GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ - Αρκετά κρίσιμη η κατάσταση πλέον: Φόβοι για μακελειό - ΒΙΝΤΕΟ

- Aρκετά κρίσιμη η κατάσταση πλέον στο Κόσοβο. Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς απηύθυνε ανοικτή επιστολή προς ...

-




Aρκετά κρίσιμη η κατάσταση πλέον στο Κόσοβο.
Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς απηύθυνε ανοικτή επιστολή προς τους Σέρβους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με την οποία είπε ότι ο ίδιος ως επικεφαλής του κράτους δεν θα επιτρέψει οργανωμένη βία κατά των Σέρβων και των αγίων τους, ούτε όποια δίωξή τους.

Είπε ότι η διατήρηση της ειρήνης στο Κοσσυφοπέδιο είναι πρωταρχικό καθήκον του ΝΑΤΟ και από το οποίο αναμένει και απαιτεί «να διατηρήσει την ειρήνη με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε προσπάθεια που θα επιδεινώσει τη διαβίωση των Σέρβων».

Ο Βούτσιτς εξέφρασε επίσης τη θέση ότι για χάρη της ειρήνης και της σταθερότητας θα πρέπει να δοθούν στους Σέρβους περισσότερα δικαιώματα από αυτά που έχουν σήμερα.

Οι Σέρβοι Κοσσυφοπεδίου είχαν προειδοποιήσει ότι εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους έως τις 4 Αυγούστου, ομάδα διαχείρισης θα στείλει σχέδιο καταστατικού στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια στις 5 Αυγούστου θα ανακοινώσει το σχηματισμό του Συνδέσμου των Σερβικών Δήμων, με τη μορφή της αυτονομίας.

Ταυτόχρονα, βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν πως άπαντες πλέον βρίσκονται σε επιφυλακή.

Μεγάλος αριθμός οχημάτων της ειδικής μονάδας του Κοσσυφοπεδίου μετακινήθηκε αργά χθες το απόγευμα προς τη Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα.

Η συγκέντρωση των δυνάμεων αυτών θεωρείται προληπτική λόγω της επικείμενης ανακήρυξης αυτονομίας των Σέρβων του βόρειου Κοσσυφοπεδίου, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση της κατάστασης.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα είναι ενδεικτικό της μετακίνησης των δυνάμεων ασφαλείας προς τις περιοχές του Κοσόβου όπου υπάρχει σερβική πλειοψηφία.

Η κατάσταση κρίνεται πολύ σοβαρή.

Δείτε βίντεο


-
Δείτε εικόνες 




-

-

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



pentapostagma.gr




-