GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Την αύξηση της κατώτατης σύνταξης στα 780 ευρώ σχεδιάζει η Ιταλία

- Η ιταλική κυβέρνησησχεδιάζει να αυξήσει τις κατώτατες συντάξεις, να στηρίξει τους ανέργους και να μειώσει τη φορολογία για τ...

-



Η ιταλική κυβέρνησησχεδιάζει να αυξήσει τις κατώτατες συντάξεις, να στηρίξει τους ανέργους και να μειώσει τη φορολογία για τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η φορολογική κλίμακα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που κερδίζουν μέχρι εξήντα χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, θα μειωθεί στο 15%, ενώ οι κατώτατες συντάξεις αναμένεται να αυξηθούν από τα 515 ευρώ, που είναι σήμερα, στα 780 ευρώ.
Πρόκειται δηλαδή για ένα μέρος από τα μέτρα που είχαν υποσχεθεί πριν από τις εκλογές της 4ης Μαρτίου, η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια.

Όλα δείχνουν πάντως ότι η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε πρόκειται να σεβαστεί τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις στα δημοσιονομικά και να περιορίσει την σχέση ελλείμματος - ΑΕΠ, ίσως και κάτω από το 2%.

Μεταναστευτικό

Σε ό,τι αφορά το καυτό μέτωπο του μεταναστευτικού και του προσφυγικού, ο Ματέο Σαλβίνι δεν αλλάζει γραμμή.
Μετά τη σύνοδο της Βιέννης δήλωσε, ότι στο υπουργείο του στη Ρώμη, μελετούν μια νέα λύση: όσοι μετανάστες φτάνουν στην Ιταλία από την Τυνησία, να επιστρέφουν αμέσως, υποχρεωτικά στην πατρίδα τους, με ειδικές πτήσεις τσάρτερ.

Όσο για την συμφωνία με την Γερμανία, σχετικά με την επιστροφή προσφύγων την οποία ανακοίνωσε ο Χορστ Ζεεχόφερ, ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι θα την υπογράψει αλλά υπό έναν όρο. 
Μόνον εφόσον η Γερμανία βοηθήσει να αλλάξουν οι κανόνες της ευρωπαϊκής, ναυτικής αποστολής «Σοφία» διότι η Ρώμη θεωρεί, ότι υπό την παρούσα μορφή της, επιβαρύνεται υπερβολικά μόνον ο ιταλικός κρατικός μηχανισμός.

Σε σχέση, τέλος, με τυχόν μελλοντικές αφίξεις πλοίων σε ιταλικές ακτές, ο γραμματέας της Λέγκα ζητά να γίνεται, η ταυτοποίηση μεταναστών και προσφύγων, πριν οι διασωθέντες μεταφερθούν στην ξηρά.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



Πηγή: Deutsche Welle