GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Θα μας τρελάνει εντελώς ο πρωθυπουργός: Διαβάστε την ανάρτησή του στο twitter για τις δύο τραγωδίες στη Μάνδρα και το Μάτι (ΦΩΤΟ)

- 42 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και έχοντας ήδη θρηνήσει 24 νεκρούς από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα κ...

-


42 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και έχοντας ήδη θρηνήσει 24 νεκρούς από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα και 85, μέχρι τώρα, από τις φωτιές στην Αττική, ο κ.Τσίπρας αποφάσισε ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε τα πρωτόκολλα πολιτικής προστασίας απέναντι σε πλημμύρες και πυρκαγιές, με ανάρτησή του στο twitter.
Στην συγκεκριμένη μάλιστα ανάρτηση μας κάνει γνωστό και το ότι ζήτησε και την συμβολή δύο ακαδημαϊκών.
«Ας είναι οι δυο μεγάλες τραγωδίες της Αττικής στη Μάνδρα και στο Μάτι, ο συναγερμός και το έναυσμα για σημαντικές αλλαγές».
Αυτό τονίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο twitter, προσθέτοντας ότι πρέπει «να ενισχύσουμε κατάλληλα τον μηχανισμό πρόληψης και προστασίας για να μη ξαναζήσουμε ποτέ, παρόμοιες τραγωδίες».
«Δεδομένου ότι η κλιματική αλλαγή θα μας φέρνει πιο συχνά μπροστά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις, οφείλουμε να αναβαθμίσουμε τα μοντέλα και τα πρωτόκολλα πολιτικής προστασίας απέναντι σε πλημμύρες και πυρκαγιές», επισημαίνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε, μέσω της ίδιου μέσου κοινωνικής δίκτύωσης ότι ζήτησε τις συμβουλές των γνωστών επιστημόνων και ακαδημαϊκών, Χρήστου Ζερεφού και Ευθύμιου Λέκκα για θέματα πρόληψης φυσικών καταστροφών, σε συνάντηση που είχε μαζί τους, σήμερα, για τις οποίες τους ευχαριστεί.
«Συναντήθηκα σήμερα με δυο σημαντικούς Έλληνες ακαδημαϊκούς, τους Χρήστο Ζερεφό και Ευθύμιο Λέκκα, που επιστημονικό τους αντικείμενο είναι η μελέτη και η πρόληψη φυσικών καταστροφών. Ζήτησα τις συμβουλές τους και δεσμεύθηκαν να συμβάλουν με ιδέες και προτάσεις.
Τους ευχαριστώ» γράφει ο κ. Τσίπρας.




-


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-