GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Ελλάδα εισάγει λαθρομετανάστες εκ Γερμανίας

- Δεν είναι μόνον η Τουρκία που εξάγει λαθρομετανάστες στην Ελλάδα. Είναι και η Γερμανία. Δύο χιλιάδες λαθρομετανάστες ετοι...

-


Δεν είναι μόνον η Τουρκία που εξάγει λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.
Είναι και η Γερμανία.
Δύο χιλιάδες λαθρομετανάστες ετοιμάζονται να αφιχθούν στη χώρα μας από τη Γερμανία και Αυστρία, καθ’ όν χρόνον 30.000 λαθρομετανάστες ευρίσκονται στις ήδη υπεπλήρεις «δομές» σε Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κώ και Διαβατά. 
Σχετική συμφωνία υπέγραψε ο κ. Τσίπρας με τη Γερμανίδα καγκελλάριο Άνγκελα Μέρκελ στις 29 Ιουνίου, ολίγον προτού αγγελθή η «καθαρή έξοδος» της Ελλάδος από τα τρία μέχρι τούδε λιμικά μνημόνια.
Όμως, η Wall Street Journal έγραψε ότι η συμφωνία επιστροφής λαθρομεταναστών «άνευ πιστοποιητικών» (undocumented) έγινε για να περισωθή η γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού που ευρέθη προ διαλύσεως τον παρελθόντα Ιούνιο, εξ αιτίας του μεταναστευτικού προβλήματος.
Έτσι, η Ελλάς διευκόλυνε την Γερμανία.
Έξις δευτέρα φύσις (της Αριστερής).
Χάριν της εξουσίας.

Τι θα μπορούσε όμως να έχει γίνη σε ένα τόσο περίπλοκο ζήτημα όπως το μεταναστευτικό;
Εν πρώτοις, τα γενόμενα ουκ απογίγνονται.
Όσοι λαθρομετανάστες ευρίσκονται στο γερμανικό έδαφος, αιτηθέντες ασύλου στην Ελλάδα, θα έπρεπε να παραμείνουν, αφού εκεί αφίχθησαν και η Συμφωνία Σένγκεν κατελύθη. Prior tempore potier jure.
Όσον αφορά στο μέλλον, μία τροποποίηση του κανονισμού «επαναπροωθήσεως»(Sic) λαθρομεταναστών θα ικανοποιούσε εάν ήταν πλήρης. 
Mέχρις τoυ τόπου προελεύσεως.
Θα ειδοποιούσε του δυνητικούς λαθρομετανάστες ότι ακόμη και αν εισέλθουν εις ένα «αποτυχημένο κράτος», ως το υπάρχον στις ανοικτές «δομές», δεν πρόκειται να ευδοκιμήσουν ακόμη κι αν τα καταφέρουν να μεταβούν στα «ευνομούμενα κράτη» της ΕΕ.
Επιλεκτική μετανάστευση
Η Γερμανία εξακολουθεί να «μαγειρεύει στο ημίφως» τη συνταγή της επιλεκτικής μετανάστευσης που απαιτεί ο αειφλεγής σύνδεσμος των Γερμανών βιομηχάνων, ο οποίος θέλει να επιτρέπεται η εισαγωγή «εξειδικευμένων» λαθρομετανατών, έστω και άνευ προηγουμένης προσλήψεως έως τώρα. Δηλαδή ελεύθερα, αρκεί να υπάρχει κενή θέσις εργασίας.
Ευκόλως γίνεται αντιληπτή εντεύθεν η αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών από την Ασία και Αφρική στην Γερμανία, όπου αφθονούν οι κενές θέσεις εργασίας, λόγω γηράνσεως του πληθυσμού.
Και οι τυχόν μη απορροφώμενοι θα στέλνονται πίσω στην Ελλάδα και Ιταλία, χώρες πρώτης εισόδου των λαθρομεταναστών.
Την ευρωπαϊκή λύση στο μεταναστευτικό έδωσε η νέα ιταλική κυβέρνηση που απέρριψε την προσέγγιση του λαθρεμπορικού σκάφους ΑΚΟΥΑΡΙΟΥΣ στην Ιταλία και δεν μετέσχε στην πενταμερή συμφωνία κατανομής των 141 λαθρομεταναστών που μετέφερε.
Κοινή πολιτική της ΕΕ επί του μεταναστευτικού δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει, άπαξ και οι χώρες Βιζενγκράντ εφαρμόζουν την τακτική «κλειστών θυρών» για τους λαθρομετανάστες όχι μόνον από τη Σομαλία και την Ερυθραία, αλλά και εκ Τουρκίας.
Εν όψει νέου κύματος λαθρομεταναστών από την περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας, επέστη ο χρόνος να κλείσει και η Ελλάς τα σύνορα της, όπως η Τουρκία. 
Όχι βεβαίως πυροβολώντας τους διαβαίνοντας τα σύνορα, αλλά με μία δήλωση αποθαρρύνσεως της ελεύσεως λαθρομεταναστών απ’ το Αιγαίο και τον Έβρο.
Όπως η αυστραλιανή κυβέρνηση, έτσι και η ελληνική θα μπορούσε να θέτει τους αφικνουμένους λαθρομετανάστες προ επιλογής: Επιστροφή στη χώρα προελεύσεως είτε παραμονή των σε «κλειστές δομές» εις κάποιο εύφημο νησί του Αιγαίου.
Είναι βέβαιον ότι τότε το μήνυμα θα ελαμβάνετο από τους υποψηφίους λαθρομετανάστες, οι πλείστοι των οποίων είναι «οικονομικοί μέτοικοι» από Ασία και Αφρική και ούτως θα απέφευγαν την Ελλάδα.
Το μεταναστευτικό πρόβλημα δημιούργησε η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ.
Ας φροντίσει να το λύσει η ιδία εν συμπαιγνία με τον οικείο Σύνδεσμο Βιομηχάνων.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"