανιήλ και του επισκόπου Edmonton, Ιλαρίωνα, ως Εξάρχων στο Κίεβο.
Η ρωσική εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει το αυτοκέφαλο βεβαίως.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να διακόψουμε τις κανονικές μας σχέσεις με την Κωνσταντινούπολη.
Αυτό θα σημαίνει πως ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως δεν θα έχει πλέον το δικαίωμα να αποκαλεί τον εαυτό του – όπως κάνει σήμερα – «ηγέτη των 300 εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών παγκοσμίως». Τουλάχιστον οι μισοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν τον αναγνωρίζουν.
Από τις πράξεις του, θα διασπάσει τον ορθόδοξο κόσμο στην πράξη.

Το όνειρο της Μόσχας για την απόκτηση της Οικουμενικότητας

Πάντως όσοι ασχολούνται τόσο με τη διπλωματία όσο και με τα εκκλησιαστικά θέματα δεν ξαφνιάστηκαν από τις κινήσεις της Μόσχας, αν και φαίνεται πως αυτή τη φορά τραβάει το σχοινί στα άκρα.
Οι φόβοι που εγείρονται ωστόσο είναι μεγαλύτεροι από κάθε άλλη φορά δεδομένης της συμμαχίας στο πεδίο της Συρίας μεταξύ του του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και του Τούρκου ομόλογού του Ταγιπ Ερντογάν.
Άλλωστε ούτε η Τουρκία καλοβλέπει την ύπαρξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη και θα έκανε τα πάντα για να «ξεριζώσει» από εκεί την καρδιά της Ορθοδοξίας.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ο Πατριάρχης Μόσχας, Κύριλλος, είχε ήδη δείξει τις ακραίες διαθέσεις τους καθώς μιλώντας σε ιερωμένους στη Μόσχα τον Ιούλιο είχε πει:
«Οι προσπάθειες απομάκρυνσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο Μόσχας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε Πανορθόδοξη καταστροφή».

Οι προσπάθειες των Ρώσων στην πρόσφατη ιστορία να διεισδύσουν στην Κωνσταντινούπολη ξεκίνησαν το 2008, όταν ο τότε Μόσχας, Αλέξιος, ζήτησε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον διορισμό Ρώσων κληρικών στο ρωσικό προξενείο της Πόλης και τη ρωσική πρεσβεία κάτι που ο Βαρθολομαίος αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Με την κοίμηση του Αλεξίου και τη διαδοχή του από τον Κύριλλο άρχισε το φλερτ με την Τουρκία.
Η Άγκυρα που θα ήθελε διακαώς αν μη τι άλλο την αποδυνάμωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προσέφερε κάθε διευκόλυνση σε Ρώσους ιερείς την ώρα που έδινε μετα βίας τρίμηνη βίζα σε Έλληνες ιερωμένους.
Είναι χαρακτηριστικό πως σε δημοσίευμα της «Καθημερινής» με αποκαλυπτικά τηλεγραφήματα για τους φόβους Βαρθολομαίου γύρω από τα ρωσικά σχέδια, τον Ιούλιο του 2009 ο Αμερικανός πρόξενος έγραφε:
«Τόσο ο ίδιος ο Πατριάρχης και οι εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική εκφράζουν ολοένα και μεγαλύτερη ανησυχία για τις προσπάθειες της Ρωσίας να μεταφερθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στη Μόσχα».
Άλλο ένα θερμό επεισόδιο ενδεικτικό της υπονόμευσης του Οικουμενικού Θρόνου, ήταν η ακύρωση της συμμετοχής της Ρωσικής Εκκλησίας στο Πανορθόδοξο Συμβούλιο που διοργανώθηκε στην Κρήτη.
Μάλιστα τότε οι Μοσχοβίτες είχαν επιλέξει να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους μόλις τρεις εβδομάδες από την έναρξή της με έκτακτη σύσκεψη της Αγίας Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας στις 13 Ιουνίου 2016.

Υ.Γ

Συχνά γράφουμε πως οι Ρώσοι από τα Ορλωφικά το 1770 στη Μάνη μέχρι και σήμερα βρίσκονται απέναντι από τα συμφέροντα του Ελληνισμού.

Μη ξεχάσετε ποτέ πως αυτοί εξόπλισαν στρατιωτικά τον Ατατούρκ που το έπαιζε επαναστάτης ( οι Μπολσεβίκοι του Λένιν ) και πάθαμε την Μικρασιατική Καταστροφή.

Αυτοί δημιούργησαν το Μακεδονικό ζήτημα ( ο Στάλιν ) το οποίο μας κατατρέχει μέχρι σήμερα.

Αυτοί το 2016 έκαναν ανοιχτή συμμαχία με τον διαχρονικό εχθρό του Ελληνισμού την Τουρκία.

Αυτοί τα τελευταία χρόνια επιχειρούν ανοιχτά και υπογείως να υφαρπάξουν το Άγιο Όρος από την Ελληνική δικαιοδοσία.

Αυτοί τα τελευταία χρόνια επιχειρούν να αντικαταστήσουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης με το Ρωσικό Πατριαρχείο ώστε να γίνει αυτό το Οικουμενικό.

Και όλα αυτά με την αμέριστη υποστήριξη του Ερντογάν και όλων των Τούρκων που από τον 14ο αιώνα επιχειρούν να διώξουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο από την Κωνσταντινούπολη.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΡΩΣΩΝ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ.
ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΑΓΑΠΑΤΕ.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



Πηγές: Πατριαρχείο Μόσχας, Καθημερινή

Πηγή: hellasjournal.com