GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το παιδί-θαύμα - Νέα συγκλονιστική εμφάνιση του Στέφανου Τσιτσιπά - Προκρίθηκε στον τελικό του Rogers Cup - ΒΙΝΤΕΟ

- Το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου τένις έκανε ξανά το θαύμα του. Ο απίθανος Στέφανος Τσιτσιπάς δεν «μάσησε» λεπτό και πέτυχε τη...

-


Το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου τένις έκανε ξανά το θαύμα του.
Ο απίθανος Στέφανος Τσιτσιπάς δεν «μάσησε» λεπτό και πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του -μέχρι την επόμενη.

Πιο συγκεκριμένα, έφερε τούμπα τον Νοτιοαφριακανό Κέβιν Άντερσον και το βράδυ της Κυριακής -ανήμερα των 20ων γενεθλίων του- θα διεκδικήσει τον τίτλο του Rogers Cup απέναντι στο νικητή του ζευγαριού Ράφα Ναδάλ-Κάρεν Κατσάνοφ που παίζουν σε λίγη ώρα.

«Ποτέ δεν γίνεται ευκολότερο, εσύ απλά γίνεσαι καλύτερος» έγραψε στην κάμερα μετά τη λήξη του αγώνα ο Τσιτσιπάς που κάνει περήφανη μια ολόκληρη χώρα, που βάζει ένα ολόκληρο άθλημα στα σπίτια μας. Σαν άλλος Νικ Γκάλης!

Αυτός θα είναι ο δεύτερος τελικός του Τσιτσιπά (είχε χάσει πριν λίγους μήνες στη Βαρκελώνη από τον Ναδάλ) και πρώτος... τόσο σημαντικός.

Την ίδια στιγμή έχει εξασφαλίσει πως από την Δευτέρα θα είναι στο Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ αν το σηκώσει στο Τορόντο θα βρεθεί στο Νο12.

Ο αγώνας:

Η αναμέτρηση όπως περιμέναμε εξελίχτηκε σε μία μάχη των σερβίς. Στο πρώτο σετ οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους και έτσι οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ.
Εκεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να προηγηθεί με 4-1, όμως το σετ κατέληξε στον Άντερσον ο οποίος πήρε τους έξι επόμενους πόντους και με 7-6 (4) έκανε το 1-0.

Για να δούμε ένα break, το οποίο ήταν και το μοναδικό του αγώνα, έπρεπε να φτάσουμε στο τρίτο game του δεύτερου σετ.
Δράστης ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος στη συνέχεια απλά κράτησε το δικό του σερβίς και με 6-4 έφτασε στην ισοφάριση σε 1-1 σετ.

Έτσι, όλα κρίθηκαν στο τρίτο σετ.
Εκεί είχαμε μία επανάληψη του πρώτου σετ.
Οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς και οδηγηθήκαμε εκ νέου σε τάι μπρέικ.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε διπλό match point αφού προηγήθηκε με 6-4, όμως ένας διπλό λάθος στο σερβίς και ένα άστοχο βαθύ χτύπημα έφεραν το 6-6.

Στη συνέχεια ο Άντερσον είχε τη δική του ευκαιρία να πάρει το ματς, όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντέδρασε. Ο Έλληνας τενίστας έσβησε το match point του αντιπάλου του και με τρεις δικούς του πόντους έφτασε στη μεγάλη νίκη.

Τα σετ: 6-7, 6-4, 7-6




 ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



 Πηγή: filathlos.gr